Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Terveydenhoitaja (AMK) - orientaatio

TAMK

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan terveydenhoitajan tutkinto-ohjelmaan!

 

Opintojen alkaminen

Opiskelu alkaa ilmoittautumalla henkilökohtaisesti tiistaina 16.8. 2022 klo 10.00 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3, Tampere (Teiskontien puoleinen aula).

 

Orientoivat päivät

Opinnot aloitetaan orientoivilla päivillä (vko 33) heti ilmoittautumisen jälkeen. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta ja tietokonetta.  Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan.

 

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida TUNI-tunnuksesi. Tarkemmat ohjeet tähän löydät uuden opiskelijan sivuston etusivulta sekä TAMKin käsikirjasta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu, voit pyytää liittymistä Terveysalat 2022-2023 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle. Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää TUNI-tunnuksiasi.Teams linkki

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla. Jos jostain syystä orientoivien päivien ohjelma täytyy siirtää etätoteutukseksi, Teams toimii silloin orientaation alustana.

Koulutuksen opetussuunnitelma

Tästä pääset tutustumaan koulutuksesi  opetussuunnitelmaan.

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Mikäli et ole suorittanut englantia tai ruotsia ylioppilaskirjoituksissa, sinun tulee osallistua syyskuussa kielen lähtötasotesteihin

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä. Näitä voit hankkia myös kierrätettyinä.

 

Rokotustiedot ja tuberkuloosiriskin arviointi

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu oheisesta linkistä YTHS:n ohjeisiin sote -alan opiskelijoille ja täytä siellä oleva rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös samoilla sivuilla olevaan tuberkuloosiohjeistukseen.

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi sekä aiempia korkeakoulutasoisia opintoja että osaamistasi.

Jos mietit tätä mahdollisuutta, niin tutustu opetussuunnitelmaan.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen ja kyseisen opintojakson osaamistavoitteita ja sisältöjä.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista. Lähihoitajana kuulet tästä mahdollisuudesta lisää opintojen alussa.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja tai kätilöopintoja, voit siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Heidän opintonsa alkavat jo ennen kuin uudet opiskelijat aloittavat. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaaja Irmeli Niemiseen jo elokuun alussa.

 

Selvitys aiemmista opinnoista

 Kerro meille aiemmista opinnoistasi ja täytä  sähköinen lomake ennen opintojesi alkua.

 

Erillishaussa valittu opiskelija

Siirryt opinnoissa aiemmin opintonsa aloittaneiden ryhmään, joten orientaatiopäivät sellaisenaan eivät ole tarkoituksenmukaiset sinulle.

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa päivätoteutuksessa viime lukuvuoden aikana, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa.

Jos olet opiskellut aiemmin TAMKissa tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan.

Jos olet tullut valituksi siirtohaussa, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan.

 

 

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaatttori, Milja Kaartinen p. 0503651142 milja.kaartinen(at)tuni.fi.

Opinto-ohjaaja Irmeli Nieminen p. 050 3119677 irmeli.nieminen(at)tuni.fi

AMKin opintopalveluille voi myös lähettää kysymyksiä:  opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi.

 

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 4.5.2022