Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Tradenomi (AMK) Liiketalous monimuotototeutus, digitaalinen liiketoiminta, maakunta

 

Huom! Muutokset ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen orientoivia päiviä.

 
Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta!  
Tervetuloa opiskelemaan Liiketalouden tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen!

 
Opintojen alkaminen

 
Opintosi alkavat orientoivilla päivillä 17. -18.8.2023 klo 9.00 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella, Kuntokatu 3, Tampere. Luokkatila on B3-27 (B-rakennus, kolmas kerros). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin paikalla.

Huomaathan, että pysäköinti kampusalueella on maksullista ja paikat ovat alkusyksystä kortilla. Saapumisohjeet julkisilla ja omalla autolla. Kampuksen pysäköinnin lisäksi kadun toisella puolella on TAYSin parkkihalli. Lisäksi matkat rakennuksen sisällä ovat yllättävän pitkiä. Varaa siis riittävästi aikaa oikean tilan löytämiseen ensimmäisenä päivänä.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja TAMKin henkilökuntaan sekä aloitat syksyn opintojaksot. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Tarkempi ohjelma kerrotaan orientoivien päivien aluksi. Orientoivat päivät päättyvät klo 16.00.

Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Ota mukaan myös kannettava tietokone. Sitä tarvitaan orientoivien päivien aikana opintojaksoille ilmoittautumiseen, tietojärjestelmiin tutustumiseen ja tarvittavien ohjelmistojen asentamiseen. Tee liitteessä olevat ennakkotehtävät ennen orientoivia päiviä.

Huomioi, että joitakin valmentavia opintoja tai testejä on elokuussa ennen orientoivia päiviä, lisätietoa alempana kutsussa.

Opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan.

 
Läsnäolovaatimukset

Opintoihin liittyvät kontaktipäivät ovat pääsääntöisesti kerran kuukaudessa torstaisin ja perjantaisin. Syksyn 2023 opetuspäivät ovat 17.-18.8.2023, 7.–8.9., 5.–6.10., 9.–10.11. ja 7.-8.12.2023. Muut kontaktipäivistä toteutetaan etäopetuksena, mutta elokuussa ja joulukuussa tapaamme kampuksella lähiopetuksessa. Kontaktipäivien lisäksi etäopetusta saattaa olla arki-iltaisin klo 17 jälkeen. Nämä näet lukujärjestyksestäsi. Viikostasi tulee löytyä aikaa myös itsenäiselle ja pienryhmäopiskelulle lukkarivarauksien ulkopuolelta.

Opiskelumenetelmät

Opintosi koostuvat lähi- ja etäopetuksesta, erilaisista yksilö- ja tiimitehtävistä sekä verkko-opinnoista. Osa opinnoista arvioidaan tehtävien ja tenttien perusteella, osa ryhmäsuoritusten pohjalta ja mukana arvioinnissa voi olla myös itse- ja vertaisarviointia.  

Kuulut valmennusryhmään, jolla on nimettynä valmentajana Miina Kivelä. Valmentaja ohjaa opintojasi ja auttaa tarvittaessa. Hänen kanssansa käyt myös vuoden aikana ohjauskeskusteluita. Tarvittaessa myös opinto-ohjaaja Eija Reunanen on tukenasi.

Opiskeluvälineet ja -materiaalit

Tarvitset opiskellessasi kannettavan tietokoneen. Etäopetuksessa tarvitset myös web-kameran sekä kuulokkeet. Webinaarit sisältävät usein myös pienryhmätyöskentelyä ja keskusteluita ryhmän kesken. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti) tai ne toimivat ilman asennuksia verkossa. Ota oma tietokone mukaasi torstaista 17.8.2023 alkaen.

Lisätietoa IT-palvelut -sivuilta.

TAMKissa saat käyttöösi hyvin kattavat Tampereen yliopiston kirjastopalvelut, joita hyödynnetään opinnoissa. Useimmat opintojaksoilla vaadittavat kirjat löydät kirjaston tarjonnasta joko kirjoina tai e-kirjoina. Lisäksi itsenäinen tiedonhaku digitaalisista tietokannoista on yksi taito, jonka otat haltuusi heti opintojen alussa. Kirjastopalveluista löydät lisätietoa Tampereen yliopiston kirjaston -sivuilta

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

TAMKissa voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamisiasi. Kuulet asiasta enemmän orientoivilla päivillä.

Liiketalouden opetussuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja aiemmilla korkeakouluopinnoilla tai aiemmalla osaamisellasi kuten esimerkiksi työkokemuksella. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Orientoivien päivien aikana saat tarkemmat ohjeet miten hyväksilukuprosessi etenee.

Jos olet jo aikaisemmin suorittanut suunnilleen ensimmäisen vuoden opintoja vastaavat opinnot, niin mahdolliset hyväksilukemiset on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista. Varaa tapaamisaika opinto-ohjaaja Eija Reunaselta (eija.reunanen [at] tuni.fi), myös etätapaaminen on mahdollinen. Yhteydenoton jälkeen saat linkin tapaamiseen TEAMSissa. Tapaamisaikoja on saatavissa 8.8.2023 alkaen.

 

Tasotestit ja näyttökokeet ennen opintojen alkua

Matematiikan tasotesti ja valmentavat opinnot tradenomiopiskelijoille elokuussa 2023  

Suorittaaksesi tradenomin opinnot tarvitset riittävät matemaattiset valmiudet. TAMK Liiketalous järjestää uusille tradenomiopiskelijoilleen matemaattisia perusvalmiuksia tukevan opintojakson, joka alkaa ti 8.8.2023, jo ennen varsinaisen muun opetuksen alkua. Opintojakso ”Valmentava matematiikka, Liiketalous” on 2 op:n laajuinen, ja se on tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville uusille tradenomiopiskelijoille. Opintojakso kuuluu vapaasti valittaviin opintoihin.  

Matematiikan tasotestin avulla selvität, tarvitsetko kyseistä Valmentava matematiikka - opintojaksoa vai onko osaamisesi jo riittävällä tasolla. Testin tehtyäsi saat sähköpostiviestin, josta selviää testisi tulos. Testissä kysyttävät asiat oletetaan osattaviksi tradenomiopintojen opintojaksoilla. Testin löydät alla olevasta linkistä:

Matematiikan tasotesti 

Mikäli tasotestin mukaan tarvitset valmentavan matematiikan opintoja, ilmoittaudu Valmentava matematiikka, Liiketalous -opintojaksolle viimeistään 4.8.2023 alla olevan linkin kautta: 

Ilmoittautuminen Valmentava matematiikka, Liiketalous (2 op) -opintojaksolle 

Valmentava matematiikka, Liiketalous opintojakson aikataulu 
(2 op = 54 työtuntia; 18 h luento-opetusta, omatoiminen työskentely laskujen parissa sekä tentti) 

  • ti 8.8.2023 klo 17-20, luokka C4-04b 
  • to 10.8.2023 klo 17-20, luokka C4-04b 
  • ma 14.8.2023 klo 17-20, luokka C4-04b 
  • ti 15.8.2023 klo 17-20, luokka C4-04b 
  • ma 21.8.2023 klo 17-20, luokka C4-04b 
  • ti 22.8.2023 klo 17-20, luokka C4-04b 
  • ma 28.8.2023 klo 17-20 (tentti), luokka C4-04b 

 

Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja Petriina Vuoriselta sähköpostitse 7.8.2023 alkaen (petriina.vuorinen [at] tuni.fi (petriina[dot]vuorinen[at]tuni[dot]fi)).  

Kielten tasotestit

Muistathan tehdä englannin ja ruotsin tasotestit  ennen opintojen alkua. Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit tehdään heti opintojen alussa, ja ne voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä.

 

Lisätietoja

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]tuni[dot]fi)
Koordinaattori Marja Honkanen (p. 040 801 6250); lomalla 3.-16.7 ja 24.7.- 6.8.2023
Opinto-ohjaaja Eija Reunanen (p. 050 311 9701); vapaajaksolla 12.6.-6.8.2023
Opettajatuutori Miina Kivelä; vapaajaksolla 12.6.-6.8.2023

TAMKin opintopalvelut päivystää maanantaista perjantaihin. Kesäpäivystys on rajoitetusti auki klo 12-14 viikoilla 27-30 eli 3.-28.7.2023 opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi (opintotoimisto[dot]tamk[at]tuni[dot]fi). Yhteydenotot sähköpostitse.

TAMKin yhteystiedot.

LIITTEET

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 8.6.2023