Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Rakennusmestari (AMK), päivätoteutus - orientaatio

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan rakennusalan työnjohdon tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

Huomaa, että tällä sivulla kerrotut, opintojen alkamiseen liittyvät tiedot täydentyvät syksyn kuluessa koronaan liittyvien rajoitusten ja suositusten mukaisesti.  Tästä syystä tarkista yleiset ja tutkinto-ohjelmakohtaiset uuden opiskelijan ohjeet vielä joulukuun lopussa ennen koulun alkua. Seuraa myös sähköpostiasi.

Opintojen alkaminen ja todistusten tarkistaminen

Rakennusalan työnjohdon opiskelu alkaa tiistaina 23.8.2022 klo 9:00 osoitteessa TAMK, Kuntokatu 3 (Teiskontie 33), 33520 Tampere. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on tärkeää olla tällöin paikalla. Ellet perustellusta syystä pääse tuolloin koululle, ilmoita asiasta opintoasiainkoordinaattori Anne Kulmalalle tai opinto-ohjaaja Petri Murtomaalle ensisijaisesti sähköpostilla. Yhteystiedot ovat sivun lopussa.

Varaudu näyttämään haussa käyttämäsi alkuperäiset työtodistukset orientaation aikana. Todistustarkistuksen aikataulua täsmennetään myöhemmin.

Orientoivat päivät

Opintojen alussa on ns. orientoivat päivät, ti 23. - pe 26.8.22.  Orientaatiossa tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan (Liite sivun lopussa).

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan etusivulta (katso myös https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/kasikirja/tamk/4647/6278?).  

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu voit pyytää liittymistä Rakennusmestarit 2022-2023 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla TÄSTÄ Kun Teams pyytää sinua kirjautumaan, muista käyttää tuni-tunnuksiasi:

Liittymispyyntösi hyväksytään viimeistään sillä viikolla, kun orientaatiosi alkaa. Opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi, sieltä löytyy myös orientaatiopäivän materiaalit. Sairastapauksissa tai koronatilanteen niin vaatiessa Teams toimii tarvittaessa myös orientoivien päivien etätoteutuksen alustana.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä omaan koulutukseesi ja sen opetussuunnitelmaan (22RMI)

Opiskeluvälineet

Tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan PC-tietokoneen. TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 8 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN ovat tarpeellisia.

Kaikki käyttävät opinnoissaan toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat koulutuksittain, mutta esim. CAD-ohjelmistot ovat yleisesti käytössä. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti).

Rakennusalan työnjohdon opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset suojavälineet työskennellessään rakennuslaboratoriossa ja työmaakäynneillä.

Sinun pitää hankkia itse

 • CE- merkityt turvakengät
  • varvassuojalla (merkintä S tai P)
  • naulaanastumissuojalla (teräs tai tekstiili)
  • suositeltavaa valita jalkineet, jotka on tarkoitettu myös märkiin olosuhteisiin, esim. S3-luokan jalkine
 • CE- merkityt suojalasit
 • CE-merkityt viiltosuojakäsineet (vähintään ryhmä 1, vähäisiä vaaroja vastaan)

Saat koululta

 • Suojakypärän leukahihnalla
 • Huomioliivin
 • Muut oppitunneilla tarvittavat suojaimet

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamistasi. Hyväksilukemisesta löydät tietoa myös TAMKin opiskelijan käsikirjasta.

 • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
 • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulu-tutkinto, lähetä niistä opintosuoritusote sähköpostilla opinto-ohjaajallesi heti opiskelupaikan saatuasi. Yhteystiedot löydät kohdasta Lisätietoja. Opinto-ohjaaja vastaa viestiisi lähettämällä sinulle ohjeet tapaamisajan sopimista varten. Tutustu tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan, mieti valmiiksi mahdollisia hyväksilukuja ja ota todistukset mukaan tapaamiseen.

Lisätietoja

 • Opintoasiainkoordinaattori Anne Kulmala, p. 0400 991 236
 • Opinto-ohjaaja Petri Murtomaa, p. 050 570 2289
 • Tutkintovastaava Hannu Kauranen, p. 0400 948 774

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi.

Liitteet

Julkaistu: 24.3.2022
Päivitetty: 7.8.2023