Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Rakennusmestari (AMK), päivätoteutus - orientaatio

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan rakennusmestari (AMK) -tutkintoa TAMKiin!

Huomaa, että tällä sivulla kerrotut, opintojen alkamiseen liittyvät tiedot täydentyvät mahdollisesti kesän kuluessa. Tarkista siis yleiset ja tutkinto-ohjelmakohtaiset uuden opiskelijan ohjeet vielä elokuussa ennen koulun alkua. Seuraathan myös sähköpostiasi mahdollisten ohjeviestien takia.

Opintojen alkaminen

Rakennusalan työnjohdon opiskelu alkaa tiistaina 27.8.2024 klo 9:00 osoitteessa TAMK, Teiskontie 33 (Kuntokatu 3), 33520 Tampere. Ota henkilötodistuksesi ja kannettava tietokoneesi mukaan.

Saavuthan hyvissä ajoin TAMKin juhlasaliin D1-04, jonne pääset kulkemaan Teiskontien puoleisen aulan kautta. Vertaistuutorit ovat aulassa ohjaamassa sinua oikeaan tilaan.

Orientoivat päivät toteutetaan lähitapaamisena ti 27. - pe 30.8.2024 TAMKin pääkampuksella, Kuntokatu 3. Päivien aikana tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Orientoivien päivien ohjelma on liitetiedostona tämän sivun lopussa. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on tärkeää olla tällöin paikalla. Mikäli et perustellusta syystä voi osallistua orientoiviin päiviin kampuksella, ilmoitathan asiasta TAMK Palvelupisteelle (yhteystiedot tämän sivun lopussa).

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan etusivulta (katso myös https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/kasikirja/tamk/4647/6278?).  

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu voit pyytää liittymistä Rakennusmestarit 2024-2025 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla TÄSTÄ (Linkki päivitetään tähän ennen opintojesi alkua) Kun Teams pyytää sinua kirjautumaan, muista käyttää tuni-tunnuksiasi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

Orientoivien päivien materiaalit lisätään Teamsiin orientoivien päivien yhteydessä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Jos jostain syystä orientoivien päivien ohjelma täytyy siirtää etätoteutukseksi, Teams toimii silloin orientaation alustana.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä omaan koulutukseesi ja sen opetussuunnitelmaan (24RM)

Opiskeluvälineet

Tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan PC-tietokoneen. TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 8 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN ovat tarpeellisia.

Kaikki käyttävät opinnoissaan toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat koulutuksittain, mutta esim. CAD-ohjelmistot ovat yleisesti käytössä. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti).

Rakennusalan työnjohdon opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset suojavälineet työskennellessään rakennuslaboratoriossa ja työmaakäynneillä.

Sinun pitää hankkia itse

 • CE- merkityt turvakengät
  • varvassuojalla (merkintä S tai P)
  • naulaanastumissuojalla (teräs tai tekstiili)
  • suositeltavaa valita jalkineet, jotka on tarkoitettu myös märkiin olosuhteisiin, esim. S3-luokan jalkine
 • CE- merkityt suojalasit
 • CE-merkityt viiltosuojakäsineet (vähintään ryhmä 1, vähäisiä vaaroja vastaan)

Saat koululta

 • Suojakypärän leukahihnalla
 • Huomioliivin
 • Muut oppitunneilla tarvittavat suojaimet

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamistasi. Hyväksilukemisesta löydät tietoa myös TAMKin opiskelijan käsikirjasta.

 • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
 • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulu-tutkinto, lähetä niistä opintosuoritusote sähköpostilla opinto-ohjaajallesi heti opiskelupaikan saatuasi. Yhteystiedot löydät kohdasta Lisätietoja. Opinto-ohjaaja vastaa viestiisi lähettämällä sinulle ohjeet tapaamisajan sopimista varten. Tutustu tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan, mieti valmiiksi mahdollisia hyväksilukuja ja ota todistukset mukaan tapaamiseen.

Lisätietoja ja yhteystiedot

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua kaikissa opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

Löydät lisää tietoa ja Palvelupisteen aukioloajat mahdollisine poikkeuksineen täältä.

Opinto-ohjaaja Petri Murtomaa

Tutkintovastaava Hannu Kauranen

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi.

Liitteet

Julkaistu: 24.3.2022
Päivitetty: 5.4.2024