Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Tradenomi (AMK), Liiketalous, Markkinointi- ja myyntiosaaminen, monimuotototeutus - orientaatio

Huom! Muutokset ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä elokuussa ennen orientoivia päiviä.

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta!  

Tervetuloa opiskelemaan Liiketalouden tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen!

Opintojen alkaminen  

Opintosi alkavat orientoivilla päivillä 20. -21.8.2024 klo 10.00 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella, Kuntokatu 3, Tampere. Tila on auditorio D1-04. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin paikalla.

Huomaathan, että pysäköinti kampusalueella on maksullista ja paikat ovat alkusyksystä kortilla. Saapumisohjeet julkisilla ja omalla autolla. Kampuksen pysäköinnin lisäksi kadun toisella puolella on TAYSin parkkihalli. Lisäksi matkat rakennuksen sisällä ovat yllättävän pitkiä. Varaa siis riittävästi aikaa oikean tilan löytämiseen ensimmäisenä päivänä.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja TAMKin henkilökuntaan sekä aloitat ensimmäsiä syksyn opintojaksoja. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Tarkempi ohjelma kerrotaan orientoivien päivien aluksi. Orientoivat päivät päättyvät tiistaina 20.8. klo 16.30 ja keskiviikkona 21.8. klo 16.00.

Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Ota mukaan myös kannettava tietokone. Sitä tarvitaan orientoivien päivien aikana opintojaksoille ilmoittautumiseen, tietojärjestelmiin tutustumiseen ja tarvittavien ohjelmistojen asentamiseen. Tee liitteessä olevat ennakkotehtävät ennen orientoivia päiviä.

Huomioi, että joitakin valmentavia opintoja tai testejä on elokuussa ennen orientoivia päiviä, lisätietoa alempana kutsussa.

Opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan.

  
Läsnäolovaatimukset

Opintoihin liittyvät kontaktipäivät ovat pääsääntöisesti kerran kuukaudessa torstaisin ja perjantaisin. Syksyn 2024 kontaktipäivät ovat 20.-21.8, 12.-13.9., 3.-4.10., 7.-8.11., 2.-3.12. Kontaktipäivät toteutetaan lähiopetuksena, paitsi kontaktipäivät 3.-4.10. sekä 7.-8.11. toteutetaan verkko-opetuspäivinä.

Kontaktipäivien lisäksi etäopetusta saattaa olla arki-iltaisin klo 17 jälkeen. Nämä näet lukujärjestyksestäsi. Viikostasi tulee löytyä aikaa myös itsenäiselle ja pienryhmäopiskelulle lukkarivarauksien ulkopuolelta.

Opiskelumenetelmät

Opintosi koostuvat lähi- ja etäopetuksesta, erilaisista yksilö- ja tiimitehtävistä sekä verkko-opinnoista. Osa opinnoista arvioidaan tehtävien ja tenttien perusteella, osa ryhmäsuoritusten pohjalta ja mukana arvioinnissa voi olla myös itse- ja vertaisarviointia.  

Kuulut valmennusryhmään, jolla on nimettynä valmentajana Niina Syrjälä. Valmentaja ohjaa opintojasi ja auttaa tarvittaessa. Hänen kanssansa käyt myös vuoden aikana ohjauskeskusteluita. Tarvittaessa myös opinto-ohjaaja Eija Reunanen on tukenasi.

Opiskeluvälineet ja -materiaalit

Tarvitset opiskellessasi kannettavan tietokoneen. Etäopetuksessa tarvitset myös web-kameran sekä kuulokkeet. Webinaarit sisältävät usein myös pienryhmätyöskentelyä ja keskusteluita ryhmän kesken. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti) tai ne toimivat ilman asennuksia verkossa. Ota oma tietokone mukaasi torstaista 20.8.2024 alkaen.

Lisätietoa IT-palvelut -sivuilta.

TAMKissa saat käyttöösi hyvin kattavat Tampereen yliopiston kirjastopalvelut, joita hyödynnetään opinnoissa. Useimmat opintojaksoilla vaadittavat kirjat löydät kirjaston tarjonnasta joko kirjoina tai e-kirjoina. Lisäksi itsenäinen tiedonhaku digitaalisista tietokannoista on yksi taito, jonka otat haltuusi heti opintojen alussa. Kirjastopalveluista löydät lisätietoa Tampereen yliopiston kirjaston -sivuilta.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

TAMKissa voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamisiasi. Kuulet asiasta enemmän orientoivilla päivillä.

Liiketalouden opetussuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja aiemmilla korkeakouluopinnoilla tai aiemmalla osaamisellasi kuten esimerkiksi työkokemuksella. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Orientoivien päivien aikana saat tarkemmat ohjeet miten hyväksilukuprosessi etenee.

Jos olet jo aikaisemmin suorittanut suunnilleen ensimmäisen vuoden opintoja vastaavat opinnot, niin mahdolliset hyväksilukemiset on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista. Varaa tapaamisaika opinto-ohjaaja Eija Reunaselta (eija.reunanen [at] tuni.fi (eija[dot]reunanen[at]tuni[dot]fi)), myös etätapaaminen on mahdollinen. Yhteydenoton jälkeen saat linkin tapaamiseen TEAMSissa. Tapaamisaikoja on saatavissa 8.8.2023 alkaen.

Tasotestit ja näyttökokeet ennen opintojen alkua

Matematiikan valmentavat opinnot ovat tradenomiopiskelijoille elokuussa 2024.  

Suorittaaksesi tradenomin opinnot tarvitset riittävät matemaattiset valmiudet. Matematiikasta on itsearviointitesti, jolla voi testata omia matemaattisia taitoja. Jos vääriä vastauksia tulee testissä paljon tai jos on epävarma omasta saamisesta niin kannattaa ilmoittautua valmentavaan matematiikkaan.

Itsearviointitesti

TAMK Liiketalous järjestää uusille tradenomiopiskelijoilleen matemaattisia perusvalmiuksia tukevan opintojakson, joka alkaa to 8.8.2024, jo ennen varsinaisen muun opetuksen alkua. Opintojakso ”Valmentava matematiikka, Liiketalous” on 2 op:n laajuinen, ja se on tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville uusille tradenomiopiskelijoille. Opintojakso kuuluu vapaasti valittaviin opintoihin.  

Ilmoittaudu Valmentava matematiikka, Liiketalous -opintojaksolle viimeistään 2.8.2024 alla olevan linkin kautta: 

Ilmoittautuminen Valmentava matematiikka, Liiketalous (2 op) -opintojaksolle 

Valmentava matematiikka, Liiketalous opintojakson aikataulu 
(2 op = 54 työtuntia; 18 h luento-opetusta, omatoiminen työskentely laskujen parissa sekä tentti) 

  • 8.8  klo 17.10 - 20.00 B5-20
  • 12.8 klo 17.10 - 20.00 B5-20
  • 18.8 klo 17.10 - 20.00 B5-20
  • 19.8 klo 17.10 - 20.00 B5-20
  • 22.8 klo 17.10 - 20.00 B5-20
  • 26.8 klo 17.10 - 20.00 B5-20
  • 29.8 Tentti klo 17.10 - 20.00 B5-20

Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja Matti Kolehmaiselta sähköpostitse 5.8.2024 alkaen (matti.kolehmainen [at] tuni.fi (matti[dot]kolehmainen[at]tuni[dot]fi)).  

 

Kielten tasotestit

Muistathan tehdä englannin ja ruotsin tasotestit  ennen opintojen alkua. Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa. Testit tehdään heti opintojen alussa, ja ne voi tehdä vain kerran. Saat testien tuloksena tietoa omasta taitotasostasi ja suosituksen, miten edetä.

 

Lisätietoja

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]tuni[dot]fi)

Osaamispäällikkö Hanna Pihlajarinne
Tutkintovastaava Markus Jähi
Tuutoriopettaja Niina Syrjälä
Opinto-ohjaaja Eija Reunanen, p. 050 3119701, (tavoitettavissa 5.8. lähtien)

Loma-aikana ja akuuteissa kysymyksissä auttaa myös

TAMKin yhteystiedot

Liitteet

         

    

 

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 6.6.2024