Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Sairaanhoitaja (AMK) päivätoteutus - orientaatio

Muutokset ovat mahdollisia koronatilanteen takia. Tarkistathan aloitustilat ja kellonajat uudestaan vielä ennen orientoivien päivien alkua.

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

Opintojen alkaminen

Opiskelu alkaa, kun tulet henkilökohtaisesti TAMKille  tiistaina  15.8.2023 klo 9.00 osoitteeseen Kuntokatu 3, 33520 Tampere, Teiskontien puoleinen aula. Täältä ohjaamme sinut eteenpäin.

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi. Paperista todistusta ei tarvitse tuoda, ellei sitä sinulta erikseen pyydetä.

Orientoivat päivät

Opinnot aloitetaan orientoivilla päivillä. On tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin.  Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Tarvitset myös oman kannettavan tietokoneen tutustuessasi TAMKin tietojärjestelmiin ja ilmoittauessasi opintojaksoille.

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua (linkki tulee elokuun alussa). Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan sivuston etusivulta.

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

Teams - linkki

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Haluatko tietää, millaisia asioita tulet opiskelemaan? Tutustu opetussuunnitelmaan tästä .

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä. Näitä voit hankkia myös kierrätettyinä.

Rokotustiedot ja tuberkuloosiriskin arviointi

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu oheisesta linkistä YTHS:n ohjeisiin sote -alan opiskelijoille ja täytä siellä oleva rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös samoilla sivuilla olevaan tuberkuloosiohjeistukseen.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi sekä aiempia korkeakoulutasoisia opintoja että osaamistasi, olitpa sitten tullut valituksi yhteis- tai erillishaussa.

Jos mietit tätä mahdollisuutta, niin tutustu opetussuunnitelmaan.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat tutkinnon ja kyseisen opintojakson osaamistavoitteita ja sisältöjä. Saat ne näkyviin kirjautumalla sisään ja klikkaamalla kyseisen opintojakson nimeä.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista. Lähihoitajana kuulet tästä mahdollisuudesta lisää opintojen alussa ja sinulla on mahdollisuus suorittaa opinnot kolmessa vuodessa.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja tai kätilöopintoja, voit siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään, joiden opinnot alkavat jo ennen kuin uudet opiskelijat aloittavat. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Sinun tulee hakea hyväksilukua aiemmista opinnoistasi. Ota yhteys opinto-ohjaaja Eija Piikkilään jo elokuun alussa.

Aiemmat opinnot ja / tai tutkinnot

Kerro meille aiemmista opinnoistasi  tällä lomakkeella jo ennen opintojesi alkua. Otamme tämän huomioon ryhmien luomisessa. Erityisesti lähihoitajatutkinnon suorittaneilta toivomme lomakkeen täyttöä.

Tarjoamme lähihoitajille mahdollisuuden suorittaa opinnot omassa ryhmässään kolmen vuoden aikana. Tämä on puolta vuotta nopeampi reitti valmistumiseen kuin opintojen normaali kesto.

Erillishaussa valittu opiskelija

Siirryt opinnoissa aiemmin opintonsa aloittaneiden ryhmään, joten orientaatiopäivät sellaisenaan eivät ole tarkoituksenmukaiset sinulle. Jatkavien opiskelijoiden opintojaksot alkavat jo ennen uusien opiskelijoiden orientaatiopäiviä, joten ottamalla ajoissa yhteyttä opinto-ohjaajaan pääset aloittamaan opintosi TAMKissa sujuvasti.  

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa viime lukuvuoden aikana, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa ja ilmoittaudu opintojaksoille uudella opiskelijanumerollasi.

Jos olet opiskellut avoimen AMK:n kautta aiemmin TAMKissa tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan.

Jos olet tullut valituksi siirtohaussa, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan. Mahdollisimman nopea aiempien opintojen vertailu TAMKin opetussuunnitelmaan  ja hyväksilukujen hakeminen edistää opintojesi alkua.

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Milja Kaartinen, p. 050 365 1142

Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560 (31.8.2023 alkaen)

sähköposti on muodossa  etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

TAMKin opintopalveluille voi myös lähettää kysymyksiä: opintotoimisto.tamk (at) tuni.fi

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 15.5.2023