Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Sairaanhoitaja (AMK) päivätoteutus - orientaatio

Muutokset ovat mahdollisia kesän aikana. Tarkistathan aloitustilat ja kellonajat uudestaan vielä ennen orientoivien päivien alkua.  Seuraa myös sähköpostiasi.

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

 

Opintojen alkaminen

Opiskelusi alkaa, kun tulet henkilökohtaisesti TAMKille  tiistaina  13.8.2024 klo 9.30. Virallinen osoite on Kuntokatu 3, 33820 Tampere.  Aloitamme D1-04 tilassa,  ohjaamme sinut sinne Teiskontien puoleisesta aulasta.

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi. Paperista todistusta ei tarvitse tuoda, ellei sitä sinulta erikseen pyydetä.

 

Orientoivat päivät

Opinnot aloitetaan orientoivilla päivillä. On tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin.  Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Tarvitset myös oman kannettavan tietokoneen tutustuessasi TAMKin tietojärjestelmiin ja ilmoittauessasi opintojaksoille.

Voit liittyä tästä Terveysalan uusien opiskelijoiden  Teamsiin. Sinut hyväksytään sinne orientaatioviikon alussa. Sieltä löydät orientaatioviikon materiaaleja

 

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Haluatko tietää, millaisia asioita tulet opiskelemaan? Tutustu tästä opetussuunnitelmaan  

 

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä. Näitä voit hankkia myös kierrätettyinä.

Sairaanhoitajaopinnot vaativat hyvää suomen kielen osaamista niin suullisesti kuin kirjallisesti. Jos suomen kielen taitosi kaipaa - vaikka ihan vähän -  vahvistamista, niin niin saat apua ja ohjausta kielitaidon kehittämiseen jo heti opintojen alussa eli  14.8.24 klo 14. 

 

Rokotustiedot ja tuberkuloosiriskin arviointi

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu oheisesta linkistä YTHS:n ohjeisiin sote -alan opiskelijoille ja täytä siellä oleva rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös samoilla sivuilla olevaan tuberkuloosiohjeistukseen.

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi sekä aiempia korkeakoulutasoisia opintoja että osaamistasi, olitpa sitten tullut valituksi yhteis- tai erillishaussa.

Jos mietit tätä mahdollisuutta, niin tutustu opetussuunnitelmaan. Intraan kirjautuneena pääset klikkaamaan opintojaksojen tavoitteet ja sisällöt esiin. Vertaile niitä ja niiden vastaavuutta aiempaan osaamiseesi tai suorittamiisi opintoihin. 

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat tutkinnon ja kyseisen opintojakson osaamistavoitteita ja sisältöjä. Saat ne näkyviin kirjautumalla sisään ja klikkaamalla kyseisen opintojakson nimeä.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista. Lähihoitajana kuulet tästä mahdollisuudesta lisää heti opintojen alussa. 

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja tai kätilöopintoja, voit siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään, joiden opinnot alkavat jo ennen kuin uudet opiskelijat aloittavat. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Sinun tulee hakea hyväksilukua aiemmista opinnoistasi. Ota yhteys opinto-ohjaaja Eija Piikkilään jo saatuasi opiskelupaikan. 

 

Aiemmat opinnot ja / tai tutkinnot

Voit kertoa meille aiemmista opinnoistasi  tällä lomakkeella jo ennen opintojesi alkua. 

 

Erillishaussa valittu opiskelija

Siirryt opinnoissa aiemmin opintonsa aloittaneiden ryhmään, joten orientaatiopäivät sellaisenaan eivät ole tarkoituksenmukaiset sinulle. Jatkavien opiskelijoiden opintojaksot alkavat jo ennen uusien opiskelijoiden orientaatiopäiviä, joten ottamalla ajoissa yhteyttä opinto-ohjaajaan pääset aloittamaan opintosi TAMKissa sujuvasti.  

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa viime lukuvuoden eli 2023-2024  aikana, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa ja ilmoittaudu syksyn opintojaksoille uudella opiskelijanumerollasi.

Jos olet opiskellut avoimen AMK:n kautta aiemmin TAMKissa tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan.

Jos olet tullut valituksi siirtohaussa, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan  ottaessasi paikan vastaan. Mahdollisimman nopea aiempien opintojen vertailu TAMKin opetussuunnitelmaan  ja hyväksilukujen hakeminen edistää opintojesi alkua.

Järjestämme työpajat keskiviikkona 31.7.24  klo 10-12  ja torstaina 1.8. klo 13-15 niille uusille opiskelijoille, jotka tulevat toisesta ammattikorkeakoulusta  TAMKiin ja joiden tarkoituksena on mennä jo aiemmin opintonsa aloittaneiden ryhmien mukaan. Ilmoitathan tulostasi opinto-ohjaajalle. 

 

Lisätietoja

IT-palveluiden IT-helpdesk:

  • palvelut sähköisesti arkisin klo 8–17 ja opetuksen loma-aikoina klo 8–15
  • sähköpostiosoite on it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi) 

 

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen 

 

Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560 (29.7.2024 alkaen)

sähköposti on muodossa  etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

Julkaistu: 2.4.2019
Päivitetty: 10.6.2024