Hyppää pääsisältöön

Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta

Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoiteens.tau [at] tuni.fi
PuhelinnumeroPuhelinvaihde: +358 (0) 294 52 11
SijaintiTiedekunnan kanslian käyntiosoite: Hervannan kampus -Konetalo, 2. kerros, Korkeakoulunkatu 6, 33720 Tampere
Hervannan kampus: Konetalo (Korkeakoulunkatu 6), Festia (Korkeakoulunkatu 8) ja Sähkötalo (Korkeakoulunkatu 3). Hervannan kiinteistöt ovat avoinna ma-pe klo 7.30-17.00. Seinäjoen yliopistokeskus (Kampusranta 9 C, 60320 Seinäjoki).

Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta (ENS) yhdistää vankan matemaattis-luonnontieteellisen osaamisen keskeisten tekniikan alojen osaamiseen. Tiedekunta on tunnettu vahvasta luonnontieteellisestä perustutkimuksesta sekä tekniikan alojen soveltavasta tutkimuksesta, joka luo mittavaa lisäarvoa tiedekunnan teollisuusyhteistyökumppaneille. Työ on korkealla kansainvälisellä tasolla ja hyödyntää merkittäviä tutkimusinfrastruktuureja. 

Tiedekunta kantaa merkittävää vastuuta Tampereen yliopiston tekniikan koulutusprofiilista ja on aktiivinen vaikuttaja tekniikan alan kansallisessa yhteistyössä. Tiedekunnan tutkinto-ohjelmat ovat tutkimukseen ja elinkeinoelämäyhteistyöhön tiivisti kytkeytyviä ja yhteiskunnallisesti vaikuttavia kokonaisuuksia. Tiedekunta kehittää kansainvälisiä kandidaatti- ja maisteriohjelmiaan tukemaan monikulttuurisen yhteiskunnan osaajatarpeita. Koulutusta kehitetään opiskelijoiden kanssa tasa-arvoisesti keskustellen ja koko yliopiston yhteisöllisyyttä tukien.