Hyppää pääsisältöön

Ilmakehä- ja ekosysteemitutkimuksen tutkimusinfrastruktuuri - INAR RI/ ACTRIS

Tampereen yliopisto
 
Kansallinen infrastruktuuri
 
Kansainvälinen infrastruktuuri
Hervannan kampus

Ilmakehä- ja ekosysteemitutkimuksen instituutti INAR:n on monialainen ja -tieteinen tutkimusyksikkö. Sen tutkimus ja opetus perustuvat fysiikkaan, kemiaan, meteorologiaan, metsätieteisiin, ympäristötieteisiin ja enenevässä määrin myös yhteiskunnallisiin tieteisiin. INAR:n tutkimusinfrastruktuuri on nimeltään INAR RI.

INAR RI:a koordinoi Helsingin yliopisto ja sen kansalliset yhteistyökumppanit ovat Ilmatieteen laitos, Itä-Suomen yliopisto sekä Tampereen yliopisto. Tampereen yliopiston fysiikan yksikkö osallistuu INAR RI:n toimintaan.

INAR RI:n korkeatasoinen tutkimus vahvistaa ilmakehän ja ympäristön tutkimusta kansallisesti ja kansainvälisesti sekä tuottaa tutkimustietoa yhteiskunnan käyttöön. Keskus tekee tutkimusta sekä molekyylitasolla että globaalilla tasolla erityisesti ilmastonmuutoksen, ilmanlaadun, biogeokemiallisten kiertojen ja ekosysteemiprosessien parissa.

Tampereen yliopisto on INAR RI:n kautta mukana eurooppalaisessa ACTRIS-infrastruktuurissa, joka tukee ilmakehä-, ilmasto-, ilmanlaatu- ja säätutkimusta.