Hyppää pääsisältöön
Iloiset opiskelijat keskustelevat pöydän ääressä kahvilla mitä lähtisivät opiskelemaan.

Avoimen yliopiston opintotarjonta

Tampereen yliopisto on yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Avoimessa yliopistossa voit opiskella monia yliopiston tutkintokoulutusten opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia, vaikka et olisikaan yliopistossa tutkinto-opiskelijana. Opintoja on tarjolla laajasti eri aloilta ja aloittamaan pääsee ympäri vuoden. Kurkista opintotarjontaamme ja löydä opiskeltavaa välivuodelle, työn oheen tai vapaa-ajalle!
Naiset seisovat rakennuksen vieressä. Kumpikin on ajatuksissaan katsoessaan kaukaisuuteen.

Ajankohtaista: Hae avoimen yliopiston opintoihin

Tutustu opintoihin ja hae opiskelemaan avoimeen yliopistoon. Hakuajat opintoihin vaihtelevat, joten tarkistathan hakuajan kunkin koulutuksen tiedoista. Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse avoin.tau@tuni.fi tai puhelimitse 0294 520 200, jos sinulla on kysyttävää opintoihin hakeutumisesta tai opinnoista.

Tutustu lukuvuoden 2023–2024 opintotarjontaan

Tulevana lukuvuotena 2023–2024 opintotarjonnassamme on useita eri alojen opintokokonaisuuksia ja opintoja, joista voit valita oman mielenkiintosi ja aiemman osaamisesi perusteella mieleisiä opintoja osaamisen syventämiseen tai uuden oppimiseen!

Lisätietoa opintotarjonnastamme

Hakuajat vaihtelevat ja jos opinnoissa on tilaa hakuajan päätyttyä, voit vielä päästä opiskelemaan. Otathan rohkeasti yhteyttä avoin.tau [at] tuni.fi tai 0294 520 200.

Lisätietoa hakuajoista ja hakemisen ohjeita

Tutustu opintoihimme aloittain

Johtaminen, hallinto ja talous

Kauppatieteiden ja hallintotieteiden sekä kansainvälisen politiikan ja valtio-opin opintojen lisäksi voit valita erilaisia teemakokonaisuuksia esimerkiksi henkilöstöjohtamisesta ja työhyvinvoinnista.

Tutustu johtamisen, hallinnon ja talouden opintoihin

Kulttuuri ja kielet

Avoimessa yliopistossa voit opiskella suomen kieltä, vieraita kieliä tai filosofiaa. Tarjolla on myös kieli- ja kirjallisuustieteiden sekä viestinnän ja mediatutkimuksen opintoja.

Tutustu kulttuurin, kielten ja viestinnän opintoihin

Opetus ja kasvatus

Kasvatustieteiden perus- ja aineopintokokonaisuuksien lisäksi voit opiskella elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen opintojaksoja. Voit myös suorittaa monien opetettavien aineiden opintoja.

Tutustu opetuksen ja kasvatuksen opintoihin

Tekniikka ja luonnontieteet

Tekniikan, matematiikan ja luonnontieteiden opintoja on monipuolisesti tarjolla. Voit valita opintoja esimerkiksi ohjelmoinnin, digitalisaation, tietoturvan ja tekoälyn teemoista.

Tutustu tekniikan ja luonnontieteiden opintoihin

Terveys ja hyvinvointi

Hoitotieteen ja kansanterveystieteen lisäksi valittavissa on myös bioteknologian ja biolääketieteen opintoja.

Tutustu terveyden ja hyvinvoinnin opintoihin

Tietojenkäsittely ja teknologia

Laajasta tarjonnasta voit valita esimerkiksi informaatiotutkimusta, tietojenkäsittelytieteitä, tietotekniikkaa sekä sähkötekniikan opintoja.

Tutustu tietojenkäsittelyn ja tietotekniikan opintoihin

Yhteiskunta

Yhteiskunnallisten alojen opinnoissa voit opiskella muun muassa historiaa ja yhteiskuntatutkimusta sekä psykologian opintoja. Tarjonnassa on myös sosiaalityön opintoja sekä erilaisia teemaopintoja.

Tutustu yhteiskunnallisten alojen opintoihin

Kuvituskuva opiskelijaryhmä istuu pöydän ääressä

Yhteistyöoppilaitoksissa opiskelu

Avoimen yliopiston opintoja voi opiskella ympäri vuoden myös yhteistyöoppilaitoksissamme. Tarkemmat tiedot opintotarjonnasta, opintomaksuista ja ilmoittautumiskäytännöistä löytyvät oppilaitosten omilta verkkosivuilta. Heiltä voit myös kysyä lisätietoja heidän omasta opintotarjonnastaan.

Kannettava tietokone, kuulokkeet, kahvikuppi

Yhteystiedot

Tarvitsetko neuvoja ja ohjausta opintojen suunnitteluun tai opintoihin hakeutumiseen? Otathan rohkeasti yhteyttä, kun sinulla on kysyttävää. Tavoitat meidät sähköpostitse avoin.tau@tuni.fi tai puhelimitse 0294 520 200.