Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston tutkijakollegium

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston tutkijakollegium

Tampere Institute for Advanced Study (Tampere IAS), suomeksi Tampereen yliopiston tutkijakollegium, on kansainvälinen huippututkijoiden yhteisö, joka toimii englanniksi. Sen pääsivuston verkkosivut ja kotisivusto ovat englanninkieliset.

Tutkijakollegiumin johtaja on Juha Teperi, ja johtajan tukena toimii koordinaattori Marjukka Virkajärvi.

Tutkijakollegiumilla on ohjausryhmä, joka koostuu tiedekuntien dekaaneista.

Ensimmäiset kaksivuotiset tutkijantehtävät täytettiin elo-syyskuussa 2021 ja toiset syyskuussa 2022. Molemmilla kerroilla haettavana oli yhdeksän Postdoctoral Research Fellow -tehtävää ja yhdeksän Senior Research Fellow -tehtävää.

Vuosien 2023 ja 2024 hauissa haettavana oli yhdeksän kaksivuotista tutkijatohtorin (Postdoctoral Research Fellow) tehtävää ja kuusi kolmevuotista yliopistotutkijan (Senior Research Fellow) tehtävää. Uusimmat tehtävät on nyt täytetty ja ne alkavat 1.9.2024.

Haku on vuosittainen. Seuraavat tutkijantehtävät (2025-2027 ja 2025-2028) ovat haettavana helmi-maaliskuussa 2025.

Tutkijakollegiumista ja vuosittaisesta tutkijahausta on lisätietoa tutkijakollegiumin omalla englanninkielisellä kotisivustolla sivulla How to apply.

Tampereen yliopistossa aiemmin toiminut yhteiskuntatutkimukseen keskittynyt tutkijakollegiumin Tampere University Institute for Advanced Social Research (IASR) lopetti toimintansa, kun yliopiston kaikki tieteenalat kattava Tampere Institute for Advanced Study käynnistyi vuonna 2021.