Hyppää pääsisältöön
Tekniikka

Materiaalitekniikka, Teknisten tieteiden koulutus

Tampereen yliopisto

Haluatko parantaa maailmankaikkeutta?

Pureudu materiaalitekniikan saloihin.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

Hervannan kampus

Tulevaisuuden yhteiskunta tarvitsee kestävämpiä, kevyempiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja. Vahva luonnontieteiden ja materiaalitekniikan osaaminen yhdistettynä intoosi kehittää uusia materiaaliratkaisuja yhteiskunnan ja teollisuuden haasteisiin tekevät sinusta kysytyn asiantuntijan. 

Luonnontieteet tutkivat maailmankaikkeutta, materiaalitekniikka parantaa sitä! Tarvitsemme tulevaisuudessa kestävästi tuotettuja kierrätettäviä ja biopohjaisia elintarvikepakkauksia. Liikenteen päästöjen minimointi vaatii kevyiden ja vahvojen materiaalien kehittämistä. Tuulivoimaloiden turbiineihin tarvitaan jäätymättömiä pintoja. Myös lääketieteessä ja monilla muilla aloilla sovellusmahdollisuuksia on loputtomasti.

Materiaalitekniikan koulutuksessamme opiskelet alan parhaiden ammattilaisten johdolla, ja heidän ohjauksessaan rakennat tutkinnon oman kiinnostuksesi mukaiseksi. Opit tuntemaan materiaalien rakenteet ja räätälöinnin atomitasolta alkaen. Etenkin maisterivaiheessa painotamme valmistusmenetelmien, mikroskopian ja muun materiaalitutkimuksen lisäksi kone- ja energiatekniikkaa. Voit valintasi mukaan keskittyä komposiitti- tai keraamiteknologiaan, materiaalikemiaan, materiaalien kierrätykseen ja kiertotalouteen tai mekaniikkaan ja koneenrakennuksen materiaaleihin. Tarjolla on kymmeniä mielenkiintoisia vaihtoehtoja. 

Jos olet kiinnostunut kansainvälistymisestä, siihen on hyvät mahdollisuudet jo kotikampuksella. Lisäksi tarjoamme valmiit väylät vaihto-opintoihin. Meiltä valmistuvat diplomi-insinöörit ovat yli 50 vuoden ajan työllistyneet erinomaisesti. He vastaavat yhteiskunnan haasteisiin kymmenissä suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä sekä tutkimuslaitoksissa. Täältä alkaa maailmankaikkeuden valloitus!

Materiaalitekniikka parantaa maailmankaikkeutta

Oletko kiinnostunut ratkomaan aitoja teollisuuden ongelmia koneenrakennuksen, liikenteen, lääketieteen, energia-, prosessi- ja kemiantekniikan sekä ympäristötekniikan osa-alueilla? Materiaalitekniikan opinnoissa kiinnostus fysiikkaan, kemiaan ja muihin teknisiin oppiaineisiin sekä ennakkoluuloton tieteentekijän asenne ovat eduksi.

Tutustu meihin

Materiaalitekniikan koulutusohjelman jokapäiväiseen toimintaan, opettajiin ja nykyisiin opiskelijoihin sekä jo valmistuneiden tunnelmiin pääset tutustumaan seuraamalla ohjelmaa sosiaalisessa mediassa.

Opiskelijoita ulkona

Tutustu materiaalitekniikan opiskelijoiden ainejärjestöön eli kiltaan

MIK on aktiivinen opiskelijajärjestö, jonka toiminnasta ja tapahtumista jokainen löytää itselleen sopivaa tekemistä.