Tekniikka
Tutkinto-ohjelma

Materiaalitekniikka, Teknisten tieteiden koulutus

Tekniikka

Materiaalitekniikka ratkoo teollisuuden ongelmia

Pelle Peloton -asenne on alalla hyödyksi.

Materiaalitekniikka parantaa olemassa olevien materiaalien suorituskykyä ja kehittää uusia materiaaleja. Tutkimme erilaisten materiaalien valmistamista sekä materiaalien mikro- ja makrorakennetta, kemiallista koostumusta, teknisiä ominaisuuksia ja teollisia käyttösovelluksia. Materiaalitekniikassa yhdistyvät konetekniikka ja luonnontieteet olematta yhtä teoreettinen kuin esimerkiksi teknillinen fysiikka tai yhtä laskennallinen kuin konetekniikka.

Materiaalitekniikka on sinulle sopiva oppiala, jos olet kiinnostunut ratkomaan teollisuuden ongelmia koneenrakennuksen, liikenteen, lääketieteen, energia-, prosessi- ja kemiantekniikan sekä ympäristötekniikan osa-alueilla. Tarvitset muun muassa fysiikan ja kemian osaamista, ja alalla hyödyksi on myös aito ja ennakkoluuloton tiedemiehen Pelle Peloton -asenne. Kandidaatin tutkinnossa keskityt materiaalien rakenteen ja ominaisuuksien välisen yhteyden rakentamiseen, tutustut erilaisiin materiaalien valmistus- ja prosessointimenetelmiin ja myöhemmin maisterivaiheessa pohdit suorituskyvyn parantamista.

Tutkintoa on mahdollisuus räätälöidä omien kiinnostustesi ja tulevaisuudensuunnitelmiesi mukaan, ja voit suorittaa myös kansainvälisen diplomi-insinöörin kaksoistutkinnon Universidad Politécnica de Madridin kanssa. Näin voit laajentaa osaamistasi ja varmistaa erottumisesi työmarkkinoilla. Materiaalitekniikan uramahdollisuuksia kuvaa sana monipuolisuus, sillä materiaaliosaajat voivat suuntautua niin suuriin yrityksiin kuin alan huippututkimukseenkin.