Hyppää pääsisältöön

Materiaalitekniikka, Teknisten tieteiden koulutus

Tampereen yliopisto

Materiaalitekniikalla kestävämpää tulevaisuutta

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Tulevaisuuden yhteiskunta tarvitsee kestävämpiä, räätälöidympiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja. Koska materiaaleja tarvitaan niin monissa käyttökohteissa, niiden kehityksellä on suuri merkitys niin materiaalien käyttäjille kuin ympäristöllekin.

 

Mikrorakenteista valmistusprosesseihin ja uusiin innovaatioihin

Materiaalitiede tutkii erilaisten materiaalien koostumusta ja rakennetta sekä niiden teknisiä ominaisuuksia, tuotantoa ja teollisia sovelluksia.

Materiaalitekniikan koulutuksessa opit analysoimaan, valmistamaan ja kehittämään materiaaleja. Opit myös ymmärtämään materiaaleihin liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita eri käyttökohteissa.

Materiaalitekniikan koulutuksestamme saat sekä korkeatasoisen materiaalitekniikan erityisosaamisen että vahvan matemaattis-luonnontieteellisen pohjakoulutuksen. Materiaalitekniikasta valmistuneet diplomi-insinöörit työllistyvät erinomaisesti ja uramahdollisuudet ovat monipuoliset.

Useita suuntautumisvaihtoehtoja

Materiaalitekniikan koulutus rakentuu Teknisten tieteiden kandidaattiohjelmasta ja Materiaalitekniikan DI-ohjelmasta. DI-vaiheessa saat valita suuntautumisesi kuudesta eri vaihtoehdosta.

Suuntautumisvaihtoehdot ovat:

  • Korkean teknologian materiaalit
  • Materiaalien mekaaninen suorituskyky
  • Ympäristöä säästävät materiaalit
  • Materiaalikemia
  • Koneensuunnittelu
  • Medical Biomaterials and Their Applications

Materiaalitekniikan opintojen lisäksi saat suorittaa vapaasti valittavia opintoja Tampereen korkeakouluyhteisön laajasta tarjonnasta. Vapaasti valittavien opintojen avulla voit suunnata asiantuntijuuttasi kiinnostuksesi mukaan.

Erinomaiset kansainvälistymismahdollisuudet

Materiaalitekniikan koulutus tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kansainvälistymiseen. Halutessasi voit suorittaa DI-ohjelman kansainvälisenä kaksoistutkintona partneriyliopistomme Universidad Politécnica de Madridin (UPM) kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että suoritat DI-ohjelman ensimmäisen vuoden opinnot Tampereella ja toisen vuoden opinnot UPM:ssä Madridissa. Lopputuloksena saat tutkintotodistukset molemmista yliopistoista.

Tarjolla on myös Tampereen yliopiston laajat vaihto-opiskelumahdollisuudet. Materiaalitekniikan opinnoissa on myös helppo kansainvälistyä kotikampuksella, sillä koulutuksessa opiskelee paljon kansainvälisiä opiskelijoita.

Materiaalitekniikalla kestävämpää tulevaisuutta

Oletko kiinnostunut ratkomaan aitoja teollisuuden ongelmia esimerkiksi koneenrakennuksen, liikenteen, lääketieteen, energia-, prosessi- ja kemiantekniikan sekä ympäristötekniikan osa-alueilla? Haluatko olla mukana luomassa kestävämpää tulevaisuutta? Materiaalitekniikan opinnoissa kiinnostus fysiikkaan, kemiaan ja muihin teknisiin oppiaineisiin sekä ennakkoluuloton tieteentekijän asenne ovat eduksi.

Tutustu meihin

Materiaalitekniikan koulutusohjelman jokapäiväiseen toimintaan, opettajiin ja nykyisiin opiskelijoihin sekä jo valmistuneiden tunnelmiin pääset tutustumaan seuraamalla ohjelmaa sosiaalisessa mediassa.

Tutustu materiaalitekniikan opiskelijoiden ainejärjestöön eli kiltaan

MIK on aktiivinen opiskelijajärjestö, jonka toiminnasta ja tapahtumista jokainen löytää itselleen sopivaa tekemistä.