Hyppää pääsisältöön

Teknisten tieteiden tohtoriohjelma

Tampereen yliopisto

Tutkimusta teollisuuden ja akatemian tarpeisiin

Teknisten tieteiden tohtoriohjelmalla on tiivis yhteys teollisuuteen. Tohtorimme osaavat muodostaa teollisuuden haasteista tieteellisiä tutkimuskysymyksiä ja soveltaa tieteellisiä menetelmiä uuden tiedon saavuttamiseksi.

Koulutustyyppi

Tohtori

Tutkintonimike

Filosofian tohtori
Tekniikan tohtori

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Kaupunki

Tampere

Teknisten tieteiden tohtoriohjelman (TTITO) tavoitteena on kouluttaa korkeatasoisia ja monialaisia tohtoreita kansallisiin ja kansainvälisiin tarpeisiin. Ohjelman jatko-opiskelijat saavuttavat valmiuksia tehdä tutkimusta ja toimia muissa vaativissa asiantuntijatehtävissä tohtoriohjelman tutkimusaloilla: 1. automaatio-ja systeemitekniikka, 2. kone- ja tuotantotekniikka sekä 3. materiaalitiede ja -tekniikka.

Teknisten tieteiden tohtoriohjelmassa keskitytään tekniikkaan ja tutkimuksessa hyödynnetään korkeatasoisia tutkimusympäristöjä. Ohjelmasta valmistuvilla tohtoreilla on vahvaa substanssiin liittyvää ydinosaamista sekä monipuolista tieteellistä ja viestinnällistä osaamista. He pystyvät toimimaan tehokkaasti korkeatasoisten kansainvälisten asiantuntijoiden ja yhteisöjen kanssa niin akatemiassa kuin teollisuudessa. 

Ohjelmasta valmistuvat pystyvät arvioimaan ja analysoimaan aineistoja ja vastaamaan esitettyihin tutkimuskysymyksiin, sekä viestimään saavutettua tietotaitoa teollisuuteen ja akateemisiin yhteisöihin. Teknisten tieteiden tohtoriohjelmasta valmistuneilla on ymmärrys moninaisista uramahdollisuuksistaan ja he osaavat soveltaa tietojaan ja taitojaan sekä teollisuudessa että akateemisissa yhteisöissä.

Opintopolusta löydät tämän tohtoriohjelman hakukelpoisuusvaatimukset, valintaperusteet, ohjeet hakemiseen sekä tietoa tulosten julkistamisesta. Perehdythän niihin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää hakuprosessista tai hakudokumenteista, olethan yhteydessä hakijapalveluihin. Mikäli sinulla on tutkintoon ja tutkimuksen tekemiseen liittyen kysyttävää, ota yhteyttä ohjelmaan osoitteella ens.doc.tau(a)tuni.fi.

Mikäli sinulla ei ole jo tiedossa vastuuohjaajaa, voit ennen mahdollisten ohjaajien kontaktoimista tutustua ohjelman alojen osalta tiedekunnassa tehtävään tutkimukseen tai kysyä neuvoa mahdollisten ohjaajien löytämiseksi sähköpostitse osoitteesta ens.doc.tau(a)tuni.fi.