Hyppää pääsisältöön

IHA - Älykkäät liikkuvat työkoneet

Tampereen yliopisto
Hervannan kampus
OsoiteKorkeakoulunkatu 6, Tampere
Tampere

IHA - Innovative Hydraulics and Automation

IHA (Innovative Hydraulics and Automation) rakentaa kestävää maailmaa raskaille liikkuvilla koneille. IHA yhdistää tutkimuksen ja koulutuksen liikkuvissa koneiden hydrauliikassa, ohjauksessa ja automaatiossa. Teollisten kumppaneiden kanssa IHA kehittää ratkaisuja globaaleihin kestävyys haasteisiin. IHA luo uutta tietoa ja asiantuntemusta, joka kestää aikaa ja muuttuvia toimintaympäristöjä.

Tutkimusryhmänä vuodesta 1968 lähtien tavoitteenamme on saavuttaa hiilineutraalius raskaissa liikkuvissa koneissa vuoteen 2030 mennessä. IHA:lla on yhteensä viisi professoria ja kuusi lehtoria osana tekniikan ja luonnontieteiden tiedekuntaa. Olemme tunnettuja huippuluokan tutkimustoiminnastamme, joka kattaa innovatiivisen tutkimuksen liikkuvan kaluston alalla.

IHA:n tutkimuksen keskeisiä rahoittajia ovat Suomen Akatemia, Euroopan Unioni, Business Finland ja teolliset kumppanit Suomesta ja maailmalta.

IHA on nimetty kahdesti Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksiköksi (CoE). Ensin yksittäisenä tutkimusyksikkönä 2000 – 2005. Toisen kerran huippuyksikkö nimityksen sai Aalto-yliopiston automaatiotekniikan laboratorion ja IHA:n yhteinen Generic Intelligent Machine (GIM) -hanke (Suomen Akatemian huippuyksikkö, 2008 – 2013), joka keskittyi älykkäiden liikkuvien työkoneiden alan perustutkimukseen.

Lisätietoja englanninkielisellä sivulla (linkki).