Hyppää pääsisältöön

Teknis-luonnontieteellinen, Tekniikan ja luonnontieteiden koulutus

Tampereen yliopisto

Haluatko ratkaista tulevaisuuden haasteita? Tule opiskelemaan teknis-luonnontieteellistä alaa!

Tiede, teollisuus, ympäristö ja yhteiskunta tarvitsevat matematiikan ja luonnontieteiden osaajia. Teknis-luonnontieteellisessä tutkinto-ohjelmassa hankit valmiudet toimia haastavien tulevaisuuden ongelmien ratkaisijana luovassa tutkimus- ja kehitystyössä.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Ongelmanratkaisusta kiinnostuneille

Teknis-luonnontieteellisen alan opinnot sopivat sinulle, jos nautit erilaisten ilmiöiden tutkimisesta tai tekniikan alojen sovellusten ja teknologioiden taustalla oleviin asioihin perehtymisestä. Ohjelman opiskelijana voit erikoistua tieteen ja tekniikan peruskiviin: sovellettuun matematiikkaan, teknilliseen fysiikkaan tai kemiaan.

Luonnontieteellinen pohja on tärkeä kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemisessa esimerkiksi ympäristötekniikan, kestävän energiantuotannon tai ilmakehätieteiden puitteissa. Luonnontieteiden ja tekniikan osaajia tarvitaan muun muassa ratkomaan haasteita ilmastonmuutoksen vaikutusten hidastamisessa tai uusien kestävämpien materiaalien kehityksessä.

Luonnontieteiden ja matematiikan yhdistäminen tekniikkaan on hyvä pohja uusille innovaatioille

Opintojen myötä saat valmiudet toimia uutta kehittävissä ympäristöissä, joissa ei ole olemassa valmiita vastauksia. Laaja teknis-luonnontieteellinen pohja mahdollistaa myös eri tieteenalojen välisen yhteistyön ja ymmärryksen kautta syntyvät uudet innovaatiot ja ratkaisut. Sivuainevalintoja voi tehdä omien mielenkiinnon kohteiden ja uratoiveiden pohjalta yliopiston kattavasta valikoimasta. Opintojen alusta lähtien sinun on myös mahdollista tutustua yksiköidemme kansainväliseen kärkitutkimukseen ja hakeutua tutkimusryhmiin harjoittelijaksi tai kesätyöntekijäksi.

Monipuoliset uramahdollisuudet tekniikan alalla

Matematiikan, fysiikan ja kemian pohjan varaan voit rakentaa monenlaisia urapolkuja. Valmistuneista osa jatkaa tutkimuksen parissa tohtoriopiskelijana tähtäimenään akateeminen ura. Osa suuntaa yritysmaailmaan esimerkiksi tuotekehitysinsinööriksi, data-analyytikoksi tai matemaatikoksi. Joistakin tulee teknologiayrittäjiä, jotka tekevät tämän päivän kärkitutkimuksesta huomisen huipputekniikkaa.

Millaista on opiskelu teknis-luonnontieteellisellä?

Teknis-luonnontieteelliseltä saa hyvän pohjan jatkaa tutkijakouluun tai siirtyä teollisuuden asiantuntijatehtäviin.

Tutustu teknis-luonnontieteellisen alan opiskelijoiden ainejärjestöön eli kiltaan.

Hiukkanen on aktiivinen opiskelijajärjestö, jonka toiminnasta ja tapahtumista jokainen löytää itselleen sopivaa tekemistä.

Teknis-luonnontieteellinen alumnien kertomana

"Teknis-luonnontieteellinen koulutus antaa vahvan pohjan haastaviin asiantuntijatehtäviin, joissa vaaditaan hyviä matemaattisia, luonnontieteellisiä ja analyyttisiä taitoja. DI:ksi valmistumisen jälkeen jatkoin tekemällä teknillisen fysiikan väitöskirjan fotoniikan alalla. Ala on Tampereella vahva ja huomasin väitöskirjan aikana myös, että yliopiston tutkimusryhmät ovat kansainvälisestikin kovatasoisia ja arvostettuja. Väitöskirjasta karttunut kokemus mahdollisti työllistymisen kansainväliselle laservalmistajalle tuotekehitystehtäviin." "Kemian opinnoista sain vahvan perusosaamisen ja ymmärryksen, mistä on hyötyä kun työskentelen tuotekehitystehtävissä. DI-koulutuksen tärkeimmäksi anniksi koen kriittisen ajattelun sekä tiedonhaun ja -jäsentelyn taitojen kehittymisen. Opiskeluvuodet ovat olleet ehdottomasti elämäni parasta aikaa. Teekkarius on tuonut mukanaan unohtumattomia elämyksiä, rakkaita ystäviä ja yhteisön, jossa kasvaa ihmisenä."