Kaavat tabletilla.
Tutkinto-ohjelma

Teknis-luonnontieteellinen, Tekniikan ja luonnontieteiden koulutus

Haluatko ratkaista tulevaisuuden haasteita tieteessä, tekniikassa ja teollisuudessa?

Hanki valmiudet toimia haastavien ongelmien ratkaisijana luovassa tutkimus- ja kehitystyössä.

Teknis-luonnontieteellisen alan opinnot antavat vahvan matematiikan, fysiikan ja kemian pohjan, jonka varaan voi rakentaa monenlaisia urapolkuja. Syvällinen osaaminen näillä tieteenaloilla mahdollistaa toimimisen uutta kehittävissä ympäristöissä, joissa ei ole olemassa valmiita vastauksia. Tiede, teknologia ja teollisuus tarvitsevat luonnontieteiden ja tekniikan osaajia ratkomaan aikamme suuria haasteita esimerkiksi ilmastonmuutoksen vaikutusten hidastamisessa tai uusien materiaalien kehityksessä.

Teknis-luonnontieteellisen ohjelman opiskelijana voit erikoistua sovellettuun matematiikkaan, teknilliseen fysiikkaan tai kemiaan. Vahvaa luonnontieteellistä osaamista suosittelemme täydentämään teknisemmillä opinnoilla. Sivuainevalinnoilla pystyt suuntaamaan tutkintoa omien mielenkiinnon kohteidesi mukaan vapaasti. Opintojen alusta lähtien sinun on mahdollista tutustua yksiköidemme kansainväliseen kärkitutkimukseen ja hakeutua tutkimusryhmiin harjoittelijaksi tai kesätyöntekijäksi.

Opintojen jälkeen osa jatkaa tutkimuksen parissa tohtoriopiskelijana tähtäimenään akateeminen ura ja osa lähtee yritysmaailmaan esimerkiksi tuotekehitysinsinööriksi, data-analyytikoksi tai matemaatikoksi. Joistakin tulee teknologiayrittäjiä, jotka tekevät tämän päivän kärkitutkimuksesta huomisen huipputekniikkaa. Tutkinnon sisällä on mahdollista suorittaa myös matemaattisten aineiden opettajan pätevyys.

Tervetuloa innostuneeseen opiskelu- ja tutkimusyhteisöömme Hervannan kampukselle!

Teknis-luonnontieteelliseltä saa hyvän pohjan jatkaa tutkijakouluun tai siirtyä teollisuuden asiantuntijatehtäviin.
Tutustu opiskelijamme Jannen tarinaan tästä.

Teknis-luonnontieteellinen alumnien kertomana

"Teknis-luonnontieteellinen koulutus antaa vahvan pohjan haastaviin asiantuntijatehtäviin, joissa vaaditaan hyviä matemaattisia, luonnontieteellisiä ja analyyttisiä taitoja. DI:ksi valmistumisen jälkeen jatkoin tekemällä teknillisen fysiikan väitöskirjan fotoniikan alalla. Ala on Tampereella vahva ja huomasin väitöskirjan aikana myös, että yliopiston tutkimusryhmät ovat kansainvälisestikin kovatasoisia ja arvostettuja. Väitöskirjasta karttunut kokemus mahdollisti työllistymisen kansainväliselle laservalmistajalle tuotekehitystehtäviin."

"Kemian opinnoista sain vahvan perusosaamisen ja ymmärryksen, mistä on hyötyä kun työskentelen tuotekehitystehtävissä. DI-koulutuksen tärkeimmäksi anniksi koen kriittisen ajattelun sekä tiedonhaun ja -jäsentelyn taitojen kehittymisen. Opiskeluvuodet ovat olleet ehdottomasti elämäni parasta aikaa. Teekkarius on tuonut mukanaan unohtumattomia elämyksiä, rakkaita ystäviä ja yhteisön, jossa kasvaa ihmisenä."