Hyppää pääsisältöön

Robotiikan koulutus

Tampereen yliopisto

Sinustako robotiikan diplomi-insinööri?

Robotiikan osaajana voit ratkoa esimerkiksi teollisuuden, kaupan ja logistiikan, ympäristön, turvallisuuden sekä terveyden ja hyvinvoinnin haasteita. Meillä opiskelet vahvasti kasvavaa alaa monialaisesta näkökulmasta ja saat erinomaiset valmiudet työllistyä kiinnostaviin tehtäviin Suomessa ja kansainvälisesti.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 op + 120 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Opiskele laaja-alaiseksi huippuosaajaksi robotiikan tutkinto-ohjelmassa

Robotiikan avulla voidaan kehittää toimintaa monilla aloilla. Tavoitteena on tehdä ihmisten työskentelystä kevyempää, terveellisempää ja turvallisempaa. Teollisuudessa robotiikka auttaa tekemään esimerkiksi tehtaista, autoista ja lentokoneista turvallisempia. Robotteihin perustuva logistiikka puolestaan tuo tavarat oikeaan paikkaan oikealla hetkellä.

Kestävässä kehityksessä ja kiertotaloudessa robotiikkaa hyödynnetään muun muassa saastuneiden alueiden puhdistamisessa ja jätteiden lajittelussa sekä kierrättämisessä. Hyvinvointi- ja terveyspalveluissa robotiikka tukee esimerkiksi liikuntarajoitteisten ihmisten arjen helpottamista.
 

Nopeasti kasvava ala kaipaa osaajia meillä ja maailmalla

Robotiikan osaajille on kysyntää niin Suomessa kuin kansainvälisesti, ja työllistymisnäkymät ovat erinomaiset. Suomen ensimmäisessä robotiikan DI-ohjelmassa opit kuinka suunnitella, rakentaa,ohjelmoida ja soveltaa robotteja monilla eri aloilla.

Tampereen yliopistossa robotiikan opinnot perustuvat matematiikan, fysiikan ja ICT-alan perusopintoihin, joita täydennetään automaation, konetekniikan ja tekoälyn teemoilla. Opinnoissa perehdytään myös ihmisen ja teknologian vuorovaikutukseen, kyberturvallisuuteen, lainsäädäntöön ja etiikkaan, säätötekniikkaan ja mekatroniikkaan.
 

Tampereen yliopistossa saat erinomaiset valmiudet urallesi

Meillä luot yhteyksiä työelämään jo opintojen aikana. Teemme tiiviisti yhteistyötä yritysten kanssa ja pääset jo opintojesi aikana tutustumaan monipuolisesti robotiikan työtehtäviin. Myös diplomityöt tehdään pääsääntöisesti yrityksiin, alan organisaatioihin tai tutkimuslaitoksiin.

Voit sisällyttää diplomi-insinöörin tutkintoosi vapaasti valittavia opintoja myös muilta Tampereen yliopistossa opetettavilta aloilta. Eri alojen opintoja yhdistelemällä voit rakentaa uniikkia osaamista oman kiinnostuksesi pohjalta.

Tarjoamme myös runsaasti vaihtoehtoja kansainvälisen kokemuksen hankkimiseen opintojen aikana. 

 

Tutustu robotiikan tutkinto-ohjelmaan

Robotiikan koulutuksessa opiskelet vahvasti kasvavaa alaa monialaisesta näkökulmasta ja saat erinomaiset valmiudet työllistyä kiinnostaviin tehtäviin Suomessa ja kansainvälisesti.