Hyppää pääsisältöön
Konetekniikka

Konetekniikka, Teknisten tieteiden koulutus

Tampereen yliopisto

Konetekniikka siivittää suomalaisen teollisuuden menestystä

Teollisuus tarvitsee konetekniikan asiantuntijoita vastaamaan nykyajan haasteisiin.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

Hervannan kampus

Konetekniikka on laaja, alati kehittyvä tieteenala. Se on koneenrakennusta, elinkaarenhallintaa, robotiikkaa, teollista internetiä, 3D-tulostusta ja mekaniikkaa.

Ala hyödyntää ohjelmistopohjaisia laskenta- ja suunnittelutyökaluja, automaatiota sekä tuotanto- ja valmistustekniikoita tulevaisuuden älykkäitä koneita kehitettäessä. Moderni konetekniikka pohjautuu luonnontieteiden perusilmiöihin, joten opintojen perustana ovat matematiikan ja fysiikan laajat teoreettiset opinnot. Ne helpottavat uuden tiedon omaksumista opintojen edetessä.

Tampereen korkeakouluyhteisön lisääntynyt opetustarjonta näkyy erityisesti konetekniikan kandidaatintutkinnon opinnoissa. Koulutusyhteistyö antaa yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille enemmän valinnanvaraa opintojen sisältöihin sekä mahdollisuuden toimia monialaisessa yhteistyössä useiden tahojen kanssa muun muassa yhteisten projektien muodossa.

Tekniikan kandidaatin tutkinnon konetekniikassa suorittanut saa automaattisesti tutkinto-oikeuden konetekniikan DI-tutkinto-ohjelmaan, jonka vahvuutena on poikkitieteellisyys ja tiivis yhteistyö yritysmaailman kanssa muun muassa harjoitustöiden ja työelämävierailuiden muodossa. Lähes kaikki diplomityöt tehdään yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa.

DI-tutkinnossa voit syventää osaamistasi kiinnostuksesi ja ammatillisten tavoitteidesi mukaan. Tutkinnon sisältö riippuu hyvin paljon omista valinnoistasi ja tavoitteistasi. Osan opinnoista voi tehdä englannin kielellä ja myös vaihto-opiskelijana ulkomailla.