Hyppää pääsisältöön
Photonics

Tekniikan ja luonnontieteiden tohtoriohjelma

Tampereen yliopisto

Tieteellisiä läpimurtoja syvällisen matemaattis-luonnontieteellisen osaamisen pohjalta

Tekniikan ja luonnontieteiden tohtoriohjelmasta valmistuneella on oman tutkimusalansa syvällisen osaamisen ja tutkijataitojen perusteella erinomaiset valmiudet luoda tieteellisiä ja teknologisia läpimurtoja.

Tohtoriohjelman strategisen profiilin muodostavat kolme tutkimuksen teema-aluetta, jotka perustuvat syvälliseen matemaattis-luonnontieteelliseen osaamiseen: valoon perustuvat teknologiat, bio- ja kiertotalous sekä laskennallinen tiede. 

Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa ratkaisuja yhteiskunnan nykyisiin haasteisiin, kuten kestävään kehitykseen, energiaan ja ympäristöön. Tutkimuksen teema-alueet nivoutuvat biotekniikan, energiatekniikan, fysiikan, kemian sekä ympäristötekniikan tutkimusaloihin.  

Tohtorikoulutus on tarkoitettu päämäärätietoisille, pitkäjänteiseen työskentelyyn pystyville ja motivoituneille opiskelijoille. Ohjelma mahdollistaa opiskelijoille osallistumisen poikkitieteelliseen tutkimukseen, monitieteiseen verkostoitumiseen myös käytännön toimijoiden kanssa sekä kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön. Valmistuneilla tohtoreilla on erinomaiset valmiudet tutkijanuralle ja vaativiin asiantuntija- ja kehitystehtäviin elinkeinoelämän ja muun yhteiskunnan palveluksessa.