Hyppää pääsisältöön

Tekniikan ja luonnontieteiden tohtoriohjelma

Tampereen yliopisto

Tieteellisiä läpimurtoja syvällisen matemaattis-luonnontieteellisen osaamisen pohjalta

Tekniikan ja luonnontieteiden tohtoriohjelmasta valmistuneella on oman tutkimusalansa syvällisen osaamisen ja tutkijataitojen perusteella erinomaiset valmiudet luoda tieteellisiä ja teknologisia läpimurtoja.

Koulutustyyppi

Tohtori

Tutkintonimike

Filosofian tohtori
Tekniikan tohtori

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Tohtoriohjelman strategisen profiilin muodostavat kolme tutkimuksen teema-aluetta, jotka perustuvat syvälliseen matemaattis-luonnontieteelliseen osaamiseen: valoon perustuvat teknologiat, bio- ja kiertotalous sekä laskennallinen tiede. 

Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa ratkaisuja yhteiskunnan nykyisiin haasteisiin, kuten kestävään kehitykseen, energiaan ja ympäristöön. Tutkimuksen teema-alueet nivoutuvat biotekniikan, energiatekniikan, fysiikan, kemian sekä ympäristötekniikan tutkimusaloihin.  

Tohtorikoulutus on tarkoitettu päämäärätietoisille, pitkäjänteiseen työskentelyyn pystyville ja motivoituneille opiskelijoille. Ohjelma mahdollistaa opiskelijoille osallistumisen poikkitieteelliseen tutkimukseen, monitieteiseen verkostoitumiseen myös käytännön toimijoiden kanssa sekä kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön. Valmistuneilla tohtoreilla on erinomaiset valmiudet tutkijanuralle ja vaativiin asiantuntija- ja kehitystehtäviin elinkeinoelämän ja muun yhteiskunnan palveluksessa.

Opintopolusta löydät tämän tohtoriohjelman hakukelpoisuusvaatimukset, valintaperusteet, ohjeet hakemiseen sekä tietoa tulosten julkistamisesta. Perehdythän niihin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää hakuprosessista tai hakudokumenteista, olethan yhteydessä hakijapalveluihin. Mikäli sinulla on tutkintoon ja tutkimuksen tekemiseen liittyen kysyttävää, ota yhteyttä ohjelmaan osoitteella ens.doc.tau(a)tuni.fi.

Ennen hakemista hakijalla tulee olla vastuuohjaajaa. Miettikää vastuuohjaajan kanssa yhdessä mahdolliset muut ohjaajat ja ohjausryhmä.