Hyppää pääsisältöön
tenure track uralla olevia tutkijoita

Tenure track -urapolku yliopistossamme

Tenure track –urapolkumme tarjoaa tutkijoillemme ja opettajillemme urapolun, joka tarjoaa selkeän, läpinäkyvän ja ennustettavan mahdollisuuden edetä professorin tehtävään. Sitoudumme urapolulle rekrytoituun ja tarjoamme hänelle tuen urapolulla etenemiseen. Tuemme ja seuraamme yhdessä sovittujen tavoitteiden toteutumista koko urapolun ajan.

Malli koostuu kolmesta vaiheesta: tenure track -tutkija, tenure track -professori ja professori. Rekrytoinnit avataan joko yhdelle tai useammalle vaiheelle, joten urapolulle voi saapua kaikilta vaiheilta. Urapolun ensimmäinen vaihe (tenure track -tutkija) on viisivuotinen. Toinen vaihe (tenure track-professori) on viisivuotinen tai toistaiseksi voimassa. Kun henkilö etenee ensimmäisestä määräaikaisesta vaiheestaan, niin seuraavan vaiheen työsuhde on toistaiseksi voimassa. Viimeinen vaihe (professori) on aina toistaiseksi voimassa.

Tenure track -uramallin portaat

Rekrytoimme urapolulle avoimella kansainvälisellä haulla. Valitsemme urapolulle potentiaalisimman hakijan, jolla on mahdollisuus edetä professoriksi kansainväliselle huipputasolle.

Urapolulle valitun työntekijän kanssa sovitaan henkilökohtaiset tavoitteet. Seuraamme tavoitteiden toteutumista aktiivisesti tenure track -vaiheen aikana. Urapolulla eteneminen perustuu kokonaisarviointiin henkilön etenemisestä.

Sitoudumme urapolulle rekrytoituihin henkilöihin ja tarjoamme kaikille mahdollisuuden edetä urapolullaan. Esimies yhdessä dekaanin kanssa varmistaa, että henkilöllä on mahdollisuus saavuttaa hänelle asetetut tavoitteet esim. työntekijällä on tarjolla tarvittava tutkimusinfrastruktuuri. Tämän lisäksi tarjoamme koulutusta, valmennusta ja muuta tukea opettajuuden, ohjaamisen, esimiestyön ja muiden taitojen kehittämiseen.

Tutkija mikroskoopilla

Avoimet tehtävät Tampereen yliopistossa

Katso avoimet tehtävämme ja lähetä työhakemus.

Henkilöt lyövät nyrkkinsä yhteen yhteistyön ja onnistumisen merkiksi.

Uusia rekrytointeja

Rekrytoimme tenure track -urapolulle avoimella kansainvälisellä haulla. Tällä sivulla voit tutustua hiljattain urapolullamme aloittaneisiin henkilöihin.

Tutkimushankkeet ja ryhmät

Meillä tutkimustyötä tehdään tiedekuntien tutkimusryhmissä, keskuksissa, sekä lukuisissa hankkeissa ja projekteissa. Tutustu tarkemmin tiedekuntiimme, niiden yksiköihin sekä tutkimusryhmiimme ja -hankkeisiimme alla.

Tiedekunnat ja yksikötTutustu tutkimusryhmiin ja -hankkeisiin

Robotiikka
Professori Frans Mäyrä pelaamassa

Tutkimuksemme huiput

Uudessa yliopistossamme tekniikka, terveys ja yhteiskuntatieteet kohtaavat toisensa ainutlaatuisella tavalla. Yliopistomme ylpeydenaiheita ovat muun muassa Suomen Akatemialta ja Euroopan tutkimusneuvostolta tunnustusta saaneet tutkimusryhmät ja tutkijat.

Tuemme pedagogisten taitojesi kehittymistä

Tampereen korkeakouluyhteisön Teaching and Learning Centre (TLC) on verkosto, joka kokoaa pedagogisen asiantuntemuksen sekä opettajien tarvitseman tiedon ja palvelut yhteen. Lisäksi TLC tukee kaikkia korkeakouluyhteisössä opetustyötä tekeviä lisäämällä yhteisöllisyyttä ja verkostoitumisen mahdollisuuksia.

Teaching and Learning Centre

kuva luennolta