Hyppää pääsisältöön
illustravtive photo

Tenure track -urapolku yliopistossamme

Tenure track –urapolkumme tarjoaa tutkijoillemme ja opettajillemme houkuttelevan ja innostavan urapolun, joka antaa selkeän ja ennustettavan mahdollisuuden edetä professorin tehtävään. Sitoudumme urapolulle rekrytoituun ja tarjoamme hänelle tukea urapolulla etenemiseen. Tuemme ja seuraamme yhdessä sovittujen tavoitteiden toteutumista koko urapolun ajan.

Mallimme koostuu kolmesta vaiheesta: tenure track -tutkija, tenure track -professori ja professori. Rekrytoinnit avataan joko yhdelle tai useammalle tasolle, joten urapolulle voi saapua kaikilta tasoilta. Urapolun ensimmäinen taso (tenure track -tutkija) on viisivuotinen. Henkilön edetessä ensimmäiseltä tasolta toiselle tasolle työsuhde muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi. Toinen taso (tenure track -professori) on viisivuotinen silloin, kun henkilö rekrytoidaan suoraan toiselle tasolle. Kolmas taso (professori) on toistaiseksi voimassa.

Tenure track -uramallin portaat

Rekrytoimme urapolulle avoimella kansainvälisellä haulla. Valitsemme urapolulle potentiaalisimman hakijan, jolla on mahdollisuus edetä professoriksi kansainväliselle huipputasolle tai joka on jo tieteenalallaan kansainvälisesti tunnustettu.

Sitoudumme urapolulle rekrytoituun henkilöön ja tarjoamme hänelle mahdollisuuden edetä toistaiseksi voimassa olevaan professorin tehtävään. Esihenkilö ja dekaani sopivat hänen kanssaan kirjallisesti kullekin tasolle selvät tavoitteet, joiden toteutumista esihenkilö ja dekaani tukevat ja seuraavat aktiivisesti urapolun ajan. Tämän lisäksi tarjoamme koulutusta, valmennusta ja muuta tukea opettajuuden, ohjaamisen, esimiestyön ja muiden taitojen kehittämiseen.

Tutustu tarkemmin tenure track -malliimme (pdf)

Tutkija mikroskoopilla

Avoimet tehtävät Tampereen yliopistossa

Katso avoimet tehtävämme ja lähetä työhakemus.

Henkilöt lyövät nyrkkinsä yhteen yhteistyön ja onnistumisen merkiksi.

Uusia rekrytointeja

Rekrytoimme tenure track -urapolulle avoimella kansainvälisellä haulla. Tällä sivulla voit tutustua hiljattain urapolullamme aloittaneisiin henkilöihin.

Tutkimushankkeet ja ryhmät

Meillä tutkimustyötä tehdään tiedekuntien tutkimusryhmissä, keskuksissa, sekä lukuisissa hankkeissa ja projekteissa. Tutustu tarkemmin tiedekuntiimme, niiden yksiköihin sekä tutkimusryhmiimme ja -hankkeisiimme alla.

Tiedekunnat ja yksikötTutustu tutkimusryhmiin ja -hankkeisiin

Professori Frans Mäyrä pelaamassa

Tutkimuksemme huiput

Uudessa yliopistossamme tekniikka, terveys ja yhteiskuntatieteet kohtaavat toisensa ainutlaatuisella tavalla. Yliopistomme ylpeydenaiheita ovat muun muassa Suomen Akatemialta ja Euroopan tutkimusneuvostolta tunnustusta saaneet tutkimusryhmät ja tutkijat.

Tuemme pedagogisten taitojesi kehittymistä

Tampereen korkeakouluyhteisön Teaching and Learning Centre (TLC) on verkosto, joka kokoaa pedagogisen asiantuntemuksen sekä opettajien tarvitseman tiedon ja palvelut yhteen. Lisäksi TLC tukee kaikkia korkeakouluyhteisössä opetustyötä tekeviä lisäämällä yhteisöllisyyttä ja verkostoitumisen mahdollisuuksia.

Teaching and Learning Centre