Hyppää pääsisältöön

Automaatiotekniikka, Teknisten tieteiden koulutus

Tampereen yliopisto

Automaatio ympäröi meitä kaikkialla

Työkaluja tulevaisuuden yhteiskunnan kehittämiseen.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Automaatiotekniikkaa sovelletaan laajasti tekniikassa ja taloudessa, ja automaation merkitys yhteiskunnassa kasvaa koko ajan. Automaatiotekniikan menetelmillä parannetaan työn tuottavuutta, tuotannon laatua ja turvallisuutta. Automaatio on läsnä kaikkialla tavallisessa elämässämme kuten autoissa, kodeissa, kaupoissa, koneissa, pankeissa ja tehtaissa.  

Tampereen yliopiston automaatiotekniikan opinnot antavat sinulle työkalut ja osaamisen tulevaisuuden yhteiskunnan kehittämiseen automaatiotekniikan välineillä. Tekniikan kandidaatin tutkinnon perusopinnot sisältävät matematiikkaa, fysiikkaa, kieliopintoja ja ohjelmointia.

Valmistuttuasi osaat käyttää automaatio- ja systeemitekniikan periaatteita reaalimaailman järjestelmien toiminnan ymmärtämiseen ja analysointiin. Osaat myös mallintaa, simuloida ja optimoida erityyppisiä järjestelmiä. Saat perustiedot teollisuusrobottien toiminnasta sekä hydraulisista järjestelmistä, ja pystyt toteuttamaan automaatiojärjestelmiä teollisissa ympäristöissä.

Tutkinnon vapaasti valittavan kokonaisuuden voit valita oman mielenkiintosi mukaan. Osan tutkinnostasi voit suorittaa ulkomailla vaihto-opiskelijana. Opintojen aikana teet projekti- ja ryhmätöitä, jotka vahvistavat työelämässä tarvittavia kieli-, viestintä- ja yhteistyötaitojen osaamisia.

Automaatiotekniikan diplomi-insinöörintutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella ja toteuttaa itsestään toimivia laitteita ja tehtaita sekä valita työhösi parhaiten soveltuvat menetelmät. Pystyt selvittämään monimutkaisten järjestelmien syy–seuraussuhteet ja etsimään haastaviin ongelmiin ratkaisumalleja. Osaat matemaattista mallintamista, simulointia ja ohjelmointia.