Hyppää pääsisältöön

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta

Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoitemet.tau [at] tuni.fi
Puhelinnumero+358 (0) 294 52 11
SijaintiTampereen yliopisto, Kalevantie 4 , 33014 Tampereen yliopisto
Kaupin kampus, Arvo-rakennus Arvo Ylpön katu 34 33520 Tampere Hervannan kampus, Sähkötalo-rakennus Korkeakoulunkatu 3 33720 Tampere

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekuntamme on monialainen biolääketieteen tekniikan, bioteknologian, lääketieteen ja terveysteknologian tutkimuksen ja opetuksen korkeatasoinen yksikkö. Teemme kansainvälisesti merkittävää perus- ja soveltavaa tutkimusta.

Yhteistyö

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekuntamme tekee tiivistä kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä tutkimuslaitosten ja yritysmaailman kanssa. Lääketieteen koulutuksemme ja tutkimuksemme nivoutuu vahvasti yhteistyöhön Tampereen yliopistollisen sairaalan ja muiden erva-alueen sairaaloiden (Seinäjoen keskussairaala ja Kanta-Hämeen keskussairaala) kanssa. Olemme aktiivisesti mukana kansallisen terveysalan kasvustrategian osaamiskeskittymiin liittyvissä organisaatioissa, kuten Kansallisessa Neurokeskuksessa, Fican Mid:ssa,/ Tays syöpäkeskuksessa ja Tampereen biopankissa sekä  FinBioBank:ssa.  

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta MET tarjoaa laajan tutkimusinfrastruktuurin, joka toivottaa teollisuus- ja tutkimuskumppanit tervetulleiksi yhteistyöhön: MET:in core-tilat ja -palvelut

MET kansainvälinen seminaarisarja

Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta ja lääketieteen, biotieteiden ja biolääketieteen tekniikan tohtoriohjelma yhdessä järjestävät seminaareja MET International Seminar Series -seminaarisarjassa.

Sarjassa korkeatasoiset kansainväliset ja kotimaiset puhujat pitävät esityksiä omasta tutkimusalastaan. Tämä seminaarisarja tuo yhteen MET:n tutkimusyhteisön sekä muut kiinnostuneet. Tavoitteena on esitellä tutkimuksen ajankohtaista tilannetta kliininen lääketieteen, biolääketieteen, translationaalinen tutkimuksen, molekyylibiologian, bioinformatiikan ja systeemibiologian, solu- ja kudosteknologian, biomateriaalien, biolääketieteen laitteiden ja teknologian, biofysiikan ja terveysteknologian aloilla.