Hyppää pääsisältöön

Tampere Imaging Facility - valomikroskopiakeskus

Tampereen yliopisto
Kaupin kampus
OsoiteArvo Ylpön katu 34, 33520 Tampere
 
Yliopistotason infrastruktuuri
 
Palveluhaku
 
Tutkimushaku
Tilat ovat esteettömät

Esittely

Tampere Imaging Facility (TIF) - valomikroskopiakeskus

Tampere Imaging Facility valomikroskopiakeskus (TIF) tarjoaa huippuluokan laitteet mesoskooppiseen ja korkearesoluutioiseen biokuvantamiseen. Yksikön laitteet soveltuvat muun muussa kudosten, pienten malliorganismien, biomateriaalien, kudosteknologiatuotteiden, ja kehittyneiden soluviljelmien kuvantamiseen tarjoten palveluita sekä luonnontieteilijöille että biolääketieteen insinööreille.

Tampereen yliopiston valomikroskopiakeskus sijaitsee Kaupin kampuksella Arvo-rakennuksessa. Se tarjoaa viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä kuvantamisratkaisuja luonnon- ja materiaalitieteilijöiden tarpeisiin. Yksiköllä on useita mikroskooppijärjestelmiä elävien ja kiinnitteillä käsiteltyjen näytteiden biokuvantamiseen, kuten erilaisia konfokaalimikroskooppeja, superresoluutiomikroskooppi, ja laajakenttämikroskooppeja. Fluoresenssimikroskooppien lisäksi saatavilla on myös tietojenkäsittely- ja analyysiasemia, joissa on dekonvoluutio-, visualisointi- ja kuvankvantifiointimahdollisuudet.

Valomikroskopiakeskus tarjoaa käyttäjille koulutusta, järjestää kuvantamiseen liittyviä kursseja, ja osallistuu aktiivisesti opetukseen Tampereen yliopistossa.
 


Kuvantamispalvelut (Sanni ulkomailla 2024)

Käyttäjillä on nyt mahdollisuus ulkoistaa kuvantamisprojektinsa valomikroskopiakeskuksemme henkilökunnalle. Jokainen projekti toteutetaan mittatilaustyönä, jossa kuvantamisprosessin tarpeet ja tavoitteet suunnitellaan yksityiskohtaisesti yhdessä käyttäjän kanssa. Suunnitteluvaiheen jälkeen asiantuntijamme varmistavat korkealaatuisen kuvantamisdatan keräämisen ja käsittelyn.

Palvelun tarkoituksena on säästää käyttäjiemme aikaa ja tarjota kustannustehokas ratkaisu kuvantamiseen liittyville kokeille ja analyyseille. Kuvantamispalveluidemme laskutus on hyvin suoraviivainen: asiantuntija veloittaa kuvantamiseen tai analyysiin käytetyt tunnit, sekä laitteiden varausmaksut tilaajan projektilta.

Esimerkkejä tarjoamistamme palveluista:

  • Kuvantamisen suunnittelu ja toteutus, kuten konfokaali-, superresoluutio- tai elävien solujen kuvaaminen.
  • Kuvien prosessoinnin ja analysoinnin suunnittelu ja toteutus, kuten dekonvoluutio, aberraatioiden korjaus, segmentointi, lokalisaatio analyysit ja monet muut.
  • ImageJ makrot tehokkaaseen kuvien prosessointiin.
  • Mittaukset ja data-analyysit käyttäen työkaluja kuten ImageJ, CellProfiler, Imaris, Python tai Rstudio.  

Would you like to collaborate with us? Contact us via our shared email (cofamicroscopy [at] lists.tuni.fi) or directly message the project specialist (sanni.eramies [at] tuni.fi).
 

 

Varausjärjestelmä

Agendo-varausjärjestelmä mikroskoopeille.
 

 

Julkaisut ja tulokset, joihin on käytetty valomikroskopiayksikön palveluita

Kaikki käyttäjät ovat velvollisia mainitsemaan valomikroskopiakeskuksen (Tampere Imaging Facility, TIF) ja Biokeskus Suomen (Biocenter Finland, BF) julkaisuissaan:

“The authors acknowledge the Biocenter Finland (BF) and Tampere Imaging Facility (TIF) for the service.”

Biokeskus Suomi tukee osittain palvelua.

 

TUNICRIS

Lisäksi pyydämme, että lisäät Tampere Imaging Facility valomikroskopiakeskuksen julkaisuihisi TUNICRIS-tutkimustietojärjestelmässä (Facilities/Equipment).  

 

Biocenter Finland logo.

 

 

 

 

Kuvantamiseen liittyviä tutkimusinfrastruktuureja Tampereen yliopistossa