Hyppää pääsisältöön

Optinen 3D-kuvantamismikroskopia

Tampereen yliopisto
Kaupin kampus
OsoiteArvo Ylpön katu 34, 33520 Tampere
 
Palveluhaku
 
Tutkimushaku
Optical 3D-Imaging Microscopy

Palvelu tarjoaa todellista 3D-kuvantamista läpinäkyvistä materiaaleista ja kudoksista mikrometrin tarkkuudella. Yksiköllä on sekä kirkkauskenttä- että fluoresenssimikroskoopit, ja lisäksi käytettävissä on huipputason tietojenkäsittely- ja analysointiasema visualisointia ja 3D-kuvien kvantifiointia varten.

Johdanto

Optinen 3D-kuvantamismikroskopia tarjoaa läpinäkyvien materiaalien ja kudosten todellista 3D-kuvantamista mikrometrin tarkkuudella. Palvelu sijaitsee Laskennallisen biofysiikan ja kuvantamisen (CBIG) -ryhmässä ARVO-rakennuksessa. Se tarjoaa kaksi erilaista optista 3D-kuvantamisjärjestelmää: SPIM-mikroskoopin (Selective Plane Illumination Microscope) ja OPT-mikroskoopin (Optical Projection Tomography).

Järjestelmiä suunnitellaan ja käytetään läpinäkyvien biomateriaalien, kuten hydrogeelien kuvaamiseen solujen kanssa tai ilman, mutta tavanomaisia sovelluksia ovat anatomian visualisointi (fenotyypitys), geeniekspressio (in situ -hybridisointi), proteiinien jakautuminen (immunohistokemia tai GFP-ekspressio) ja siirtogeenien visualisointi (LacZ).

Tyypillisiä näytteitä ovat hiiren ja kanan alkiot, hiiren/rotan kudos ja elimet, seeprakalat, drosofila-kärpäset, kasvit jne.

Kuvantamisjärjestelmien lisäksi palvelulla on käytettävissä huipputason tietojenkäsittely- ja analyysityöasema visualisointia ja 3D-kuvien kvantifiointia varten.

KIITOKSET

Monet tekniikoista ovat vielä kokeellisia ja kehitteillä. Näin ollen ennen julkaisemista on sovittava yhteyshenkilöiden kanssa, miten paljon tunnustusta/osallistumista julkaisu sisältää.

360⁰ videoesitys: CBIG-Laskennallisen biofysiikan ja kuvantamisen ryhmä