Hyppää pääsisältöön
TIF

Tampere Imaging Facility (TIF) - valomikroskopian kuvantamispalvelut

Tampereen yliopisto
Kaupin kampus
OsoiteArvo Ylpön katu 34, 33520 Tampere
 
Yliopistotason infrastruktuuri
 
Palveluhaku
 
Tutkimushaku
Tilat ovat esteettömätTilat ovat esteettömät

Esittely

Tampere Imaging Facility (TIF) - Valomikroskopiayksikkö

Tampere Imaging Facility -valomikroskopiayksikkö (TIF) tarjoaa huippuluokan laitteet mesoskooppiseen ja korkearesoluutioiseen biokuvantamiseen. Yksikön laitteet soveltuvat muun muussa kudosten, pienten malliorganismien, biomateriaalien, kudosteknologiatuotteiden, ja kehittyneiden soluviljelmien kuvantamiseen tarjoten palveluita sekä luonnontieteilijöille että biolääketieteen insinööreille.

Tampereen yliopiston valomikroskopiayksikkö sijaitsee Kaupin kampuksella Arvo-rakennuksessa. Se tarjoaa viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä kuvantamisratkaisuja luonnon- ja materiaalitieteilijöiden tarpeisiin. Yksiköllä on useita mikroskooppijärjestelmiä elävien ja kiinnitteillä käsiteltyjen näytteiden biokuvantamiseen, kuten erilaisia konfokaalimikroskooppeja, superresoluutiomikroskooppi, ja laajakenttämikroskooppeja. Fluoresenssimikroskooppien lisäksi saatavilla on myös tietojenkäsittely- ja analyysiasemia, joissa on dekonvoluutio-, visualisointi- ja kuvankvantifiointimahdollisuudet.

Valomikroskopiayksikkö tarjoaa käyttäjille koulutusta, järjestää kuvantamiseen liittyviä kursseja, ja osallistuu aktiivisesti opetukseen Tampereen yliopistossa.


Kuvantamispalvelut 

Käyttäjillä on nyt mahdollisuus ulkoistaa kuvantamisprojektinsa valomikroskopiayksikömme henkilökunnalle. Jokainen projekti toteutetaan mittatilaustyönä, jossa kuvantamisprosessin tarpeet ja tavoitteet suunnitellaan yksityiskohtaisesti yhdessä käyttäjän kanssa. Suunnitteluvaiheen jälkeen asiantuntijamme varmistavat korkealaatuisen kuvantamisdatan keräämisen ja käsittelyn.

Palvelun tarkoituksena on säästää käyttäjiemme aikaa ja tarjota kustannustehokas ratkaisu kuvantamiseen liittyville kokeille ja analyyseille. Kuvantamispalveluidemme laskutus on hyvin suoraviivainen: asiantuntija veloittaa kuvantamiseen tai analyysiin käytetyt tunnit, sekä laitteiden varausmaksut tilaajan projektilta.

Esimerkkejä tarjoamistamme palveluista:

  • Kuvantamisen suunnittelu ja toteutus, kuten konfokaali-, superresoluutio- tai elävien solujen kuvaaminen.
  • Kuvien prosessoinnin ja analysoinnin suunnittelu ja toteutus, kuten dekonvoluutio, aberraatioiden korjaus, segmentointi, lokalisaatio analyysit ja monet muut.
  • ImageJ makrot tehokkaaseen kuvien prosessointiin.
  • Mittaukset ja data-analyysit käyttäen työkaluja kuten ImageJ, CellProfiler, Imaris, Python tai Rstudio.  

Onko sinulla projekti jonka haluaisit toteuttaa kanssamme? Voit olla yhteydessä sähköpostiosoitteeseemme (cofamicroscopy [at] tuni.fi) tai suoraan projekteista vastaavaan asiantuntijaamme (sanni.eramies [at] tuni.fi). 

Varausjärjestelmä

Agendo-varausjärjestelmä mikroskoopeille.

KIITOKSET

Tampere Imaging Facility (TIF) kuvantamispalveluiden kaikki käyttäjät ovat velvollisia mainitsemaan valomikroskopiayksikön ja Biokeskus Suomen (Biocenter Finland, BF) julkaisuissaan:

“The authors acknowledge the Biocenter Finland (BF) and Tampere Imaging Facility (TIF) for the service.”

Biokeskus Suomi tukee osittain palvelua.

Biocenter Finland logo.