Hyppää pääsisältöön

Histologian palvelut

Tampereen yliopisto
Kaupin kampus
OsoiteArvo Ylpön katu 34, 33520 Tampere
 
Palveluhaku
 
Tutkimushaku
Tilat ovat esteettömät
Tissue cutting with microtome.

Johdanto

Histologian core-palvelu (”histocore”) toivottaa käyttäjät tervetulleeksi tekemään histologista työtä nykyaikaisten laitteiden ja mikroskooppien avulla. Histologian tilat sijaitsevat Arvo-rakennuksen 3. kerroksessa (E-siipi, laboratoriot ja mikroskooppihuoneet). 


Histocorella on tilat ja välineet yleisimpien histologisten menetelmien tekemiseen. Tiloissa voi tehdä mm. kudosprosessoinnin, parafiini- ja kryoblokkien valmistuksen ja niiden leikkaamisen sekä solu- ja kudosrakenteiden visualisoimisen. Saatavilla on laaja valikoima histokemiallisia ja immunohistokemiallisia värjäys- ja detektiomenetelmiä, kudosten mikroarrayt ja spatiaalinen transkriptomiikka. Suuri osa laitteista on automatisoituja. Myös täysi palvelu on saatavilla tarvittaessa.


Digitaalisella mikroskooppilasien skannerilla voi lukea ja tallentaa näkymät koko objektilasin alueelta valomikroskooppisesti tai käyttäen laitteessa olevia fluoresenssikanavia. Histocore kannustaakin hyödyntämään virtuaalimikroskopiaa tuottamaan aineistoa kvantitatiivisia tieteellisiä analyysejä varten.