Hyppää pääsisältöön
Kudossiirre

Regea kudospankki

Tampereen yliopisto
Puhelin+358 50 4437 236
PaikkakuntaArvo Ylpön katu 34, 5. kerros, 33520 Tampere

Tampereen yliopiston Regea kudospankki on voittoa tavoittelematon organisaatio, jossa toimii kliininen kudospankki ja GMP-soluvalmistusyksikkö.

Kliininen kudospankki

Regea talteenottaa ja jakelee kudossiirteitä (luu-, jänne-, sarveiskalvo- ja amnionkalvosiirteet) kliiniseen käyttöön. Regea tuo lisäksi maahan kudossiirteitä EU-maista. Vuosittain yli 800 siirrettä toimitetaan sairaaloihin. Regean toiminnan tarkoituksena on siirteiden saatavuuden varmistaminen Suomessa. 

Kudostilaukset: kudoskoordinaattori [at] tuni.fi, +358 50 4437 236

Kantasolutuotteiden valmistus

Soluterapiavalmisteet ja kudosmuokkaustuotteet ovat uudenlaisia lääkkeitä, joilla on laaja potentiaali erilaisten sairauksien hoidossa. Regea aloitti ensimmäisten joukossa maailmassa kantasolupohjaisten kudosmuokkaustuotteiden valmistuksen kliinisiin sovelluksiin. Lähes 30 luukudospuutoksesta kärsivää potilasta on hoidettu potilaan omasta rasvakudoksesta eristetyillä kantasoluilla. Hoidot on toteutettu yhteistyössä suomalaisten sairaaloiden kanssa.

Regeassa on GMP-puhdastilat ja niitä tukevat laadunvalvontalaboratoriot solu- ja kudospohjaisten tuotteiden valmistukseen.