Hyppää pääsisältöön

Fysiologiset mittaukset: HeAT-laboratorio

Tampereen korkeakouluyhteisö
Hervannan kampus
OsoiteKorkeakoulunkatu 3, 33720 Tampere
 
Palveluhaku
 
Tutkimushaku
Tilat ovat esteettömät
HeAT

HeAT-laboratorio on monitieteinen koulutus-, tutkimus- ja yhteiskehittämisympäristö, jossa tutkitaan ja kehitetään terveys- ja hyvinvointiteknologiaa. HeAT tarjoaa laajan joukon tutkimustasoisia laitteita erityisesti ihmisen fysiologisten signaalien mittaamiseen. Laboratorio sijaitsee Hervannan kampuksella Sähkötalon tilassa SM502. 

HeAT-laboratorio kuuluu Tampereen yliopiston lääketieteen ja terveysteknologian tiedekuntaan. HeAT-laboratorio yhdistää useita tutkimusryhmiä Tampereen korkeakouluyhteisöstä ja Tampereen yliopistolliselta sairaalalta, joilla on laajat yhteistyöverkostot Pirkanmaan alueen terveys- ja hyvinvointialan tutkimusta tekeviin tutkimuslaitoksiin ja yrityksiin, esimerkiksi teemme tiivistä yhteistyötä Tampereen ammattikorkeakoulun Sote-virtuaalilaboratorion kanssa.  

HeAT health and well-being technology environment.
  • TUTKIMUS: HeAT-laboratorion laitteet ja tutkimusympäristö mahdollistavat erityyppisten fysiologisten signaalien samanaikaisen mittaamisen. Multimodaaliset mittausasetelmat voidaan sovittaa juuri sinun tutkimusongelmaasi sopiviksi. Laitteisto mahdollistaa myös ambulatoriset mittaukset.   
  • KOULUTUS: Laboratorio soveltuu ryhmätöihin, joissa harjoitellaan fysiologisten signaalien mittausten suorittamista sekä tulosten käsittelyä ja analysointia. Laboratorio tarjoaa täydellisen paikan monitieteiselle opetukselle, jossa tekniikan, lääketieteen, hoitotyön ja hyvinvointiteknologian opiskelijat voivat työskennellä yhdessä ja oppia toisiltaan. 
  • YRITYKSET: Yritykset voivat käyttää HeATia uusien tuoteideoiden kehittämiseen, uusien tuotteiden testaamiseen ja validointiin sekä käytettävyystutkimuksiin. Pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisen suunnittelun ja toteutuksen hankkeellenne. Erityisasiantuntemustamme ovat mm. fysiologiset mittaukset, signaalianalyysi ja laskennallinen mallintaminen. 

 

Mittaus HeAT-laboratoriossa.