Hyppää pääsisältöön

Lääketieteen lisensiaatin koulutus

Tampereen yliopisto

Lääketieteen koulutuksessa teoria ja käytäntö yhdistyvät mielekkääksi kokonaisuudeksi

Meiltä valmistuu humaaneja lääkäreitä, joilla on kyky ratkaista ongelmia ja halu kehittyä ja oppia lisää.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Lääketieteen lisensiaatti

Suunniteltu kesto

6 vuotta

Koulutuksen laajuus

360 op

Kaupunki

Tampere

Lääketieteen lisensiaatin tutkinto-ohjelman tavoitteena on kouluttaa lääkäreitä, joilla on humaani suhtautuminen potilaisiin, kyky ratkaista ongelmia, hankkia, arvioida ja omaksua tietoa kriittisesti, sekä hyvät kliiniset ja ryhmätyötaidot. Tampereella pääset osaksi kansainvälisesti kilpailukykyistä tutkimusyhteisöä ja korkealaatuista koulutusyksikköä, jossa opetusta tarjotaan innovatiivisin opetusmenetelmin ja perustuen uudistuvaan tieteelliseen tietoon.

Lääketieteen opiskelijana opiskelet pääosin pienryhmissä, joissa teoreettinen tieto ja käytäntö nivoutuvat tiiviisti yhteen opintojen alusta alkaen. Opiskelijana olet myös mukana vaikuttamassa koulutuksen sisältöihin, joita arvioidaan ja kehitetään jatkuvasti yhteistyössä opiskelijoiden kanssa.

Lääketieteellisen koulutuksemme tavoitteena on, että valmistuttuaan opiskelijalla on moninaiset valmiudet työskennellä menestyksellisesti niin sairaalassa, kuin perusterveydenhuollon tehtävissäkin esimerkiksi asiantuntijana, kehittäjänä ja työryhmänsä johtajana. Lisäksi tavoitteenamme on, että meiltä valmistuttuaan opiskelijalla on paitsi riittävät valmiudet tutkimustyön tekemiseen ja jatkokoulutukseen, myös kyky ja motivaatio elinikäiseen oppimiseen.