Hyppää pääsisältöön
Luuranko

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutus, YEK ja lisäkoulutusohjelmat

Kiinnostaako opintojen jatkaminen lääkäriksi tai hammaslääkäriksi valmistumisen jälkeen? Tutustu lääketieteen ja hammaslääketieteen ammatillisiin jatko-opiskelumahdollisuuksiin Tampereen yliopistossa.

Erikoislääkärikoulutus

Neurokirurgiksi, psykiatriksi vai työterveyslääkäriksi? Tampereen yliopisto tarjoaa lukuisia jatkokoulutusmahdollisuuksia lääkärin tutkinnon suorittaneelle, Suomessa laillistetulle lääkärille. 

Hakuaika koulutukseen kaksi kertaa vuodessa, syyskuussa ja helmikuussa. Lisätietoa hakuajoista ja hakemisesta opiskelijan oppaassa

Erikoishammaslääkärikoulutus

Sinustako osaratkaisu erikoishammaslääkäripulaan? Erikoishammaslääketieteen alat kaipaavat kipeästi uusia osaajia, kun palveluiden tarve lisääntyy väestön ikääntymisen myötä. Tampereen yliopistossa voit kouluttautua erikoishammaslääkäriksi viidessä eri koulutusohjelmassa, joissa on myös erillisiä pääpainoaloja. 

Hakuaika koulutukseen kaksi kertaa vuodessa, syyskuussa ja helmikuussa. Lisätietoa hakuajoista ja hakemisesta opiskelijan oppaassa

Yleislääketieteen erityiskoulutus (YEK)

Onko ajatuksissasi työskentely lääkärinä EU/ETA-maissa? Yleislääketieteen erityiskoulutus (YEK) on EU-direktiivin mukainen koulutus, joka on edellytys yleislääkärinä työskentelylle EU/ETA-alueella. YEK tarjoaa myös mahdollisuuden jatkaa kouluttautumista lääkärinä sekä tilaisuuden tutustua eri erikoisaloilla työskentelyyn. Lisätietoja opiskelijan oppaassa.

Lääketieteen lisäkoulutusohjelmat

Erikoislääkärikoulutus tehty, voinko opiskella vielä lisää lääketiedettä? Lääketieteen lisäkoulutusohjelmat tarjoavat mahdollisuuden syventää osaamista tietyn erikoisalan sisällä, palvelujärjestelmän tarpeisiin peilaten. Lisätietoja opiskelijan oppaassa.

 

Moniammatilliset johtamisopinnot erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksessa

Tampereen yliopistossa erikoistuvien lääkäreiden ja hammaslääkäreiden pakolliset 10 opintopisteen MoJop-opinnot toteutetaan yhteistyössä terveystieteen yksikön sekä Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien kanssa. Kuudesta moduulista rakentuvat opinnot ovat tarjolla myös näissä sairaanhoitopiireissä työskenteleville esimiehille. Tampereen yliopistossa erikoistuvien on mahdollista suorittaa lisäksi johtamisopintoja laajentava 20 opintopisteen kokonaisuus.