Norssissa järjestetään laadukasta perusasteen ja lukion opetustyötä, opettajankoulutuksen ohjattua harjoittelua sekä tutkimus- ja kehitystyötä.

Punainen tausta
Kuvassa kuudesluokkalaisen tytöt istuvat vierekkäin erilaisia päätelaitteita käyttäen. Yhdellä on tablet-laite, yhdellä puhelin ja kolmella kannettavat tietokoneet.

Alakoulu

Ajankohtaista asiaa ja perustietoja, 1-6 lk

Perusasteen opetus järjestetään Kuokkamaantien kiinteistössä (1 .-9. lk). Laadukkaan perusopetuksen lisäksi perusasteella on tutkimus- ja kehitystyötä sekä opettajankoulutuksen ohjattua harjoittelua (luokanopettajakoulutus ja aineenopettajakoulutus).

Oppilaita tukeva turvallinen ja viihtyisä oppimisympäristö on normaalikoulussa tärkeää. Tavoitteena on, että jokainen Tampereen yliopiston normaalikoulussa opiskeleva pystyisi työskentelemään niin, että koulunsa päättäessään voisi olla ylpeä saavutuksistaan.

Normaalikoululla on monipuolinen kieliohjelma ja siihen liittyvää valinnaisuutta. Kolmannelta luokalta alkaen on myös mahdollisuus pyrkiä musiikkipainotukseen. Painotuksesta voi lukea lisää kohasta painotettu opetus ja siihen hakeutumisesta kohdasta hakeutuminen normaalikouluun.

Koska normaalikoulu on yliopiston harjoittelukoulu, alakoulun luokissa suoritetaan luokanopettajakoulutukseen liittyviä ohjattuja harjoitteluita. Luokassa on silloinkin paikalla ohjaava opettaja. Normaalikoululla on paikalla usein huomattavan paljon aikuisia lapsia opettamassa ja kasvattamassa.

  • Kuvassa kuudesluokkalaisen tytöt istuvat vierekkäin erilaisia päätelaitteita käyttäen. Yhdellä on tablet-laite, yhdellä puhelin ja kolmella kannettavat tietokoneet.

Poissaolot

Poissaolosta ilmoittaminen, loma-anomus

Wilma

Kouluhallinnon verkkopalvelu

  • Viisi alakoulun oppilasta ovat oppitunnilla värittämässä monisteen tehtävää.

Talvinen ja luminen kirkaan päivän kuva Norssin pihasta, jossa näkyy taustalla vaalea kaksikerroksinen koulun H-siipi.
Valoinen kuva Norssin aulasta, jossa näkyy raput, lasiseinää, käytävää ja myös suuri sinertävä oppilaiden tekemä maalaus, jossa on iso valkoinen kyyhkysen hahmo.
Kuvassa on kahdeksan alakoulun musiikkiluokan oppilasta soittamassa eri soittimia, kitaraa, nokkahuolua, ksylofonia ja rumpuja.
Lähikuvassa kuudesluokkalainen Henri hymyilee iloisena.