• Kuvassa kuudesluokkalaisen tytöt istuvat vierekkäin erilaisia päätelaitteita käyttäen. Yhdellä on tablet-laite, yhdellä puhelin ja kolmella kannettavat tietokoneet.

Norssissa järjestetään laadukasta perusasteen ja lukion opetustyötä, opettajankoulutuksen ohjattua harjoittelua sekä tutkimus- ja kehitystyötä.

Punainen tausta
Kuvassa on neljä oppilasta pöydän ääressä koulun aulassa välitunnilla. Taustalla on suuri ikkuna, josta näkyy talvinen metsikkö.

Hakeutuminen Normaalikouluun

Tampereen yliopiston normaalikoulu, perusaste

Normaalikoulu on 1.- 9. luokkien lähikoulu, johon oppilaat tulevat ensisijaisesti lähikouluperiaatteella.

Jos tilaa on, myös muualta tulevia voidaan ottaa oppilaaksi. Tällöin huoltaja vastaa mahdollisista koulumatkoista koituvista kuluista.

Oppilaaksi hakeutuminen

Vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella asteen rehtoreilta:

1.-6. luokat Kirsi-Liisa Koskinen-Sinisalo, kirsi-liisa.koskinen-sinisalo@tuni.fi tai puh. 050 5099 226

Hakulomake (1-6 lk)

7.-9. luokat Tiina Juutilainen, tiina.juutilainen@tuni.fi tai puh. 040 1904 215

Hakulomake (7-9 lk)

Palauta lomake koululle postitse (os. Tampereen yliopiston normaalikoulu, Kuokkamaantie 16, 33800 Tampere), suoraan kansliaan tai sähköpostilla rehtorille (etunimi.sukunimi@tuni.fi). Sähköpostilla lähetettävää hakemusta ei tarvitse allekirjoittaa, sähköpostin otsikoksi Hakeutuminen normaalikouluun. Hakeminen 7. luokalle on tehtävä tammikuun loppuun mennessä.

Painotuksiin hakeutuminen

Normaalikoulussa voi opiskella musiikki- tai sirkustaidepainotuksessa. Painotuksiin haetaan soveltuvuuskokeen kautta. Hakuaika ja soveltuvuuskokeiden aikataulu ilmoitetaan koulun kotisivuilla. Aikataulut ovat yhteneviä Tampereen kaupungin perusopetuksen koulujen kanssa.

Kolmannella luokalla alkava painotus 

Kolmannelta luokalta alkavasta musiikkipainotuksesta kerrotaan toisen luokan huoltajille suunnatussa painotusillassa tiistaina 30.11.2021 klo 18 Normaalikoulun auditoriossa, koulun H-osa. – Tervetuloa!

Kolmannelta luokalta alkavaan musiikkipainotukseen otetaan ensisijaisesti oman koulun oppilaita ja muista kouluista toissijaisesti, mikäli se on Normaalikoulun kolmasluokkalaisten kokonaismäärän puitteissa mahdollista. (Normaalikoulussa syksyllä 2022 aloittavilla kolmannen luokan oppilailla A1-kieli on englanti tai ranska.)

-> Musiikkipainotus Tampereen yliopiston normaalikoulussa

Haku lukuvuonna 2022-2023 alkavaan (3. lk) musiikkipainotukseen tapahtuu 7.12.2021-9.1.2022 välisenä aikana.
Musiikkiluokkatoiminnasta voi kysyä myös suoraan tulevan musiikkiluokan opettajalta Tiina Pajunojalta (pun. 040 1904 190 tai tiina.pajunoja@tuni.fi)

Kaikki hakulinkit löytyvät tältä sivulta: 
https://www.tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/esiopetus-ja-perusopetus/opetussuunnitelmalliset-painotukset.html

HUOM! Normaalikoulun toisen luokan oppilaille on jaettu erillinen hakulomake, jota voi halutessaan käyttää, jos hakee vain Normaalikoulun musiikkipainotukseen. Jos haluaa merkitä toisen hakukohteen tai varakohteen musiikkiluokkahakuun pitää käyttää em. linkin takaa löytyvää lomaketta.

Soveltuvuuskokeet musiikkiluokille järjestetään 18.1.2022.

Lisätietoja musiikkiluokkatoiminnasta kuulette huoltajille suunnatussa painotusillassa ti 30.11.2021 klo 18. Tilaisuus toteutetaan auditoriossa, jos koronatilanne sen sallii.  Muussa tapauksessa Zoom-linkki esittelytilaisuuteen löytyy jatkossa tästä.  Musiikkiluokkatoiminnasta voi kysyä myös suoraan tulevan musiikkiluokan opettajalta Tiina Pajunojalta (puh. 040 1904 190, tiina.pajunoja (ät) tuni.fi)

Yläkoulun painotukset

Yläkoulussa voi opiskella musiikki- ja sirkustaiteen painotuksessa.

Hakuaika opetussuunnitelmallisiin painotuksiin 7.12.2021-9.1.2022
https://www.tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/esiopetus-ja-perusopetus/opetussuunnitelmalliset-painotukset.html

Esittelytilaisuus yläkoulun painotuksista ja toiminnasta pidetään 2.12.2021klo 18.30. Tilaisuus toteutetaan auditoriossa, jos koronatilanne sen sallii. Muussa tapauksessa toimitaan Teamsin kautta. Ilmoittautumislomake esittelytilaisuuteen julkaistaan koulun kotisivuilla marraskuun kuluessa. Soveltuvuuskoe yläkoulun sirkustaide- ja musiikkipainotukseen on 25.1.2022. Varapäivä on 10.2.2022.

Kuvassa kolme poikaa on pari metriä korkeassa kiipeilytelineessä alakoulun pihassa.
Kuva KAKS10 56 -oppimisympäristöstä, jossa joukko japanilaisvieraita istuu pöydän ympärillä.
Nuori nainen, joka on opetusharjoittelussa, katsoo oppilaiden työskentelyä, kun he maalaavat värikkäitä syksyn lehtiä paperille.
Tusinan verran oppilaita ovat tekevät sirkus-harjoituksia ja tasapainoilevat erilaisissa asennoissa.