Norssin Erasmus+ -sivulle kootaan terveiset toteutuneista Erasmus+-koulutuksista 2022 alkaen.

Draamaa ja teatteria Ateenassa

“Drama games and creative storytelling: breaking ethnicity and social roles” -kurssi Ateenassa 16.–21.5.2022 tarjosi teatterin teoriaa ja ryhmässä tehtyjä harjoituksia, souvlakia ja fetaa, aurinkoa ja antiikkisia pylväitä, paljon naurua ja kielten sekamelskaa.

Olin ainoana suomalaisena kurssilla, johon osallistui ryhmiä Puolasta, Sloveniasta, Espanjasta ja Italiasta. Suomalaiseen varautuneisuuteen ei ollut mahdollisuutta, vaan oli heittäydyttävä tutustumaan uusiin ihmisiin. Räväkän alun tälle sain, kun ensimmäinen jäänmurtajatehtävä oli esittää ryhmänsä kanssa jokin laulu omasta maasta. Lähdin Manse-rockin tielle ja lauloin taustanauhan avustuksella Pitkää kuumaa kesää ilmakitarasooloineen.

Tulevaisuuden taidot: täydennyskoulutusta opettajille

Normaalikoulun opettajat ovat mukana Euroopan unionin rahoittamassa Erasmus +  KA101 -täydennyskoulutushankkeessa.  Osallistavasta ja hyvinvoivasta koulusta tulevaisuuden taitoja kaikille -projektimme tavoitteena on kehittää koulumme toimintaa pyrkimyksessä kasvattaa oppilaista ja opiskelijoistamme tulevaisuudenlukutaitoisia kansalaisia.

Projektissamme on yhdeksän osallistujaa, ja he edustavat kattavasti koulumme eri asteita: mukana on luokanopettajia, peruskoulun ja lukion aineenopettajia, erityisopettaja sekä rehtori.  Osallistujien valitsemat täydennyskoulutuskurssi keskittyvät sosiaalisten taitojen, yhteistyön, monilukutaidon, kriittisen ajattelun sekä tieto- ja viestintäteknologian opettamiseen, johtamiseen sekä erilaisiin osallistaviin opetusmenetelmiin.