Erasmus+ -koulutusmatka 4.-9.9.2023

Kielikurssilla Duplinissa

Tämän sivuston edellinenkin Erasmus-kurssikuvaus on Dublinista. Siis samasta paikasta, jossa minäkin olin kielikurssilla 4.-9.9.2023.  Teachers Academyn kielikurssi oli varsinainen tehokurssi pienessä ryhmässä, jossa meitä oli vain seitsemän opiskelijaa. Aluksi epäilin, että tulen oppimaan enemmän italiaa kuin englantia, mutta epäilys osoittautui turhaksi. Kolmen Italiasta tulleen opiskelijan lisäksi kurssitovereistani kaksi oli Saksasta ja yksi Espanjasta. Itse koin oikein hyväksi sattumaksi, ettei paikalla ollut muita osallistujia Suomesta. Tulipahan täydellinen upotus englannin opiskeluun, mikä tietysti oli tarkoituskin.

Opettajan käyttämä opetusmetodi piti meidät oppijat koko ajan aktiivisina. Oppimisympäristö laajentui myös luokkahuoneen ulkopuolelle. Esimerkiksi yhdessä vietetty päivä EPIC-museossa antoi mielenkiintoisen tietopaketin siitä, miten irlantilaiset ovat levittäytyneet ympäri maailmaa. Opettajamme mukaan tästä juontuu se, että irlantilaiset suhtautuvat hyvin avoimesti muualta tuleviin. Kulttuurien välisestä kohtaamisesta kertoi myös keskiviikkoillan tarinallinen rivitanssiesitys. Perinteinen Gaiety Theatre tarjosi erinomaiset puitteet tanssiryhmän 25-vuotisjuhlanäytökselle.

Kielikurssilla kokemallani opetusmetodilla, mukaan lukien kieltä tukeva kokopäiväinen oppimisympäristö, olisin valmis kokeilemaan vaikkapa saksan kielen kaivelemista mielen sopukoista.  Mitä kaikkea kerran opittua sieltä sukeutuisikaan esiin!

Kuten vallan hyvin tiedämme, oppimisen voi olla hauskaa. Pientä kielijumppaa, jopa kasvolihasten treenausta, harjoittelimme muun muassa tällä hauskalla lorulla:

Säästä puheen ollen täytyy vielä lopuksi todeta, että Dublin pääsi yllättämään ihan totaalisesti. Sadepisaroista ei ollut puhettakaan, vaikka nyt olemme jo selvästi syyskuun puolella. Sateenvarjo ja coretex-takki saivat olla rauhassa matkalaukun pohjalla. Useampana päivänä lämpötila kipusi reilusti yli kahdenkymmenen asteen.  Tauoilla jatkoimmekin keskusteluita mukavasti ulkosalla, leppoisasti puiden katveessa istuen. Kurssipaikka oli sopivasti kirkon katveessa, poikakoulun naapurissa. Siten lasten äänet muistuttivat tutusti kouluarjesta.