• Kuvassa on ylhäältä otettu kuva yläkoulun oppilaista, jotaka juttelevat toisilleen pienissä ryhmissä reput selässään.

Norssissa järjestetään laadukasta perusasteen ja lukion opetustyötä, opettajankoulutuksen ohjattua harjoittelua sekä tutkimus- ja kehitystyötä.

Punainen tausta
Sirkus-kuvassa on neljä tyttöä poseeraamassa hymyillen ja vanteen sisältä kurkiestaen.

Yläkoulu

Ajankohtaista asiaa ja perustietoja, 7-9 lk

Normaalikoulu muodostaa yhtenäisen koulun perusasteelta lukioon. Perusasteen 7. – 9. luokkien opetus  on Kuokkamaantien kiinteistössä. Samassa kiinteistössä toimii  myös alakoulu. Laadukkaan perusopetuksen lisäksi yläkoulussa on tutkimus- ja kehitystyötä sekä aineenopettajakoulutukseen liittyvää opettajankoulutusta ja nimenomaan siihen liittyvää ohjattua harjoittelua.

Yläkoululla on mahdollisuus valita tavanomainen yläkoulun opiskelu tai painotettu opetussuunnitelma. Painotuksen vaihtoehtoja ovat sirkustaide ja musiikki. Painotettuun opetukseen haetaan erikseen, ks. painotettu opetus.

Oppilaita tukeva laadukas ja viihtyisä oppimisympäristö on Normaalikoulussa tärkeää. Tavoitteena on, että jokainen Tampereen normaalikoulussa opiskeleva pystyisi työskentelemään niin, että koulunsa päättäessään voisi olla ylpeä saavutuksistaan.

Yläkoulussa on vuosiluokat seitsemännestä yhdeksänteen. Oppilasmäärä on lähes 300 oppilasta. Yläkoulun kielivalintoja ovat  A1-kielet: englanti, saksa ja ranska, A2-kielet: englanti, saksa ja ranska sekä  8. luokalla alkavat valinnaiskielet: saksa, ranska ja venäjä.

Oppilaat tulevat yläkouluun pääosin omasta alakoulusta.  Hakeminen Tampereen yliopiston normaalikoulun yläkoulun seitsemännelle luokalle tapahtuu tammikuussa.

Koska normaalikoulu on yliopiston harjoittelukoulu, yläkoulun luokissa suoritetaan aineenopettajakoulutukseen liittyviä ohjattuja opetusharjoitteluita. Luokassa on silloinkin paikalla ohjaava opettaja.


VANHEMPAINILTOJEN MATERIAALEJA:

Valinnaisaineilta 19.1.2024

Valinnaisaineiden valinta on käsillä. Kurssitarjotin on avoinna 18. – 31.1. ja 7. luokan oppilaat pääsevät tekemään harkittuja valintoja Wilmassa. Valinnaisaineillan materiaali löytyy tästä linkistä. Valinnaisaineopas ja tarkat ohjeet valintamahdollisuuksista löytyy tästä linkistä. 

Yläkoulun painotusilta 29.11.2023

Painotusillan, musiikki ja sirkustaide materiaali tästä linkistä.   

Kodin ja koulun ilta 9.11.2023

Kiitos aktiivisesta osallistumisesta kodin ja koulun illassa 9.11. Kokoonnuimme tärkeiden asioiden, sähkötupakointi ja päihteet tiimoilta. Illan aineisto ja linkit lisätietoihin katsottavissa täältä. 

7. luokkien vanhempainilta 5.9.2023

Tervetuloa 7. luokalle ja aineenopetukseen. Vanhempainillan yhteisen osuuden esitys linkistä. 7. lk vanhempainilta 5.9.2023

Yläkoulun painotusvanhempainilta 24.11.2022

Yläkoulussa voi opiskella musiikki- ja sirkustaiteen painotuksessa.
Hakuaika opetussuunnitelmallisiin painotuksiin 7.12.2022-8.1.2023

Kuuntele ja kannusta yläkoululaista 10.11.2022

Järjestimme 10.11.2022 vanhempainillan 8. luokkien huoltajille teemasta Kuuntele ja kannusta yläkoululaista. Illan materiaali (pdf) löytyy oheisesta linkistä…. 

Poissaolot

Poissaolosta ilmoittaminen, loma-anomus

Perusaste

Norssin perusasteen (1-9 lk) pääsivu

  • Kuvassa on neljä oppilasta pöydän ääressä koulun aulassa välitunnilla. Taustalla on suuri ikkuna, josta näkyy talvinen metsikkö.

  • Kuvassa on joukko oppilaita koulun aulassa välitunnilla. Istuvien oppilaiden taustalla on oppilaiden tekemä suuri puuta kuvaava taideteos.
Kuvassa on poika pelaamassa pingistä koulun aulassa välitunnilla.
Kuvassa kuvataiteen tunnilta on oppilaita pöydän ääressä siveltimillä maalaamassa. Esiliinat on puettu päälle suojaamaan omia vaatteita.
Kuvassa teknisen käsityön tunnilta on poika suunnittelemassa vanerilevyjen kanssa muotoa tulevalle työlleen.
Kuvassa on neljä oppilasta pöydän ääressä koulun aulassa välitunnilla. Taustalla on suuri ikkuna, josta näkyy talvinen metsikkö.