• Sirkus-kuvassa on läheltä kuvattuna kolme oppilasta, kahdella punainen ja yhdellä vihreä esiintymishattu päässään.

Norssissa järjestetään laadukasta perusasteen ja lukion opetustyötä, opettajankoulutuksen ohjattua harjoittelua sekä tutkimus- ja kehitystyötä.

Punainen tausta
Sirkus-kuvassa on neljä tyttöä poseeraamassa hymyillen ja vanteen sisältä kurkiestaen.

Sirkustaidepainotus

Tampereen yliopiston normaalikoulu, perusaste

Tampereen yliopiston normaalikoulussa on sirkustaidepainotus 7.-9. luokilla. Oppilas voi hakea sirkustaiteen painotukseen 6. luokan keväällä.


Sirkustaidepainotukseen valitaan soveltuvuuskokeen perusteella 16-24 oppilasta. Koe koostuu mm. toiminnallisista tehtävistä. Maksimissaan 1 lisäpisteen voi saada liikunnan, suomenkielen ja englannin numeroiden perusteella. Aiempaa sirkusharrastuneisuutta ei tarvitse olla, into oppia riittää.

Sirkustaidepainotuksessa opiskelu tarkoittaa, että sirkusta on 2 tuntia joka viikko koko yläkoulun ajan muiden oppituntien lisäksi. Lisäksi 7.-luokalla on yhden jakson mittainen sirkuksen starttikurssi, jossa myös liikuntatunnit toteutetaan yhteistyössä Sorin sirkuksen kanssa.

Sirkustunneilla opiskellaan monipuolisesti eri sirkuslajeja:

Sirkustaidepainotuksen opetussuunnitelma (pdf)

Sirkusopintoihin sisältyy myös esiintymiskokeiluja. Opinnot antavat oppilaille sirkustaitojen lisäksi valmiuksia toimia ryhmän jäsenenä.

Kuvassa on neljä oppilasta pöydän ääressä koulun aulassa välitunnilla. Taustalla on suuri ikkuna, josta näkyy talvinen metsikkö.
Neljä tyttöä tekevät sirkus-harjoituksia ja ovat asettumassa pyramidi-muodostelmaan.
Kuvassa yläkoulun ruotsin tunnilla miesopettaja on luokan edessä tietokoneellaan ja takaa päin kuvatut oppilaat seuraavat opetusta.
Kuvassa kuvataiteen tunnilta on oppilaita pöydän ääressä siveltimillä maalaamassa. Esiliinat on puettu päälle suojaamaan omia vaatteita.