• Talvinen ja luminen kirkaan päivän kuva Norssin pihasta, jossa näkyy taustalla vaalea kaksikerroksinen koulun H-siipi.

Norssissa järjestetään laadukasta perusasteen ja lukion opetustyötä, opettajankoulutuksen ohjattua harjoittelua sekä tutkimus- ja kehitystyötä.

Punainen tausta
Kuvassa on ylhäältä otettu kuva yläkoulun oppilaista, jotaka juttelevat toisilleen pienissä ryhmissä reput selässään.
Valoinen kuva Norssin aulasta, jossa näkyy raput, lasiseinää, käytävää ja myös suuri sinertävä oppilaiden tekemä maalaus, jossa on iso valkoinen kyyhkysen hahmo.

Kansainvälinen opettajaharjoittelu

Kansainvälinen kouluharjoittelu

Kaikkien aineiden saksankielentaitoisilla sekä aineenopettaja- että luokanopettajaharjoittelijoilla on mahdollisuus joka toinen vuosi (pandemian takia toteuttaminen epävarmaa 2021-2022) suorittaa Laajentava harjoittelu tai opintoja rikastuttava harjoittelunvaihtoprojekti saksalaisen Ludwigsburgin pedagogisen korkeakoulun kanssa (www.ph-ludwigsburg.de). Ludwigsburgilaiset harjoittelijat ovat ensin helmi-maaliskuussa noin viikon vierailulla koulussamme ja suomalaiset harjoittelijat tekevät vastavierailuun Ludwigsburgiin huhti-toukokuussa. Ohjelma koostuu kouluvierailuista, seminaareista sekä retkistä kohdemaan kulttuuriin. Ludwigsburg -projektin info on aina syyskuussa (seuraavan kerran 2021, mikäli asia on ajankohtainen) laajentavan harjoittelun infotilaisuudessa.

Saksan harjoittelijoilla on vuosittain tilaisuus suorittaa harjoitteluvuoden keväällä n. 8 viikon kansainvälisen harjoittelun jakso Flensburgin yliopistossa ja flensburgilaisissa kouluissa Pohjois-Saksassa. Kyseessä Pohjois- ja Itä-Euroopan tuleville saksan opettajille suunnattu ”Minireferendariat”, jonka järjestää Deutsche Auslandsgesellschaft yhdessä Flensburgin yliopiston kanssa. Harjoittelijat tulevat Venäjältä ja Suomesta – molemmista maasta tilaa on 3 harjoittelijalle. Tämä harjoittelu korvaa lähes koko laajentavan harjoittelun sekä osan kevään syventävästä ja tutkivasta harjoittelusta.

Kansainvälisen kouluharjoittelun vastuuhenkilö on saksan opettaja Tanja Tuuna-Kyllönen (tanja.tuuna-kyllonen at tuni.fi)

 

Kuvassa on neljä oppilasta pöydän ääressä koulun aulassa välitunnilla. Taustalla on suuri ikkuna, josta näkyy talvinen metsikkö.
Kuvassa on poika pelaamassa pingistä koulun aulassa välitunnilla.
Kuvassa on joukko oppilaita koulun aulassa välitunnilla. Istuvien oppilaiden taustalla on oppilaiden tekemä suuri puuta kuvaava taideteos.
Kuvassa kuvataiteen tunnilta on oppilaita pöydän ääressä aloittelemassa rakentelutehtävää.