Punainen neliö

Kuvittaja-kirjailija Pasi Pitkänen Norssilla

Pasi Pitkänen, joka on lahjakas ja monipuolinen kuvittaja, kirjailija ja graafikko, vieraili Tampereen Norssilla 6.11.2018. Auditorio oli iltapäivällä lähes täynnä kououn 5. ja 6. luokan oppilaita. Graafikko-vieraamme kertoi lyhyesti työstään, ja hän piirsi dokumenttikameran alla luonnoskuvitusta pieneen kertomukseen. Lopuksi oppilaat saivat piirtää kuvasarjan viimeisen kuvan. Sen tuli kertoa, millainen kertomukseen tullut ja ovelle ilmestynyt avaruudesta tullut hahmo oli.


Pasi Pitkänen on työskennellyt kuvittajana, hahmosuunnittelijana ja graafikkona. Hänen kuvituksensa ovat saavuttaneet kansainvälistä menestystä. Pitkänen on valmistunut Aalto yliopistosta graafinen suunnittelu pääaineenaan. Opinnoissaan hän keskittyi myös elokuvataiteeseen, animaatioon ja tähtitieteeseen.


Pasi on kuvittanut mm. Tuutikki Tolosen suositut lastenromaanit Mörkövahti ja Mörköreitti sekä Timo Parvelan Pate-kirjasarjaa ja Parvelan ja norjalaisen Bjørn Sortlandin Kepler62-avaruusseikkailusarjaa. Pasi Pitkäsen ensimmäinen oma kuvakirja Kadonneiden eläinten saari ilmestyi 2017.