ISS järjestää ruokahuollon Kuokkamaantiellä

Tammikuun 2021 alusta alkaen Tampereen yliopiston normaalikoululla Kuokkamaantien kiinteistössä ruokailusta on vastannut ISS ravintolapalvelut. ISS on Suomen kolmanneksi suurin henkilöstöravintola- ja ateriapalvelutoimija.

ISS järjestää Normaalikoulun ruokahuollon 2021 alusta alkaen.

Tampereen Normaalikoulun ISS-keittiön henkilökunta esittäytyy: Kuvassa vasemmalta astiahuoltaja Pasi, pääkokki Katariina, esimies Sari, dieettikokki Joona ja keittiötä johtava Johanna.

Palvelupäällikkö Sari Pesonen kertoo:
– ISS:n henkilökuntan on asiakaspalveluhenkinen tiimi, joka tekee maukasta kouluruokaa hyvällä twistillä joka päivä. Kotimaiset raaka-aineet ovat meillä pääosassa, ja lupaamme myös välillä yllättää asiakkaamme.

ISS kertoo verkkosivuillaan, että tavoite on järjestää ruokahetki, joka on elämys kaikille aisteille. Tärkeitä asioita ovat kotimaisuus ja lähituotannon hyödyntäminen itsestäänselvyys. Raaka-aineisiin kiinnitetään paljon huomiota. Hävikkiä minimoidaan ravintolakohtaisilla ympäristöohjelmilla, jotka huomioivat jokaisen ravintolan erityispiirteet.

– Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan entistä enemmän alueellisia ja paikallisia herkkuja, mm. Tampereella mustaamakkaraa ja Lamminpään lumousta. Päivittäin lounaslistoilla on perinteistä kotiruokaa, joiden pääraaka-aineet ovat vastuullisesti pyydettyjä ja kasvatettuja, suomalaisia ja Suomessa valmistettuja, joskus jopa lähellä tuotettuja, mahdollisuuksien mukaan. Energialisäkkeet ovat Suomessa viljeltyä perunaa, porkkanaa, kauraa, ohraa tai tattaria.

ISS kertoo, että perinneruokakulttuurista ja sen säilymisestä pidetään erityisen hyvää huolta käyttämällä suomalaisia raaka-aineita ja suomalaisia perinneruokia vähintään sesonkeina. Asiakkaille järjestetään erilaisia teemaviikkoja, jonka aikana tarjoillaan perinteeseen sopivia ruokia: Jouluna lasimestarin silliä, laatikoita, rosollia, lipeäkalaa, Pääsiäisenä mämmiä, Kalevalanpäivänä Karjalanpiirakoita, Karjalanpaistia. Usein hyvät ruoat jäävät listoille ”elämään”.


ISS ravintolapalvelut
tampereen.normaalikoulu@iss.fi
Kohdevastaava Johanna Säily-Syvänen,
050 460 3608, johanna.saily-syvanen@iss.fi
Palvelupäällikkö Sari Pesonen,
050 363 5833, sari.pesonen@iss.fi