INFO-TV Tampereen Norssilla

KAKS10ssa testatut näytöt ja iDiD-järjestelmä koko koulun käyttöön

Tampereen yliopiston normaalikoulun KAKS10 56 -oppimisympäristötyön ja FCLab.fi-hankkeen ytimessä on tehdä kokeilu- ja kehitystyötä oppimisympäristöjen ja tietotekniikan alueella. Suurelta osin kokeilut toteutetaan yhdessä yhteistyöyritysten kanssa. Hyvät käyttökokemukset johtavat usein vakiinnuttamiseen ja laajentamiseen myös Future Classroom Labin ulkopuolelle palvelemaan koko työyhteisöä ja oppilaita. Tästä on esimerkkinä Tampereen Norssilla INFO-TV -järjestelmän ja iDiD-järjestelmän käyttöönotto.

Tamperelaisen iDiD-järjestelmän käyttöönotto ja testaus aloitettiin pari vuotta sitten FCLab Tampereen merkeissä KAKS10 56 -oppimisympäristössä. KAKS10ssa on ollut INFO-TV käytössä erilaisin toimintaprofiilein ovensuussa sekä luokkatiloissa. Näyttöjen kautta on jaettu erilaisia näkymiä sekä oppilaille että muille tiloissa vieraileville henkilöille. Oppilaille on tärkeää nähdä mm. päiväohjelma, opetusryhmien ja tilojen sijainti sekä päivän ruokalista. Lisäksi näytöiltä löytyy ajankohtaista asiaa ja tuoreita uutisia.

Hyväksi havaittu ja helposti selaimen kautta ylläpidettävä iDid -järjestelmä on lokakuussa 2020 tuotu useisiin Tampereen Norssin aulanäyttöihin sekä ruokalan näyttöön. Käyttökokemukset ja saatu palaute ovat erittäin myönteisiä. INFO-TV-sisältöjä on mietitty paitsi ylläpitäjien voimin, myös yhdessä koulun johdon, opettajien ja oppilaiden kanssa. Esimerkiksi oppilasneuvostossa myös lapset ovat päässeet miettimään, mitä sisältöjä ja toiminnallisuuksia näyttöihin halutaan.  Pian valmistuvin henkilöstötiloihin tullaan myös sijoittamaan info-näyttö, jonka sisällöt räätälöidään henkilöstön tiedotustarpeisiin.

Lisää tietoa iDiD-infonäyttöjärjestelmästä löytyy yrityksen www-sivuilta https://www.idid.fi/ -osoitteesta.