Hyppää pääsisältöön

Uudelle avoimen AMKin polkuopiskelijalle

Tervetuloa uudet avoimen ammattikorkeakoulun polkuopiskelijat! Hienoa, että valitsit Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelupaikaksesi. Näille sivuille olemme koonneet opintojesi aloittamisen kannalta oleellista tietoa. Tutustuthan materiaaliin huolella, ja teethän tarvittavat toimenpiteet, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun. Odotamme sinua!

Onnittelut opiskelupaikasta!

Sinulle on myönnetty opiskeluoikeus Tampereen avoimeen ammattikorkeakouluun ja olet tulossa suorittamaan joko ammattikorkeakoulu- tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon polkuopintoja.

Tällä sivulla on ohjeet siitä, miten voit valmistautua TAMKissa opiskeluun. Etene tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan. Niitä noudattamalla sujuvoitat opiskelusi alkamista ja pääset hyvin alkuun. Tutustu myös opiskelijan oppaaseen, jonka yhdellä sivulla nyt olet. Opiskelijan oppaaseen on koottu kaikille opiskelijoille yhteiset tiedot, joita tulet tarvitsemaan opiskelujesi aikana.

Sivulta löydät myös tietoa tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta polkuopintojen jälkeen. Ohjeet löydät sivun loppupuolelta.

Onnea opiskeluun!

Muistilista - Näin aloitat opintosi

Olet saanut sähköpostiisi tiedon, jossa sinulle on vahvistettu saamasi opiskelupaikka. Mikäli et voi aloittaa opintojasi, muistathan perua paikkasi sähköpostissa saamasi linkin kautta!

Opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä. Orientoivien päivien/ aloituspäivän aikataulut ja ohjelman, sekä muut opintojen aloitusta koskevat tiedot, löydät tutkinto-ohjelmakohtaisilta sivuilta. Linkit sivuille löydät muistilistan jälkeen. Tutustuthan näihin huolella. Ensimmäisinä päivinä sinulle annetaan avoimen AMKin ruokakortti, jolla saat Campusravitan ravintolasta lounaan henkilökuntahintaan sekä Mediapoliksen ravintola Torin normaalihintaisesta lounaasta-20% alennuksen. Voit myös hakea ruokakortin avoimen AMKin toimistolta B1-53 tai B-käytävän palvelutiskiltä. Orientoivien päivien aikana saattaa tulla esiin asioita, jotka eivät koske sinua polkuopiskelijana. Orientoviin päivien kaikkiin osioihin kannattaa kuitenkin osallistua tutkinto-opiskeluaikaa silmällä pitäen.

Ennen opintojen alkamista aktivoi TUNI-käyttäjätunnuksesi osoitteessa https://id.tuni.fi, sillä tulet tarvitsemaan niitä opintojesi aikana. Palvelun käyttämiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Huomaa, että pääset aktivoimaan tunnuksesi vasta noin vuorokauden kuluttua vahvistusviestin saamisesta. Jos sinulla tulee ongelmia tunnusten aktivoinnissa, voit olla yhteydessä IT-tukeemme: it-helpdesk@tuni.fi, puh. 029 452 0500.

https://id.tuni.fi

Varmistathan, että nykyinen elämäntilanteesi sallii kokopäiväisen opiskelun. Polkuopiskelijana et ole oikeutettu opintotukeen ja vain harvoissa tapauksissa voit opiskella työttömyysetuudella. Varmista siis, että sinulla on taloudellisesti mahdollista suorittaa polkuopintoja.

Tutustu IT-ohjeisiin

Käyttäjätunnuksen luomisen jälkeen tutustu korkeakouluyhteisön IT-ohjeisiin

It-ohjeet

Huomioithan, että polkuopiskelijana sinun ei tarvitse…

  • Vahvistaa opiskelupaikkaasi
  • Ilmoittautua läsnä olevaksi
  • Toimittaa alkuperäisiä todistuskopioita 
  • Maksaa YTHS-terveydenhoitomaksua

Polkuopiskelijana et ole oikeutettu…

  • Opintotukeen
  • Opiskelijakorttiin
  • Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveyspalveluihin
  • Opiskelijan ruokailu- ja muihin etuuksiin (opiskelija-alennukset)
  • Ristiinopiskeluun Tampereen yliopistossa

Polkuopiskelijana et voi myöskään hyväksilukea aiempia opintojasi, mutta osaamisen näyttöjä voit antaa.

Tammikuusta 2023 polkuopiskelijat ovat oikeutettuja Sportunin palveluihin seuraavasti:
* TAMKin avoimen läsnä olevilla polkuopiskelijoilla on oikeus käyttää SportUnin liikuntapalveluita opiskelijahintaan polkuopintojen ajan (1 vuosi aloittamisesta)
* TAMKOn jäsenmaksu pitää olla maksettuna, muutoin on maksettava henkilökunnan liikuntamaksu
* Kulkuoikeus ladataan vihreään opiskelijakorttiin liikuntakeskuksessa
* HAKA-tunnuksilla pääsee varaamaan vuoroja/kursseja ym.

 

Tutkinto-ohjelmakohtaiset sivut

Alta löydät tutkintokohtaiset sivut tammikuussa 2024 alkaviin opintoihin, joissa on tarkempaa tietoja muun muassa opintojen aloituksesta ja valmistautumisesta orientaatioon

Suomenkieliset AMK-tutkinnot

Tekniikan alat

Insinööri (AMK), Biotuotetekniikka, päivätoteutus

Insinööri (AMK), Konetekniikka, monimuotototeutus, Tampere

Insinööri (AMK), Sähkö-ja automaatiotekniikka, monimuotototeutus

Rakennusmestari (AMK), monimuotototeutus

Terveys- ja hyvinvointialat

Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus

Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus

Terveydenhoitaja (AMK) muuntokoulutus sairaanhoitajille, ensihoitajille ja kätilöille, päiväopiskelu

Terveydenhoitaja (AMK), muuntokoulutus sairaahoitajille, ensihoitajille ja kätilöille, verkkopainotteinen opiskelu

Suomenkieliset YAMK-tutkinnot

YAMK-tutkinnot

Kauppa ja hallinto

Tradenomi (ylempi AMK), Dataosaaminen ja tekoäly
Tradenomi (ylempi AMK), Terveysteknologia

Kulttuuriala

Musiikkipedagogi (ylempi AMK)

Tekniikan alat

Insinööri (ylempi AMK), Terveysteknologia

Terveys- ja hyvinvointialat

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Dataosaaminen ja tekoäly

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Terveyden edistäminen

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Terveysteknologia

Tietojenkäsittely ja tietoliikenne

Insinööri (ylempi AMK), Dataosaaminen ja tekoäly

Avoimen AMKin yhteystiedot

Asiointiosoite: avoinamk [at] tuni.fi

TAMK pääkampus, huone B1-53

Jos tarvitset opiskelu- tai muuta todistusta opiskelustasi, laita sähköpostia osoitteeseen avoinamk [at] tuni.fi  Jos kyseessä on TE-toimiston lomake TEM621, täytä yhteystietosi lomakkeelle valmiiksi.

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen jälkeen

Kun olet suorittanut polkuopinnot, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. Avoimessa AMKissa polkuopiskelijana suoritetut 50 opintopistettä (AMK-tutkinnot) ja 15 tai 20 opintopistettä (YAMK-tutkinnot) antavat mahdollisuuden hakea tutkinnonsuorittamisoikeutta kyseiseen tutkintoon avoimen väylän erillishaussa.

Erillishaku YAMK-tutkintoihin järjestetään sekä toukokuun 2024 että lokakuun 2024 alussa opintopolku.fi -palvelussa. Jos valintaan vaadittu opintopistemäärä ei täyty ensimmäisen lukukauden aikana, voit jatkaa avoimen AMKin opiskelijana ja hakea seuraavassa avoimen väylän haussa.

Erillishaku AMK-tutkintoihin tammikuussa 2024 aloittaneille polkuopiskelijoille on lokakuun kahden ensimmäisen viikon aikana 2024. Suoritetun pistemäärän lisäksi valintaan vaikuttaa myös opintomenestys. Mikäli hakijoita on enemmän kuin opiskelupaikkoja, asetetaan hakijat paremmuusjärjestykseen keskiarvon perusteella. Vaadittu opintopistemäärä tulee olla suoritettuna toukokuun erillishaussa 31.7. ja lokakuun erillishaussa 31.12. mennessä.

Huomioithan, että hakiessasi YAMK-tutkintoon sinun pitää täyttää myös pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset.

Sairaanhoitajan, ensihoitajan, kätilön ja terveydenhoitajan tutkinto-ohjelmaan haettaessa lääkehoidon, lääkelaskujen sekä anatomian ja fysiologian opintojen tulee olla suoritettu.

Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmaan haettaessa opintojen tulee koostua tietojenkäsittelyn ensimäisen vuoden opinnoista.

Kulttuurialalla ja musiikkipedagogin tutkinto-ohjelmassa valinta tehdään substanssinäytteen/ opinnäytetyösuunnitelman/ portfolion ja haastattelun perusteella. Substanssinäytteen/ portfolion ohjeet julkaistaan tuni.fi -sivuilla tai lähetetään hakijalle sähköpostitse. Saat kutsun substanssinäytteeseen ja haastatteluun sähköpostitse tai puhelimitse.

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista saat TAMKin hakusivuilta ja opintopolku.fi -palvelusta hakuaikana. Jos sinulle herää kysymyksiä, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen hakijapalvelut.tamk [at] tuni.ficlass="spamspan"

 

TAMKissa Self-Hack on osa orientaatioviikkoa AMK-tutkinnoissa

Self-Hack on viisituntinen työpaja, jonka tarkoituksena on tukea yksilön tasapainoisen ja mielekkään elämän suunnittelua. Self-Hack -päivän päätteeksi käsissäsi on hahmotelma siitä, millaisia asioita haluaisit saavuttaa tulevien opintojesi aikana ja mitä kohti olet menossa. Käytännössä tapahtuma koostuu erilaisista tehtävistä, joiden parissa työskentelet sekä itsenäisesti että omassa pienryhmässä keskustellen.

Katso Self-Hack -video YouTubesta

Tutustu opiskeluun Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tutustu TAMKiin

Seitsemän eri koulutusalaa, toiminta Tampereella Kaupin kampuksella, Mediapoliksella ja Finlaysonin alueella sekä useilla paikkakunnilla Pirkanmaalla. Tutustu Tampereen ammattikorkeakouluun!

Katsaus TAMKiin

IT-palvelut

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnuksen, salasanoja ja toimivan työaseman. IT-palveluiden ohjeilla pääset alkuun!

IT-palvelut uusille opiskelijoille

Opiskelijatuutorit ovat apunasi

Tuutorit tiedottavat, neuvovat ja ohjaavat omaa ryhmäänsä koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. Lisäksi he tapaavat ryhmäänsä säännöllisesti, järjestävät ryhmälle erilaista toimintaa ja tutustuttavat sinut opiskelijaelämään.

Lisätietoa opiskelijatuutoroinnista

Voit käydä tutustumassa lukkarikoneeseen, missä julkaistaan lukujärjestyksesi. Jos et vielä tiedä ryhmätunnustasi, voit hakea lukujärjestyksiä muun muassa tutkintosi nimellä. Mene kohtaan "Hae ryhmiä" ja kirjoita siihen esimerkiksi "Liiketalous", valitse 2021 ryhmä (voit valita useamman ryhmän kerralla), paina "+ Lisää" ja "Näytä kalenteri". Näin pääset katsomaan, minkälaisia kursseja tulevalle lukukaudelle on suunniteltu. Näet myös viitteellisen aikataulun orientoiviin päiviin. Tutustu kuitenkin huolella orientoivien päivien aikatauluun ja ohjelmaan tutkintokohtaisilla sivuilla, joiden linkit löydät yläpuolelta.

lukkarit.tamk.fi

Opiskelijoiden hyvinvointi

Älä lennä yksin, liity Parveen!

Tampereen korkeakouluyhteisön ja TAMKin tavoite on hyvinvoiva opiskelija ja hyvä opiskelukokemus. Älä jää yksin askarruttavien asioiden kanssa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjaus-, tuki- ja terveyspalveluita. Lisäksi löydät täältä myös opiskelijoille suunnattua oppimisen tuen ja vapaa-ajan toimintaa. Huomioithan, että sivulla esitellään myös YTHS:n ja SportUnin palvelut, joihin et polkuopiskelijana ole oikeutettu.

Tutustu opiskelijoiden hyvinvointisivustoon

Tamkon, Tampereen kaupungin ja Visit Tampereen palvelut ja vinkit opiskelijoille

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko on opiskelijoiden edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Polkuopiskelijana et ole oikeutettu Tamkon jäsenyyteen, mutta Tamkon toiminta ja tapahtumat ovat myös sinulle avoimia.

Tutustu Tamkon toimintaan ja tapahtumiin

Tervetuloa opiskelemaan Tampereelle!

Palvelualuejohtaja Teppo Rantasen tervehdys opiskelijoille: "Kaiken kaikkiaan musta on hienoa, että olet valinnut Tampereen opiskelupaikaksi. Tullut tänne opiskelemaan, mutta ennen kaikkea mä haluan toivottaa myös opiskeluiden jälkeen jäämään tänne asumaan, koska Tampere on Suomen suosituin paikka asua."

Katso video!

Tampere - suomalaisten suosikkikaupunki

Tampereella on paljon tarjottavaa! Luonto ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä kaupungin tarjonnassa. Niinpä voitkin saman päivän aikana tutustua Pispalan upeisiin maisemiin ja vaikkapa käväistä teatterissa!

Visit Tampere

Haluatko kuulla mitä meillä tapahtuu?

Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme voit tutustua meihin jo ennen opintojesi aloittamista. Löydät meidät Facebookista, LinkedInistä, Twitteristä, Instagramista ja YouTubesta!

Somekanavat