Hyppää pääsisältöön

TAMKin avoimen väylän haku

Voit hakea avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi mikäli olet jo suorittanut riittävästi haluamasi alan opintoja avoimina yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoina. Tarkemmat tiedot hakukelpoisuudesta sekä vaadittavista opinnoista ja valintakriteereistä saat hakukohteen valintaperusteista. Linkit hakukohteisiin löydät tältä sivulta. Kaikkiin koulutuksiin ei ole mahdollista hakea avoimien opintojen perusteella.

Hakuajat ja liitteiden toimittamisen määräajat

Kevät 2024

Hakuaika

2. - 16.5.2024 klo 15.00

Liitteiden toimittaminen

16.5.2024 klo 15.00 mennessä

Tulosten julkaiseminen

Tulokset julkaistaan viimeistään 27.6.2024.

Syksy 2024

Hakuaika

1. - 15.10.2024 klo 15.00

Liitteiden toimittaminen

15.10.2024 klo 15.00 mennessä

Tulosten julkaiseminen

Tulokset julkaistaan viimeistään 12.12.2024.

Näin haet avoimen väylän haussa TAMKiin

Avoimen väylän haussa hakeminen edellyttää, että olet suorittanut joko erikseen määritellyt väylä- tai polkuopinnot tai valintaperusteissa määritellyn määrän avoimia opintoja vaadituin kriteerein. Tämän jälkeen voit hakea opintojesi perusteella tutkinto-opiskelijaksi seuraavasti:

 1. Perehdy vielä sen hakukohteen valintaperusteisiin ja -prosessiin, johon aiot hakea.
 2. Täytä hakulomake Avoimen väylän haun hakuaikana osoitteessa Opintopolku.fi.
 3. Jos hakulomake pyytää sinua lataamaan liitteitä, lataa pyydetyt liitteet hakulomakkeelle ohjeiden mukaisesti määräaikaan mennessä (katso kohta "Liitteet avoimen väylän haussa" alla).
 4. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku –palvelua säännöllisesti ja vastaa mahdollisiin täydennyspyyntöihin.
 5. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa ja ilmoittaudu lukuvuodelle.

 

Liitteet avoimen väylän haussa

Kun haet tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa, hakulomake pyytää sinua toimittamaan liitteeksi opintosuoritusotteen sekä kopion tutkintotodistuksestasi niissä hakukohteissa, joissa on käytössä rajattu pohjakoulutusvaatimus. Tarkemmat tiedot pohjakoulutusvaatimuksista löydät hakukohteen valintaperusteista.

Voit ladata liitteitä Tampereen ammattikorkeakoulun hakukohteissa hakuajan päättymiseen asti. Tarkemmat tiedot sinulta mahdollisesti vaadittavista liitteistä löydät hakukohteen valintaperusteista ja hakulomakkeelta.

Liitteiden tulee olla korkeakoulusi varmentamia eli niissä tulee olla joko sähköinen allekirjoitus tai korkeakoulusi leima ja esimerkiksi virkailijan tai opinto-ohjaajan allekirjoitus.

Opiskelijaksi valittavien hakijoiden tulee palauttaa lopullinen, ajantasainen opintosuoritusote Opintopolun hakemukselle kevään haussa viimeistään 31.7. ja syksyn haussa viimeistään 31.12. Opintosuoritusote tarvitaan sekä suomen- että englanninkielisenä.

Näin valmistelet ja lataat liitteet hakulomakkeelle

Lataa sinulta vaaditut liitteet sähköiselle hakulomakkeelle Opintopolku.fi -sivulla seuraavasti:

 • Skannaa vaadittavan dokumentin kaikki sivut molemmin puolin tai ota niistä hyvälaatuiset kuvat. Varmista, että kuvista saa kunnolla selvää.
 • Yhden liitteen maksimikoko on 1GB. Lataa tiedostosi PDF-, JPG- tai PNG-muodossa.
 • Kokoa samaan kokonaisuuteen liittyvät sivut yhteen tiedostoon. Esimerkiksi opintosuoritusote tulisi olla yksi tiedosto, joka sisältää useita sivuja.
 • Nimeä tiedostot muodossa sukunimi_etunimi_dokumentti, esim. sukunimesi_etunimesi_opintosuoritusote.
 • Lataa tiedostot hakulomakkeelle määräaikaan mennessä. Seuraa sähköpostiasi ja varaudu täydentämään liitteitäsi pyydettäessä (huomaa myös roskapostikansio!)
 • Jos pyydämme sinulta täydennyksiä liitteisiisi ja hakulomakkeelle ladattavien liitteiden määräaika on umpeutunut, saat ohjeet liitteiden sähköpostitoimituksesta.

Myöhässä saapuvia liitteitä ei huomioida.

Tulosten julkistaminen

Kaikille avoimen väylän haussa hakeneille lähetetään sähköpostilla tiedote valinnan tuloksesta hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Tieto päivittyy myös Opintopolku.fi –sivun Oma Opintopolku –palveluun.

Jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi, katso ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta ja mahdollisesta todistusten toimittamisesta TAMKin opiskelijan oppaasta. Joissakin tapauksissa valinta voi olla ehdollinen, jolloin valinta vahvistetaan ja pääset ilmoittautumaan vasta ehdon täyttymisen jälkeen. Jos valintasi on ehdollinen, saat tarkempaa tietoa tulosten julkistamisen yhteydessä. 

Oikaisumenettely

Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.

Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta.

 

Hakukohteet avoimen väylän haussa

Tästä löydät Avoimen väylän hakuun osallistuvat koulutukset. Hakukohteen nimeä klikkaamalla pääset hakukohteen kuvaukseen ja valintaperusteisiin. Huomaathan, että kaikkiin TAMKin koulutuksiin ei voi hakea avoimien korkeakouluopintojen perusteella.

Tutustu hakukohteisiin