Punainen neliö

Koronatiedote, lukio 25.8.2020

Päivitetty tiedote lukion opiskelijoille

 

  • Jos lukiolaiselle ilmaantuu koronavirusinfektioon sopivia oireita (lieviäkin), hän ei voi tulla kouluun. Opiskelijalle on varattava aika koronavirustestiin ja testitulos on odotettava ennen kouluun palaamista, vaikka oireet lievittyisivät jo ennen tuloksen saamista.
  • Jos perheessä on samanaikaisesti useita samanlaista hengitystieinfektiota sairastavaa, ei riitä, että esim.nuorempi sisarus on saanut negatiivisen testituloksen. Oireisen lukiolaisen tulee käydä itse testissä ja saada negatiivinen testitulos ennen kouluun palaamista. Lukiolaiseen pätee tässä kohdin siis sama ohje kuin aikuisiin.
  • Jos opiskelija on matkaillut tai altistunut koronavirustartunnalle, on myös hakeuduttava koronavirustestiin ja odotettava testitulosta kotona.
  • Jos testitulos on negatiivinen, opiskelija voi palata kouluun, kun oireet ovat selvästi lievittymässä.

 

Ohjeita ja yhteystietoja koronavirustestiin hakeutumisesta lukiolaisille:

1) Jos sinulla on hengitystieoireita tai epäilet koronavirustartuntaa, pysy kotona ja ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Opiskeluterveydenhuollon ajanvaraus- ja neuvontanumerot palvelevat ma – to klo 8.15 – 14, pe klo 8.15 – 13, Norssin lukiolaisten palvelunumero on Tullinkulman Tiimi 3, puh. 040 806 2455. Lisätietoja Tampereen kaupungin ohjesivulta: https://www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/koronavirus.html

2) Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu, ota yhteys terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22)

3) Kun terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, ota TAYS:n koronaneuvontanumeroon 03 311 65333 (avoinna ympäri vuorokauden), ks. lisäohjeet : https://www.tays.fi/fi-FI/Toimi_nain_koronaviruksen_aiheuttamaa_in(103636)

 

Jos opiskelija sairastuu kesken koulupäivän, hänet siirretään muista erilleen ja hänen kanssaan olevan henkilön tulee käyttää suu-nenäsuojainta, vanhemmille tai huoltajalle soitetaan ja pyydetään hakemaan opiskelija kotiin. Opiskelija voi siirtyä kotiin ilman julkisia kulkuvälineitä myös itse (esim. omalla polkupyörällä, skootterilla, kävellen tms.)

Koronavirusepidemian vuoksi sairaustapauksissa voi ilman lääkärintodistusta ryhmänohjaajan luvalla olla koulusta pois enintään viisi (5) päivää. Terveydenhuoltoon tulee ottaa kuitenkin yhteyttä aina, kun vointi sitä vaatii ja koronavirustestiin on hakeuduttava lievissäkin oireissa.

 

Koulussa vältetään edelleen tarpeettomia lähikontakteja ja toiminnassa noudatetaan tartuntoja ehkäisevää hygieniaa.

 

Kasvomaskin ohjeidenmukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen. Lisätietoa kasvomaskien käytöstä ja suosituksista:

https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja?redirect=%2Fweb%2Fguest

 

Ohjetta päivitettään aina tarvittaessa.