Hyvät oppilaat, opiskelijat ja huoltajat,

Koulunkäynti ja opiskelu on koronarajoitteista huolimatta alkanut suotuisasti.

On esitetty pyyntöjä tarkentaa koronapoissaoloihin liittyviä ohjeita Tampereen yliopiston normaalikoulussa.

Jo aiemmin on todettu, että oireisena ei saa kouluun tulla. Mikäli flunssaa tai hengitystieoireita ilmenee, pitää mennä koronatestiin. Infektio-oireita ovat yskä, kurkkukipu, lämpöily, kuume, väsymys, nuha, hengitysvaikeus, lihaskipu/päänsärky, vatsan löysyys/ripuli ja hajuaistin muutos.

Koronatestiin voi varata ajan Tampereen kaupungin yleisestä ajanvarauksesta / neuvonnasta puh. (03) 10023 (7-22) tai muina aikoina Taysin koronaneuvontanumero (03) 311 65333.

Jos tulos on positiivinen, pitää olla kaksi viikkoa karanteenissa. Negatiivisenkin tuloksen osalta pitää odottaa, että tauti paranee ja oireet häviävät. Ennen kouluun paluuta pitää olla vähintään yksi oireeton päivä. Jos koulusta joutuu olemaan poissa, hoidetaan koulutyöt sairaspoissaolojen tapaan opettajien ohjeiden mukaisesti, mutta etäopetusta ei näissä tapauksissa anneta.

Vaikka jonot ovat valitettavan pitkiä ja testiin pääsy on hidasta, niin testissä tulee kuitenkin käydä, ellei terveydenhuollon henkilöstö tulkitse ja ohjeista samaa perhettä ja tapausta toisin.

Ei riitä, että lapsi tulkitaan itse parantuneeksi ilman testiä tai terveydenhoidon konsultointia. Saattaa tuntua saivartelulta, mutta emme voi ottaa riskejä tässä asiassa.

Toivomme jaksamista ja pitkämielisyyttä koronan torjuntaan, jotta saisimme mahdollisimman turvallisesti jatkaa opiskelua lähiopetuksessa.

Terveisin,

Vesa Toivonen, johtava rehtori