Punainen neliö

Saudiopettaja rakennutti Suomi-koulun

Norssilla vieraillut saudiopettaja rakennutti Suomi-luokan

Raef Buo Edrees oli yksi 117 saudiopettajasta, jotka tutustuivat Suomen peruskouluun viime vuonna. Hän oli kouluttautumassa useita kuukausia Tampereen yliopiston normaalikouussa. ”Muutosagenteille” oli annettu missioksi uudistaa maan autoritääristä, lähinnä oppikirjoihin ja testaukseen perustuvaa opetusta.

Suomen Kuvalehti seurasi syksyn ajan Buo Edreesin opintomatkaa Tampereella. Saunan lauteilla hän oli keksinyt perustaa hybridin, suomalaisen ja saudiarabialaisen koulun risteytyksen.

Sen siemen olisi hänen oma luokkansa.

Palattuaan kotimaahansa Buo Edrees näytti koululaisille videoita ja kuvia kaukaa pohjoisesta. Sitten hän jakoi kyniä ja paperia: suunnitelkaa unelmaluokkanne.

Oppilaat olivat innoissaan. He piirsivät luokkaan uusia alueita. Sopen jossa voisi rentoutua ja lukea. Nurkkauksen jossa voisi opiskella omin päin. Tilan jossa voisi tehdä ryhmätöitä.

He toivoivat kunnon tuoleja, mukavia sohvia, tuliteriä älytauluja, tietokoneita ja tabletteja – myös opetusrobotteja ja 3d-tulostimen.

Kaikki on toteutunut öljyjätti Aramcon rahoittamassa opinahjossa.

”Luokka on kuin turvapaikka oppilaille”, Buo Edrees kuvailee sähköpostitse.

”He eivät halua lähteä sieltä pois. Ja kun heillä on ongelmia tai he haluavat rauhoittua, he tulevat sinne.”

Suomi-luokasta on tullut niin suosittu, että sinne on ilmestynyt kesken tunnin oppilaita muista luokista. Jotkut opettajat ovat olleet vihaisia, kirjoittaneet karkulaisille merkintöjä luvattomista poissaoloista.

”Minun on täytynyt lähettää oppilaita takaisin omiin luokkiinsa.”

 

Koko uutinen löytyy osoitteesta:
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/lahi-ita/saudiopettaja-rakennutti-kouluunsa-suomi-luokan-se-on-oppilaille-kuin-turvapaikka/?shared=1016856-573fa2e5-999