Välituntitanssit piristävät Norssin päivää

Terveisiä oppilaskunnan hallitukselta 5/2019

Yläasteen oppilaskunnan hallitus on lukuvuodella 2018-2019 ollut hyvin aktiivinen. Hallitus on kokoustanut tiheästi jopa joka toinen viikko ja järjestänyt kaikenlaista toimintaa ihan koko yhtenäiskoululle. Varmasti suosituinta kaikesta toiminnasta on kuitenkin ollut Just Dance -välituntitoiminta, joka on tuolileikin rinnalla pyörinyt yhtenä osana koulun välituntitoimintaa! Parhaimmillaan koulun aula on ollut aivan täpötäynnä tanssivia oppilaita ja opettajia.

Suositun välituntitoiminnan lisäksi olemme osallistuneet SPR:n nälkäpäiväkeräykseen, palkinneet oppilaita pienillä herkuilla ja pehmoleluilla ja  edustaneet monissa tilaisuuksissa sekä tapahtumissa.

Oppilaskunnan hallitus on muun muassa ollut hyvin aktiivinen Tampereen nuorisovaltuustossa ja sen toiminnassa, tehnyt yhteistyötä koulun keittolan kanssa sekä edustanut  Tampereen Norssia harjoittelukoulujen oppilaskuntapäivillä Turussa.

Tänä vuonna hallitus on saanut myös edustuspaikan aste- ja opettajankokouksiin, joissa se on puhunut oppilaiden puolesta.  Oppilaskunnan edustajat ovat mukana kaupungin ja koulun yhteisessä koulutie turvalliseksi –projektissa sekä koulun yhteisen pihapäivän suunnittelussa.

Eduskuntavaalien alla järjestimme myös 8.-9. -luokkalaisille vaalipaneelin sekä varjovaalit, joissa oppilaat pääsivät harjoittelemaan valtakunnallista vaikuttamista. Oppilaskuntatyö on mielestämme tärkeää ja olemmekin saaneet paljon hyvää palautetta aktiivisuudestamme ja panostuksestamme.
Tulevaisuudessa olisi mahtavaa, jos oppilaskunnan hallitus pysyisi edelleen näin aktiivisena ja oma-aloitteisena. Olemme saaneet tänä lukuvuonna paljon aikaan ahkeralla tiimityöllä, mutta tekemistä vielä riittää.

Haluamme kehittää koulusta mahdollisimman mukavan ja viihtyisän paikan jokaiselle ja siksi onkin todella hienoa, että niin moni on lähtenyt mukaan kehittämään Norssia, niin takarivin ideoiden kuin kokousaktiivisuuden kautta. Oppilaskunnalla on edelleen haastetta mm. välituntitoiminnan kehittämisessä kuten myös yhtenäisen perusopetuksen kehittämisessä entistä toimivammaksi.
On ollut huippua päästä tekemään juttuja näin ihanassa porukassa ja odotankin ensi vuotta jo innolla! Nähdään taas syksyllä!

Maria Markkula,
oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaTässä osa yläasteen oppilaskunnan hallituksesta lukuvuonna 2018-2019. Kuvassa myös puheenjohtaja Maria keskellä alhaalla, sihteeri Riho Toom ylhäällä keskellä ja varasihteeri ja -puheenjohtaja Sakia Omar oikealla ylähäällä.Hallituksen järjestämä Just Dance -välituntitoiminta on ollut todella suosittua.