Tampereen yliopiston normaalikoulun
DIGIAGENTTI-TOIMINTA KÄYNNISTYI

Norssin DigiAgenttien toiminta käynnistyi joulukuussa 2022 esittely- ja suunnittelu-tilaisuudella. Koolle saatiin ensi vaiheessa 12 oppilasta koulun 5. ja 6. luokilta. Pohdimme yhdessä hetken DigiAgentin työnkuvaa ja tulevia kokoontumisia. Mukaan mahtui myös koulutustuokio näytön peilauksesta ja porttiliitännöistä. Pienen koulutuksen jälkeen DigiAgentit ovat alkuvuodesta valmiita muiden avuksi.

DigiAgentit toimivat vertaistukena ja opettajien apuna erilaisissa pienissä avustustehtävissä digitaitoihin ja pulmiin liittyen. Aluksi DigiAgenteiksi koulutetaan siis tusinan verran alakoulun oppilaita 5.-6. luokilta, ja jatkossa toiminta on laajennettavissa esim. 4.-9. lk oppilaisiin. DigiAgentti-toimintaa Norssilla ohjaavat lehtorit Mikko Horila, Janne Nissinen ja Tuomo Tammi.

DigiAgentiksi ryhtyvät oppilaat saavat oppia paljon lisää digijuttuja ja toimia muiden apuna. Todennäköisesti he saavat tutustua moneen koulumme oppilaaseen ja opettajaan. Lukuvuoden päätteeksi he saavat työtodistuksen tehtävässä toimimisesta.