Tampereen yliopiston normaalikoulun
DIGIAGENTTI-TOIMINTA KÄYNNISTYI

Tampereen Norssin DigiAgentit ovat päässeet hommiin! Muutaman pienen koulutuksen lisäksi DigiAgentit ovat päässeet auttamaan mm. tokaluokkalaisia animaatioiden teossa, ja muutamat uudet opetusharjoittelijat ovat saaneet heiltä uusissa kotiluokissa hyvää apua luokan tieto- ja av-tekniikkaan tutustumisessa. Nyt ei tarvitse jännittää, miten tietokoneen tai dokumenttikameran kuva saadaan näytölle tai iPadin näyttö peilattua.

Norssin DigiAgenttien toiminta käynnistyi joulukuussa 2022. Koolle saatiin ensi vaiheessa 13 oppilasta koulun 5. ja 6. luokilta. Pohdimme yhdessä hetken DigiAgentin työnkuvaa ja tulevia kokoontumisia. Mukaan mahtui myös koulutustuokio näytön peilauksesta ja porttiliitännöistä. Pienen koulutuksen jälkeen DigiAgentit ovat alkuvuodesta valmiita muiden avuksi.

DigiAgentit toimivat vertaistukena ja opettajien apuna erilaisissa pienissä avustustehtävissä digitaitoihin ja pulmiin liittyen. Aluksi DigiAgenteiksi koulutetaan siis tusinan verran alakoulun oppilaita 5.-6. luokilta, ja jatkossa toiminta on laajennettavissa esim. 4.-9. lk oppilaisiin. DigiAgentti-toimintaa Norssilla ohjaavat lehtorit Mikko Horila, Janne Nissinen ja Tuomo Tammi.

DigiAgentiksi ryhtyvät oppilaat saavat oppia paljon lisää digijuttuja ja toimia muiden apuna. Todennäköisesti he saavat tutustua moneen koulumme oppilaaseen ja opettajaan. Lukuvuoden päätteeksi he saavat työtodistuksen tehtävässä toimimisesta.