Hyppää pääsisältöön

Uudelle AMK-opiskelijalle

Tervetuloa uudet ammattikorkeakouluopiskelijat!

Hienoa, että valitsit Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelupaikaksesi. Näille sivuille olemme koonneet opintojesi aloittamisen kannalta oleellista tietoa. Tutustuthan materiaaliin huolella ja teet tarvittavat toimenpiteet, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun.

Odotamme sinua!

Onnittelut opiskelupaikasta!

Tällä sivulla on sinulle, opintosi aloittava AMK-tutkinto-opiskelija, ohjeet siitä, mitä sinun tulee seuraavaksi tehdä opintojesi aloituksen eteen ja miten voit valmistautua TAMKissa opiskeluun.

Tutkintokohtaisissa ohjeissa on kerrottu tarkemmin sinun opintojesi aloituksesta ja muita tärkeitä ohjelmakohtaisia asioita. Linkit tutkinto-ohjelmiin löydät muistilistan jälkeen.

Etene tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan. Niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Tutustu myös opiskelijan oppaaseen, jonka yhdellä sivulla nyt olet. Opiskelijan oppaaseen on koottu kaikille opiskelijoille yhteiset tiedot, joita tulet tarvitsemaan opiskelujesi aikana.

 

Tervetuloa TAMKiin!

Uuden opiskelijan muistilista - Muista tehdä nämä!

Ota opiskelupaikka vastaan Opintopolku.fi -palvelussa 11.7.2024 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua. Opintopolku.fi toimii verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä TAMKin hakijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 11.7. klo 15.00 mennessä. Lue ennen paikan vastaanottoa huolellisesti Opintopolun ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta, yhden paikan säännöksestä ja ensikertalaisuuskiintiöstä.

Lisätietoa ja ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnä olevaksi opiskelijaksi viimeistään 11.7.2024 klo 15.00. Voit ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi ensimmäiselle vuodelle vain lakisääteisestä syystä, joita ovat varusmies- tai siviilipalvelus, äitiys- tai vanhempainvapaa sekä oma opintojen aloituksen estävä sairaus. Poissaolosi perusteen todentava dokumentti tulee sinun toimittaa 11.7.2024 klo 15.00 mennessä sähköpostitse liitteet.tamk@tuni.fi tai postitse osoitteeseen Tampereen ammattikorkeakoulu, Hakijapalvelut, Kuntokatu 3, 33520 Tampere. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta ja poissaolosi todentavista dokumenteista löydät opiskelijan oppaastamme.

Lisätietoa ilmoittautumisesta

Sinun ei tarvitse toimittaa tutkintotodistuksesta kopiota, jos olet suorittanut yo-tutkinnon v. 1989 jälkeen, ammatillisen tutkinnon v. 2017 jälkeen tai suomalaisen korkeakoulututkinnon v. 2003 jälkeen Mikäli olet suorittanut edellä mainitut tutkinnot aiemmin tai jonkin muun tutkinnon, sinun tulee ladata kopio tutkintotodistuksestasi Opintopolun hakemuksellesi 11.7.2024 klo 15.00 mennessä. Jos olet ladannut liitteen jo hakuaikana Opintopolkuun, sinun ei tarvitse toimittaa sitä enää uudelleen. Mikäli valmistut hakukautena, lataa hakemuksellesi kopiot / kuvat lopullisista tutkintotodistuksista 11.7.2024 klo 15.00 mennessä. Jos olet saanut opiskelupaikan varasijalta, noudata saamaasi erillistä aikataulua.

Opintopolku.fi

Tarkistamme tutkintotodistukset valtakunnallisesta suoritusrekisteristä tai toimittamistasi todistuskopioista. Mikäli sinun tulee esittää alkuperäiset todistuksesi, tulet saamaan/olet saanut asiasta erillisen sähköpostin. Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu. Korkeakoulu purkaa opiskelijavalintapäätöksen, mikäli hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja, ja oikein tiedoin ei olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.

Kun olet ilmoittautunut läsnä olevaksi ja tietosi on siirretty TAMKin opiskelijarekisteriin, saat omaan sähköpostiisi linkin tunnuksen rekisteröimistä varten vähän ennen opintojen alkamista. Tarvitset palvelun käyttämiseen verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Lisätietoa TUNI-käyttäjätunnuksen rekisteröinnistä

Hae opintotukea, kun olet saanut ja vastaanottanut opiskelupaikan. Vaikka et vielä tiedä, miten ja missä asut opiskeluaikana, voit hakea opintorahaa ja opintolainan valtiontakausta. Hae Kelasta yleistä asumistukea, kun olet tehnyt vuokrasopimuksen. Kun olet saanut päätöksen opintolainan valtiontakauksesta, voit hakea opintolainaa valitsemastasi pankista. Voit tehdä hakemuksen pankin verkkopalvelussa. Mikäli et ole opintotuen piirissä, muita taloudellisen tuen muotoja korkeakouluopintoihin voivat olla omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna (www.te-palvelut.fi) tai aikuiskoulutustuella opiskelu (https://www.aikuiskoulutustuki.fi/muutokset2024/).

Lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta

Olet oikeutettu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin ja näin sinun tulee maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle. Se maksetaan sekä kevät- että syyslukukaudelta eli 2 kertaa vuodessa. Maksettava summa määritellään valtioneuvoston asetuksella, ja se voi muuttua vuosittain. Huom! Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun

Liittymällä Tamkon jäseneksi ja hankkimalla opiskelijakortin saat lukuisat opiskelijaedut käyttöösi sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Tutustu myös muihin etuihin Tamkon sivuilla. Muoviseen Tamkon opiskelijakorttiin päivittyy automaattisesti kulkuoikeutesi TAMKille. Kortin saapumisessa kestää jäsenlomakkeen täyttämisen jälkeen noin kaksi viikkoa, joten tilatessasi kortin hyvissä ajoin helpotat opintojesi alkua.

Opiskelijakortti kätevästi Tamkon sivuilta

Tuudo on ilmainen sovellus, joka on tehty helpottamaan opiskelijoiden arkea. Tuudosta löytyy Tamkon opiskelijakortin ja opiskelija-alennusten lisäksi Kelan ateriatukikortti sekä mm. lukujärjestykset, opintosuoritukset, tilavaraukset, ruokalistat, kurssi-ilmoittautumiset ja kalenterisi, aika näppärää! Mikäli olet maksanut Tamkon jäsenmaksun ja olet läsnäoleva opiskelija TAMKissa, voit aktivoida Tamkon mobiiliopiskelijakortin fyysisen opiskelijakorttisi rinnalle. Mobiiliopiskelijakortilla saat kaikki samat edut kuin fyysiselläkin kortilla.

Lue lisää mobiiliopiskelijakortista

Tutkinto-ohjelmakohtaiset sivut

Alta löydät  tutkintokohtaiset sivut elokuussa 2024 alkaviin opintoihin. Sivulta löydät  tarkempaa tietoja opintojen aloituksesta ja valmistautumisesta orientaatioon. Tutustuthan huolella tutkintosi opintojen aloitukseen, jonka löydät alla. Merkitse kalenteriisi  orientoivien päiviesi aloitusajankohta. Varmistaaksesi opintojesi mahdollisimman hyvän alun, on tärkeää, että osallistut orientoiviin päiviin. Tuolloin tutustut myös uusiin opiskelukavereihisi. Sivut voivat päivittyä kesän aikana, joten lue vielä sivusto huolella läpi ennen orientoivia päiviä.

 

AMK-tutkinnot

Kulttuuriala

Medianomi (AMK)

Musiikkipedagogi (AMK)

Muusikko (AMK), musiikkiteatteri

Muusikko (AMK), esittävä ja luova säveltaide

Kauppa ja hallinto

Tradenomi (AMK), Liiketalous, Markkinointi- ja myyntiosaaminen,
monimuotototeutus

Tradenomi (AMK), Liiketalous, päivätoteutus

Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely

Tradenomi (AMK), Yrittäjyys ja tiimijohtaminen

Maa- ja metsätalousalat 

Metsätalousinsinööri (AMK)

Palvelualat

Restonomi (AMK), päivätoteutus

Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Tekniikan alat

Insinööri (AMK), päivätoteutukset

Rakennusmestari (AMK), päivätoteutus

Rakennusarkkitehti (AMK), päivätoteutus

Terveys- ja hyvinvointialat

Ensihoitaja (AMK)

Bioanalyytikko (AMK)

Fysioterapeutti (AMK)

Kätilö (AMK)

Röntgenhoitaja (AMK)

Sairaanhoitaja (AMK) monimuotototeutus

Sairaanhoitaja (AMK) päivätoteutus

Sosionomi (AMK)

Suuhygienisti (AMK)

Terveydenhoitaja (AMK)

Muut alat, monialaiset tutkinto-ohjelmat 

Verkostoissa oppimisen ja osaamisen tutkinto-ohjelma (VETO)

Lisätietoja:

TAMKin  Palvelupiste neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Voit lähettää  kysymyksesi osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi). Lisätietoja Palvelupisteestä löydät täältä.

 

 

 

 

Opintojen aloitus

Opiskelijatuutorit ovat apunasi

Tuutorit tiedottavat, neuvovat ja ohjaavat omaa ryhmäänsä koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. Lisäksi he tapaavat ryhmäänsä säännöllisesti, järjestävät ryhmälle erilaista toimintaa ja tutustuttavat sinut opiskelijaelämään.

Lisätietoa opiskelijatuutoroinnista

Self-Hack on osa orientaatioviikkoa

Self-Hack on viisituntinen työpaja, jonka tarkoituksena on tukea yksilön tasapainoisen ja mielekkään elämän suunnittelua. Self-Hack -päivän päätteeksi käsissäsi on hahmotelma siitä, millaisia asioita haluaisit saavuttaa tulevien opintojesi aikana ja mitä kohti olet menossa. Käytännössä tapahtuma koostuu erilaisista tehtävistä, joiden parissa työskentelet sekä itsenäisesti että omassa pienryhmässä keskustellen.

Katso Self-Hack-video YouTubesta

IT-palvelut ja sähköiset työkalut

IT-palvelut

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnuksen, salasanoja ja toimivan työaseman. IT-palveluiden ohjeilla pääset alkuun!

IT-palvelut uusille opiskelijoille

Lukkarikone

Voit käydä tutustumassa lukkarikoneeseen, missä julkaistaan lukujärjestyksesi. Jos et vielä tiedä ryhmätunnustasi, voit hakea lukujärjestyksiä muun muassa tutkintosi nimellä. Mene kohtaan "Hae ryhmiä" ja kirjoita siihen esimerkiksi "Liiketalous", valitse 2021 ryhmä (voit valita useamman ryhmän kerralla), paina "+ Lisää" ja "Näytä kalenteri". Näin pääset katsomaan, minkälaisia kursseja tulevalle lukukaudelle on suunniteltu. Näet myös viitteellisen aikataulun orientoiviin päiviin. Tutustu kuitenkin huolella orientoivien päivien aikatauluun ja ohjelmaan tutkintokohtaisilla sivuilla, joiden linkit löydät yläpuolelta.

lukkarit.tamk.fi

Intranet

Intranet on sisäisen viestinnän virallinen kanava. Kun seuraat intran uutisia, pysyt ajan hermolla. Intraan on myös koottu kaikki opiskelijan ohjeet ja linkit tietojärjestelmiin.

Tutustu intraan

Pakki - opiskelijan työpöytä

Pakissa suunnittelet opintosi ja ilmoittaudut toteutuksille. Lisäksi voit seurata opintojesi edistymistä ja varata tiloja.

IT-palvelut uusille opiskelijoille

Tutustu opiskelijan palveluihin

Opiskeluterveydenhuolto

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija ja tarjoaa sinulle korkeakoulukouluopiskelijana yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia.

Lue lisää opiskelijan terveyspalveluista

SportUni – Parasta korkeakoululiikuntaa Tampereella

SportUni tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset liikuntapalvelut Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytössäsi ovat kolmen kampuksen liikuntapalvelut yhdellä edullisella maksulla.

SportUnin tarjonta

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko on opiskelijoiden edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Jäseniksi voivat liittyä kaikki TAMKin opiskelijat. Tamkolla on yli 7000 jäsentä.

Tutustu Tamkoon

Opiskelijoiden hyvinvointi

Tampereen korkeakouluyhteisön ja TAMKin tavoite on hyvinvoiva opiskelija ja hyvä opiskelukokemus. Älä jää yksin askarruttavien asioiden kanssa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjaus-, tuki- ja terveyspalveluita. Lisäksi löydät täältä myös opiskelijoille suunnattua oppimisen tuen ja vapaa-ajan toimintaa.

Tietoa opiskelun ja hyvinvoinnin tuesta

Opiskelijan asuminen

Aloita asunnon etsiminen hyvissä ajoin. Jos olet valmis joustamaan asuntotyypistä tai asunnon sijainnista, mahdollisuutesi löytää asunto nopeammin paranevat. Esimerkiksi soluasuntoihin on helpompi päästä kuin yksiöihin.

Opiskelijan asuminen

Opiskelijan ruokailu ja muut etuudet

Opiskelijana olet oikeutettu ateriatukeen sekä alennuksiin bussi- ja junaliikenteessä. Saat opiskelija-alennusta myös monista muista palveluista!

Etuudet

Kirjasto

Tampereen yliopiston kirjasto palvelee sekä Tampereen yliopiston että Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Kirjasto palvelee yhteensä neljässä eri toimipisteessä sekä verkossa. Kirjastolta löydät kurssikirjat, ryhmätyö- ja itseopiskelutiloja sekä neuvontaa tiedonhakuun.

Kirjaston tietopaketti uusille opiskelijoille

Opiskelijan ohjaus- ja tukipalvelut

Opiskeluun on saatavilla monenlaista apua ja ohjausta. Olemme koonneet kaikki opiskelun ohjauspalvelut samalle sivulle, jotta löydät tarvitsemasi helposti.

Opiskelijan ohjaus- ja tukipalvelut

Saavutettavuus ja yksilölliset opiskelujärjestelyt

Jos sinulla on tarvetta yksilölliseen tukeen esimerkiksi oppimisen vaikeuksien vuoksi tai sinulla on jokin opiskeluun vaikuttava sairaus tai vamma, voidaan sinulle myöntää yksilöllisiä opiskelujärjestelyjä.

Saavutettavuus ja yksilölliset opiskelujärjestelyt

Tutustu Tampereen kaupunkiin

Tampere - suomalaisten suosikkikaupunki

Tampereella on paljon tarjottavaa! Luonto ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä kaupungin tarjonnassa. Niinpä voitkin saman päivän aikana tutustua Pispalan upeisiin maisemiin ja vaikkapa käväistä teatterissa!

Tampereen kaupungin tietopaketti opiskelijoille

Edullisesti Nyssellä

Opiskelijan 30 vuorokauden kausilipun saat Nysse Mobiilista. Lipulla voi matkustaa rajattoman määrän matkoja valituilla vyöhykkeillä bussissa, ratikassa ja junassa. Lipun voivat ostaa kaikki 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat, jotka opiskelevat lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, korkeakoulussa tai yliopistossa.

Lue lisää Nyssen opiskelijalipusta!

Haluatko kuulla mitä meillä tapahtuu?

Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme voit tutustua meihin jo ennen opintojesi aloittamista. Löydät meidät Facebookista, LinkedInistä, Twitteristä, Instagramista ja YouTubesta!

Somekanavat