Hyppää pääsisältöön

Uudelle AMK-opiskelijalle

Tervetuloa uudet ammattikorkeakouluopiskelijat!

Hienoa, että valitsit Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelupaikaksesi. Näille sivuille olemme koonneet opintojesi aloittamisen kannalta oleellista tietoa. Tutustuthan materiaaliin huolella ja teet tarvittavat toimenpiteet, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun.

Odotamme sinua!

Onnittelut opiskelupaikasta!

Tällä sivulla on sinulle, opintosi aloittava AMK-tutkinto-opiskelija, ohjeet siitä, mitä sinun tulee seuraavaksi tehdä opintojesi aloituksen eteen ja miten voit valmistautua TAMKissa opiskeluun.

Tutkintokohtaisissa ohjeissa on kerrottu tarkemmin sinun opintojesi aloituksesta ja muita tärkeitä ohjelmakohtaisia asioita. Linkit tutkinto-ohjelmiin löydät muistilistan jälkeen.

Etene tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan. Niitä noudattamalla varmistat opiskelupaikkasi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Tutustu myös opiskelijan oppaaseen, jonka yhdellä sivulla nyt olet. Opiskelijan oppaaseen on koottu kaikille opiskelijoille yhteiset tiedot, joita tulet tarvitsemaan opiskelujesi aikana.

 

Tervetuloa TAMKiin!

Uuden opiskelijan muistilista - Muista tehdä nämä!

Ota opiskelupaikka vastaan Opintopolku.fi -palvelussa 1.12.2023 klo 15.00 mennessä. Jos tulet valituksi varasijalta, noudata erikseen saamaasi aikataulua. Opintopolku.fi toimii verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, ota viipymättä yhteyttä TAMKin hakijapalveluihin. Huomioi myös tällöin, että opiskelupaikka täytyy vahvistaa 1.12. klo 15.00 mennessä. Lue ennen paikan vastaanottoa huolellisesti Opintopolun ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta, yhden paikan säännöksestä ja ensikertalaisuuskiintiöstä.

Lisätietoa ja ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta

Opiskelupaikan varmistamisen jälkeen ilmoittaudu Opintopolku.fi -palvelussa läsnä olevaksi opiskelijaksi viimeistään 1.12.2023 klo 15.00. Voit ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi ensimmäiselle vuodelle vain lakisääteisestä syystä, joita ovat varusmies- tai siviilipalvelus, äitiys- tai vanhempainvapaa sekä oma opintojen aloituksen estävä sairaus. Poissaolosi perusteen todentava dokumentti tulee sinun toimittaa 1.12.2023 klo 15.00 mennessä sähköpostitse liitteet.tamk@tuni.fi tai postitse osoitteeseen Tampereen ammattikorkeakoulu, Hakijapalvelut, Kuntokatu 3, 33520 Tampere. Lisätietoa poissaolo-oikeudesta ja poissaolosi todentavista dokumenteista löydät opiskelijan oppaastamme.

Lisätietoa ilmoittautumisesta

Sinun ei tarvitse toimittaa tutkintotodistuksesta kopiota, jos olet suorittanut yo-tutkinnon v. 1989 jälkeen, ammatillisen tutkinnon v. 2017 jälkeen tai suomalaisen korkeakoulututkinnon v. 2003 jälkeen Mikäli olet suorittanut edellä mainitut tutkinnot aiemmin tai jonkin muun tutkinnon, sinun tulee ladata kopio tutkintotodistuksestasi Opintopolun hakemuksellesi 1.12.2023 klo 15.00 mennessä. Jos olet ladannut liitteen jo hakuaikana Opintopolkuun, sinun ei tarvitse toimittaa sitä enää uudelleen. Mikäli valmistut hakukautena, lataa hakemuksellesi kopiot / kuvat lopullisista tutkintotodistuksista 1.12.2023 klo 15.00 mennessä. Jos olet saanut opiskelupaikan varasijalta, noudata saamaasi erillistä aikataulua.

Opintopolku.fi

Tarkistamme tutkintotodistukset valtakunnallisesta suoritusrekisteristä tai toimittamistasi todistuskopioista. Mikäli sinun tulee esittää alkuperäiset todistuksesi, tulet saamaan/olet saanut asiasta erillisen sähköpostin. Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu. Korkeakoulu purkaa opiskelijavalintapäätöksen, mikäli hakija on antanut haussa virheellisiä tietoja, ja oikein tiedoin ei olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.

Kun olet ilmoittautunut läsnä olevaksi ja tietosi on siirretty TAMKin opiskelijarekisteriin, saat omaan sähköpostiisi linkin tunnuksen rekisteröimistä varten vähän ennen opintojen alkamista. Tarvitset palvelun käyttämiseen verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Lisätietoa TUNI-käyttäjätunnuksen rekisteröinnistä

Hae opintotukea, kun olet saanut ja vastaanottanut opiskelupaikan. Vaikka et vielä tiedä, miten ja missä asut opiskeluaikana, voit hakea opintorahaa ja opintolainan valtiontakausta. Hae Kelasta yleistä asumistukea, kun olet tehnyt vuokrasopimuksen. Kun olet saanut päätöksen opintolainan valtiontakauksesta, voit hakea opintolainaa valitsemastasi pankista. Voit tehdä hakemuksen pankin verkkopalvelussa. Mikäli et ole opintotuen piirissä, muita taloudellisen tuen muotoja korkeakouluopintoihin voivat olla omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna (www.te-palvelut.fi) tai aikuiskoulutustuella opiskelu (www.tyollisyysrahasto.fi). Jos saat aikuiskoulutustukea, voit saada Kelasta opintolainan valtiontakauksen.

Lisätietoa opintotuesta Kelan sivuilta

Olet oikeutettu Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin ja näin sinun tulee maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle. Se maksetaan sekä kevät- että syyslukukaudelta eli 2 kertaa vuodessa. Maksettava summa määritellään valtioneuvoston asetuksella, ja se voi muuttua vuosittain. Huom! Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun

Liittymällä Tamkon jäseneksi ja hankkimalla opiskelijakortin saat lukuisat opiskelijaedut käyttöösi sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Tutustu myös muihin etuihin Tamkon sivuilla. Muoviseen Tamkon opiskelijakorttiin päivittyy automaattisesti kulkuoikeutesi TAMKille. Kortin saapumisessa kestää jäsenlomakkeen täyttämisen jälkeen noin kaksi viikkoa, joten tilatessasi kortin hyvissä ajoin helpotat opintojesi alkua.

Opiskelijakortti kätevästi Tamkon sivuilta

Tuudo on ilmainen sovellus, joka on tehty helpottamaan opiskelijoiden arkea. Tuudosta löytyy Tamkon opiskelijakortin ja opiskelija-alennusten lisäksi Kelan ateriatukikortti sekä mm. lukujärjestykset, opintosuoritukset, tilavaraukset, ruokalistat, kurssi-ilmoittautumiset ja kalenterisi, aika näppärää! Mikäli olet maksanut Tamkon jäsenmaksun ja olet läsnäoleva opiskelija TAMKissa, voit aktivoida Tamkon mobiiliopiskelijakortin fyysisen opiskelijakorttisi rinnalle. Mobiiliopiskelijakortilla saat kaikki samat edut kuin fyysiselläkin kortilla.

Lue lisää mobiiliopiskelijakortista

Tutkinto-ohjelmakohtaiset sivut

Alta löydät  tutkintokohtaiset sivut tammikuussa 2024 alkaviin opintoihin. Sivulta löydät  tarkempaa tietoja opintojen aloituksesta ja valmistautumisesta orientaatioon. Tutkintokohtaiset sivut tullaan julkaisemaan täällä marraskuun loppuun 2023 mennessä. AMK-tutkintojen (päivätoteutukset) opinnot alkavat orientoivilla päivillä tiistaina 2.1.2024. Tarkemmat aikataulut löydät alla olevilta sivuilta.

Tarkistathan yleiset ja tutkinto-ohjelmakohtaiset uuden opiskelijan ohjeet vielä joulukuussa  ennen opintojesi alkua. Tiedot voivat täydentyä. Seuraa myös sähköpostiasi!

 

AMK-tutkinnot

Kulttuuriala (Ei tammikuussa alkavia koulutuksia)

Kauppa ja hallinto

Tradenomi (AMK), Liiketalous, Oikeustradenomi, monimuototeutus

Maa- ja metsätalousalat (Ei tammikuussa 2024 alkavia koulutuksia)

Palvelualat (Ei tammikuussa 2024 alkavia koulutuksia)

Tekniikan alat

Insinööri (AMK), Biotuotetekniikka, päivätoteutus

Insinööri (AMK), Konetekniikka, monimuotototeutus, Tampere

Insinööri (AMK), Sähkö-ja automaatiotekniikka, monimuotototeutus

Rakennusmestari (AMK), monimuotototeutus

Terveys- ja hyvinvointialat

Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus

Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus

Sosionomi (AMK), monimuotototeutus (rajattu pohjakoulutusvaatimus)

Terveydenhoitaja (AMK), muuntokoulutus

Muut alat, monialaiset tutkinto-ohjelmat (Ei tammikuussa 2024 alkavia koulutuksia)

 

Lisätietoja:

TAMKin  Palvelupiste neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Voit lähettää  kysymyksesi osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi.

Palvelupiste on avoinna kampuksella (B1-44) Kuntokatu 3, arkisin klo 9-14.

 

 

 

 

TAMKissa Self-Hack on osa orientaatioviikkoa

Self-Hack on viisituntinen työpaja, jonka tarkoituksena on tukea yksilön tasapainoisen ja mielekkään elämän suunnittelua. Self-Hack -päivän päätteeksi käsissäsi on hahmotelma siitä, millaisia asioita haluaisit saavuttaa tulevien opintojesi aikana ja mitä kohti olet menossa. Käytännössä tapahtuma koostuu erilaisista tehtävistä, joiden parissa työskentelet sekä itsenäisesti että omassa pienryhmässä keskustellen.

Katso Self-Hack -video YouTubesta

Tutustu opiskeluun Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tutustu TAMKiin

Seitsemän eri koulutusalaa, toiminta Tampereella Kaupin kampuksella, Mediapoliksella ja Finlaysonin alueella sekä useilla paikkakunnilla Pirkanmaalla. Tutustu Tampereen ammattikorkeakouluun!

Katsaus TAMKiin

IT-palvelut

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnuksen, salasanoja ja toimivan työaseman. IT-palveluiden ohjeilla pääset alkuun!

IT-palvelut uusille opiskelijoille

Opiskelijatuutorit ovat apunasi

Tuutorit tiedottavat, neuvovat ja ohjaavat omaa ryhmäänsä koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. Lisäksi he tapaavat ryhmäänsä säännöllisesti, järjestävät ryhmälle erilaista toimintaa ja tutustuttavat sinut opiskelijaelämään.

Lisätietoa opiskelijatuutoroinnista

Voit käydä tutustumassa lukkarikoneeseen, missä julkaistaan lukujärjestyksesi. Jos et vielä tiedä ryhmätunnustasi, voit hakea lukujärjestyksiä muun muassa tutkintosi nimellä. Mene kohtaan "Hae ryhmiä" ja kirjoita siihen esimerkiksi "Liiketalous", valitse 2021 ryhmä (voit valita useamman ryhmän kerralla), paina "+ Lisää" ja "Näytä kalenteri". Näin pääset katsomaan, minkälaisia kursseja tulevalle lukukaudelle on suunniteltu. Näet myös viitteellisen aikataulun orientoiviin päiviin. Tutustu kuitenkin huolella orientoivien päivien aikatauluun ja ohjelmaan tutkintokohtaisilla sivuilla, joiden linkit löydät yläpuolelta.

lukkarit.tamk.fi

Opiskelijoiden hyvinvointi

Älä lennä yksin, liity Parveen!

Tampereen korkeakouluyhteisön ja TAMKin tavoite on hyvinvoiva opiskelija ja hyvä opiskelukokemus. Älä jää yksin askarruttavien asioiden kanssa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjaus-, tuki- ja terveyspalveluita. Lisäksi löydät täältä myös opiskelijoille suunnattua oppimisen tuen ja vapaa-ajan toimintaa.

Tutustu opiskelijoiden hyvinvointisivustoon

Tutustu YTHS:n opiskeluterveydenhuollon palveluihin

Vuoden 2021 alusta lähtien opiskeluterveydenhuollon palvelut tutkinto-opiskelijoille tuottaa Yliopppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS).

Opiskeluterveydenhuolto

Tervetuloa YTHS:lle

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija ja tarjoaa sinulle korkeakoulukouluopiskelijana yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia.

Lue lisää palveluista yths.fi -sivuilta

YTHS uudelle opiskelijalle

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö tervehtii uusia korkeakouluopiskelijoita ja esittelee uudella YouTube-videollaan palveluitaan.

Katso video YouTubesta

Tampereen kaupungin, SportUnin, Tamkon, Visit Tampereen ja Nyssen palvelut ja vinkit opiskelijoille

Tervetuloa opiskelemaan Tampereelle!

Palvelualuejohtaja Teppo Rantasen tervehdys opiskelijoille: "Kaiken kaikkiaan musta on hienoa, että olet valinnut Tampereen opiskelupaikaksi. Tullut tänne opiskelemaan, mutta ennen kaikkea mä haluan toivottaa myös opiskeluiden jälkeen jäämään tänne asumaan, koska Tampere on Suomen suosituin paikka asua."

Katso video!

SportUni – Parasta korkeakoululiikuntaa Tampereella

SportUni tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset liikuntapalvelut Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytössäsi ovat kolmen kampuksen liikuntapalvelut yhdellä edullisella maksulla.

SportUnin tarjonta

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko on opiskelijoiden edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Jäseniksi voivat liittyä kaikki TAMKin opiskelijat. Tamkolla on yli 7000 jäsentä.

Tutustu Tamkoon

Tampere - suomalaisten suosikkikaupunki

Tampereella on paljon tarjottavaa! Luonto ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä kaupungin tarjonnassa. Niinpä voitkin saman päivän aikana tutustua Pispalan upeisiin maisemiin ja vaikkapa käväistä teatterissa!

Visit Tampere

Opiskelijan 30 vuorokauden kausilipun saat Nysse Mobiilista. Lipulla voi matkustaa rajattoman määrän matkoja valituilla vyöhykkeillä bussissa, ratikassa ja junassa. Lipun voivat ostaa kaikki 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat, jotka opiskelevat lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, korkeakoulussa tai yliopistossa.

Lue lisää Nyssen opiskelijalipusta!

Haluatko kuulla mitä meillä tapahtuu?

Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme voit tutustua meihin jo ennen opintojesi aloittamista. Löydät meidät Facebookista, LinkedInistä, Twitteristä, Instagramista ja YouTubesta!

Somekanavat