Hyppää pääsisältöön

Yliopisto työnantajana

Tampereen yliopisto on ainutlaatuinen, rohkeasti tulevaisuuteen katsova, kehittyvä yhteisö ja yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Yliopistossamme ovat edustettuina lähes kaikki kansainvälisesti tunnistettavat koulutusalat. Meille tärkeitä arvoja ovat avoimuus, kriittisyys, moninaisuus, oppijalähtöisyys, rohkeus, sivistys ja vastuullisuus. Meillä tekniikka, terveys ja yhteiskunta kohtaavat toisensa ainutlaatuisella tavalla. Tutkimusryhmissämme ja -hankkeissamme tehdään monitieteistä ja -alaista tutkimusta yli organisaatiorajojen. Yhteisömme on kansainvälinen, meitä on jo yli 80 maasta.

Rekrytointiemme periaatteet

Yliopiston strategian mukaisesti rekrytoimme, tuemme ja kehitämme tulevaisuuden rohkeita uudistajia. Onnistuneiden rekrytointien avulla vahvistamme korkeimman tason tieteellistä ja yhteiskunnallista osaamista yhteisössämme.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat meille tärkeitä periaatteita. Kaikkia hakijoitamme kohdellaan samalla arvonannolla ja kaikki rekrytointipäätöksemme tehdään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet huomioon ottaen.

Tutustu rekrytointiemme yleisiin periaatteisiin

Noudatamme HR Excellence in Research -sertifikaatin periaatteita rekrytoinneissamme

Tutkimus- ja opetustyön tekeminen yliopistolla

Meillä jokainen tutkija opettaa ja jokainen opettaja tutkii, mutta painotus vaihtelee tehtävittäin. Kokosimme tähän tietoa sinulle, joka olet kiinnostunut tutkimus- ja opetustyöstä yliopistollamme.

Ura asiantuntijana ja palvelutehtävissä yliopistolla

Paitsi opettajia ja tutkijoita, yliopistollamme työskentelee myös n. 1400 oman alansa ammattilaista palvelutehtävissä. Meillä työskentelee mm. IT-osaajia, HR-osaajia, talouden ammattilaisia, laboratorioalan osaajia, innovaatio-osaajia, viestinnän ammattilaisia sekä opetusta ja koulutusta tukevia asiantuntijoita. Tule tekemään merkityksellistä uraa meille: tuet osaltasi huippututkijoitamme työssään globaalien haasteiden ratkaisijoina, opettajiamme opetustyössään sekä opiskelijoitamme opintojensa arjessa.

Tukea työnteon arkeen ja oman osaamisen kehittämiseen

 • Mielenkiintoiset tehtävät, tehtäväkierto sekä urakehittymisen mahdollisuudet
 • Monipuoliset mahdollisuudet kehittyä osaajana: sisäinen ja ulkoinen koulutus, Avoimen yliopiston ja Avoimen AMK:n kurssit, jatkuva oppiminen
 • Joustavat työskentelymahdollisuudet

Lue lisää avoimen yliopiston kursseistaLue lisää avoimen AMK:n kursseista

Työn ja vapaa-ajan tasapaino

 • Tuemme henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastuksia
 • SportUni tarjoaa mahtavat mahdollisuudet urheiluun ja liikuntaan kaikilla kampuksilla
 • Tampere on kompakti ja luonnonläheinen kaupunki, jossa on lyhyet työmatkat ja hyvät joukkoliikenneyhteydet

Tutustu SportUnin palveluihinMiksi tulisit Tampereelle?

Tukea hyvinvointiin

 • Työterveyshuollon kattavat palvelut
 • Edulliset kampusravintolat sekä kahvilapalvelut kampuksillamme
 • Ergonomiset ja modernit työvälineet ja työtilat
 • Polkupyöräetu
 • Tunti työajasta liikuntaan viikossa
 • Palaveriton lounasaika ja palaveriton perjantai -suositukset

Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa

Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Strategiamme mukaisesti vahvistamme kansainvälistä veto- ja pitovoimaa panostamalla mm. liikkuvuuteen, kansainvälisiin rekrytointeihin ja asettautumispalveluihin. Olemme globaali yhteisö ja teemme aktiivista yhteistyötä kansainvälisten kumppaniemme kanssa kestävän maailman rakentamiseksi.

Arvojamme ovat vastuullisuus, avoimuus, kriittisyys, moninaisuus, oppijalähtöisyys, rohkeus ja sivistys. Arvomme näkyvät muun muassa erilaisten ihmisten, alojen ja perinteiden arvostamisena, oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksien edistämisenä, olemassa olevien totuuksien haastamisena sekä intohimona tarttua yhdessä maailman vaikeimpiin ongelmiin.

Lue lisää strategiastamme ja arvoistamme

Kestävä kehitys yhteisössämme

Edistämme kestävää kehitystä yhteisön toiminnassa, opetuksessa, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa sekä yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa. Etsimme monialaisia, vaikuttavia vastauksia kestävän kehityksen edistämiseen paikallisesti ja globaalisti.

Henkilöstöohjelmamme

Henkilöstöohjelmamme perustuu strategiaamme. Sen peruspilareita ovat strateginen henkilöstösuunnittelu ja rekrytointi, osaavat ihmiset sekä innostava työyhteisö.

Karvi-laatuleima, joka kertoo siitä, että yliopistomme laatujärjestelmä on läpäissyt Karvin auditoinnin.
HR Excellence in Reserach and EURAXESS logos