Hyppää pääsisältöön
Suomen, EU:n ja muiden maiden lippuja

Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) -laatutyö

HR Excellence in Research -laatuleima on Euroopan komission myöntämä tunnustus tutkijoiden työolojen ja uran kehittämistyöstä. Se on osoitus siitä, että Tampereen yliopisto edistää innostavaa, toimivaa sekä tasa-arvoista työympäristöä, missä rekrytoinnit hoidetaan avoimesti, ammattimaisesti ja läpinäkyvästi. Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) -työ perustuu Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan arvoihin ja säännöstöön tutkijoiden työhönotosta. Tampereen yliopistossa tämä työ on osa yliopistomme laatutyötä, jossa pyritään toiminnan jatkuvaan kehittämiseen arviointien kautta.

Tampereen yliopiston edeltäjät, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto saivat HR Excellence in Research -laatuleimat vuosina 2014 ja 2015. Nykyinen Tampereen yliopisto sai laatuleiman vuonna 2021.

Miksi valita yliopisto, jolla on HR Excellence in Research -laatuleima?

  1. Tunnustamme oikeutesi tutkijana
  2. Arvostamme kokemustasi kansainvälisestä liikkuvuudesta
  3. Kunnioitamme työn ja vapaa-ajan tasapainoa
  4. Rekrytointimme on läpinäkyvää
  5. Liityt osaksi yleiseurooppalaista tutkimusorganisaatioiden ja tutkijoiden verkostoa

HRS4R Tampereen yliopistossa

Olemme toimittaneet sisäisen arvioinnin tulokset komissiolle huhtikuussa 2023. Sisäisen arviointimme pääkohdat voit lukea päivitetystä toimintasuunnitelmasta 2023–2025.

Rekrytointien periaatteet Tampereen yliopistossa

Euroopan komission määrittelemä avoin, läpinäkyvä ja ansioihin perustuva rekrytointikäytäntö on kaikkien rekrytointiemme perusta. Rekrytointiohjeemme varmistavat, että rekrytointiprosessimme ovat oikeudenmukaisia ja läpinäkyviä.

Rekrytointiemme periaatteet

Tenure track -urapolku Tampereen yliopistossa

Vastuullinen tutkijanarviointi

Opetusosaamisen arviointi rekrytoinneissa