Hyppää pääsisältöön
heart stem cell research group

Uratarinoita

Yhteisöömme kuuluu lähes 5100 työntekijää erilaisissa tutkimus-, opetus- ja palvelutehtävissä. Yhteisömme on Suomen toiseksi suurin korkeakouluyhteisö ja työskentelemme tiiviissä yhteistyössä kaikilla eri kampuksilla. Tälle sivulle on koottu työntekijöidemme tarinoita, joissa he itse kertovat työstään meillä.

Tampereen yliopisto

Heikki

Apulaisprofessori (tenure track) Heikki Heikkilä tutkii journalismia, eli sitä, miten uutisia tehdään, mitä uutisissa kerrotaan tai jätetään kertomatta, ja miten yleisö journalismia ja uutisia elämässään käyttää.

Regina

Senior Research Fellow Regina Gumenyukin johtamassa tutkimusryhmässä tutkitaan koherentteja lähteitä. Ryhmä kehittää ultranopeita pulssilasereita ja voimakkaita vahvistimia kuituteknologian avulla. Video on englanninkielinen, mutta suomenkielinen tekstitys on saatavilla.

Pauliina

Tutkijatohtori Pauliina Tuomi tutkii, millaisin sisällön keinoin yleisöä aktivoidaan ja houkutellaan katsomaan nykypäivän lineaarista televisiota.

Erkka

Tutkijatohtori Erkka J. Frankberg rakentaa kestävää maailmaa kehittämällä maailman lujimpia materiaaleja. Frankbergin tutkimusryhmä on kehittänyt lasimateriaalin, joka ei murru, vaan taipuu huoneenlämmössä. Tämä ominaisuus saattaa muuttaa pysyvästi sen, mitä lasista voidaan valmistaa.

Nina

Yliopistonlehtori Nina V. Nygren tutkii luonnonsuojelupolitiikkaa. "Kompensaatiopelin avulla olemme tutkineet ekologista kompensaatiota ja viestineet siitä." Ekologinen kompensaatio eli luontohyvitys tarkoittaa, että luonnon monimuotoisuudelle aiheutettu haitta hyvitetään tuottamalla vastaavia luontoarvoja.

Paula

Väitöskirjatutkija Paula Rossi Tampereen yliopistosta tutkii konflikteja erityisesti julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämishankkeissa ja sitä, miten konflikteja tarkastelemalla pystyttäisiin paremmin ymmärtämään palvelujen systeemistä muutosta.

Joonas

Akatemiatutkija Joonas Ilmavirta tutkii epäsuoran mittaamisen matematiikkaa, erityisesti maapalloon liittyen.

Tomi

Apulaisprofessori (tenure track) Tomi Roinilan tutkimusryhmä tutkii älykkäitä, tehoelektroniikkaan perustuvia menetelmiä, joiden avulla uusiutuvien energianlähteiden toiminta sähköverkossa voidaan varmistaa.

Hanna

Tutkijatohtori Hanna Vuorenpää tutkii solubiologiaa monikudosmallintamisen huippuyksikössä, jossa kehitetään kolmiulotteisia solumalleja. Video on englanninkielinen, mutta suomenkielinen tekstitys on saatavilla.

Isabella

Väitöskirjatutkija Isabella Aura tutkii opetuksen ja oppimisympäristön pelillistämistä ja tarinallistamista, eli miten erilaisia peli- ja tarinaominaisuuksia hyödynnetään opetuskonteksteissa ja miten ne vaikuttavat oppilaisiin, opettajiin ja koko koulukokemukseen.

Mikko

Apulaisprofessori (tenure track) Mikko Hokka tutkii IMPACT-tutkimusryhmässä, miten materiaalien rakenne, muokkausnopeus ja lämpötila vaikuttavat materiaalien mekaanisiin ominaisuuksiin.

Juha

Väitöskirjatutkija Juha Franssila on mukana tutkimushankkeessa, jonka tarkoituksena on tuottaa uutta tietoa puukerrostalorakentamisen ja kiertotalouden arvoverkostoista.

Tampereen ammattikorkeakoulu

 

Marika Vuorenmaa. Photo: TAMK

 

Koulutuspäällikkö Marika Vuorenmaa, TAMK

Marika Vuorenmaa aloitti TAMKissa innovaatioasiantuntijana. Vuoden sisällä hänen työnsä vaihtui koulutuspäälliköksi ammattikorkeakoulun Y-kampuksella. Y-kampus tarjoaa yrittäjyys- ja innovaatiopalveluita korkeakouluyhteisössä.

”Saan ideoita tähän työhön aiemmasta kokemuksestani Nokia Oyj:llä ja yrittäjänä. Y-kampus on korkeakoulun sisällä kasvuyritystä muistuttava ympäristö. Kehitämme jatkuvasti uusia tapoja tuoda yrittäjyyttä ja luovuutta osaksi nuorten osaamista. Tässäkin työssä on tärkeää kuunnella asiakasta ja elää muutama askel edellä aikaa!”

 

Leena Mäkelä. Photo: TAMK

Yliopettaja Leena Mäkelä, TAMK

TAMKin yliopettaja Leena Mäkelä tutkii ja kehittää media-alaa Mediapoliksessa.

”Mediapoliksessa teemme tiivistä yhteistyötä Yleisradion ja muiden yritysten kanssa. Kiinnostavinta tässä on molemminpuolinen oppiminen: pysymme hyvin kärryillä työelämän tarpeista ja opimme ammattilaisilta, mutta toisaalta myös oivallamme aikaisempaa paremmin, missä meillä on annettavaa.”

 

Erkki Brotkin. Photo: TAMK

Erikoissuunnittelija Erkki Brotkin, TAMK

Erkki Brotkin on päässyt ensimmäisten joukossa yhteisprojekteihin korkeakouluyhteisössä. Hän rakentaa korkeakouluyhteisön sähköisiä palveluja IT-yhteistoimintayksikössä rinnallaan kollegoja TAMKista ja yliopistolta.

”Minulle on tärkeää, että työ pystyy haastamaan päivittäin ja että työntekijöille annetaan mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä haluaa tehdä. Vielä ehkä tärkeämpää on se, että pääsee tekemään töitä näiden loistotyyppien parissa. Työkavereilta oppii joka päivä jotakin uutta ja aina on hyvä meininki päällä.”