Hyppää pääsisältöön
kuvituskuva

Rekrytointiemme periaatteet

Strategiamme mukaisesti rekrytoimme, tuemme ja kehitämme tulevaisuuden rohkeita uudistajia. Onnistuneiden rekrytointien avulla vahvistamme korkeimman tason tieteellistä ja yhteiskunnallista osaamista yhteisössämme.

Läpinäkyvät, reilut rekrytointiprosessit

Rekrytointiprosessimme ovat läpinäkyviä ja niissä huomioidaan oikeudenmukaisuuden, tasa-arvoisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteet. Tehtävät täytetään pääsääntöisesti avoimen hakumenettelyn kautta. Kansainvälisiin rekrytointeihin kannustetaan ja niitä tehdään tavoitteellisesti.

Yliopistossamme sovelletaan neliportaista tutkijauramallia, jota täydentää tenure track –urapolkumalli.

Lue lisää tenure track -urapolustammeTutustu tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaamme 2021-2022 (PDF)

Haku- ja valintaprosessi

kuvituskuva
Kaikki avoimet työpaikkamme julkaistaan verkkosivuillamme. Hae sinua kiinnostavaa tehtävää jättämällä hakemuksesi sähköiseen rekrytointi-järjestelmäämme. Hakuajan päätyttyä lähetämme kutsun haastatteluihin valituille sekä tiedon jatkosta karsiutuneille. Rekrytoinneissa voimme käyttää haastattelujen lisäksi myös muita arviointeja. Kun olemme tehneet valintamme rekrytoitavasta henkilöstä, kerromme päätöksestämme kärkihakijoille. Työ Tampereen yliopistossa voi alkaa, kun työsopimus on allekirjoitettu (Kuva: Linda Saukko-Rauta, Redanredan).

Rekrytoimme tehtäviimme pääsääntöisesti henkilöstösuunnitelman mukaisesti. Yliopistomme henkilöstösuunnittelu on kaikilla tasoilla luonteeltaan strategista: yliopiston arvojen ja tavoitteiden suuntaista, pitkälle tähtäävää, vastuullista ja kestävää.  

Hakuilmoituksemme julkaistaan ja hakemukset toimitetaan meille sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

Valintaprosessiin osallistuvat haettuun tehtävään nähden olennaiset henkilöt. Käytämme tarvittaessa valmisteluryhmää valmistelemaan tehtävän täyttämistä.

Kohtelemme hakijoitamme tasapuolisesti ja rekrytointipäätöksemme tehdään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet huomioon ottaen. Tiedotamme hakijoitamme rekrytointiprosessin aikana hakuprosessin etenemisestä tarkoituksenmukaisella tavalla.

Käytämme hakijoidemme arvoinnissa kulloinkin tarkoituksenmukaisia menetelmiä, kuten asiantuntija-arviointia, haastattelua, tutkimustyön esittelyä, videohaastattelua, soveltuvuusarviointia ja opetusosaamisen arviointia. Opetusosaamisen arvioimme opetuspainotteisia tehtäviä täytettäessä sekä tarvittaessa muissa tehtävissä.

Henkilövalintamme perustuvat rekrytointiprosessin aikana muodostuneeseen kokonaisarvioon henkilön pätevyydestä ja soveltuvuudesta kyseiseen tehtävään hänen osaamisensa, kokemuksensa sekä muiden ansioidensa perusteella.

Tutustu rekrytointiohjeeseemme (PDF)