Hyppää pääsisältöön
kuvituskuva

Rekrytointiemme periaatteet

Euroopan komission määrittelemä avoin, läpinäkyvä ja ansioihin perustuva (OTM-R) rekrytointikäytäntö on rekrytointiemme perusta. Onnistuneiden rekrytointien avulla vahvistamme korkeimman tason tieteellistä ja yhteiskunnallista osaamista yhteisössämme.

Läpinäkyvät, reilut rekrytointiprosessit

Rekrytointiprosessimme ovat läpinäkyviä ja niissä noudatetaan oikeudenmukaisuuden, tasa-arvoisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Tehtävät täytetään pääsääntöisesti avoimen hakumenettelyn kautta. Kansainvälisiin rekrytointeihin kannustetaan ja niitä tehdään tavoitteellisesti.

Yliopistossamme sovelletaan neliportaista tutkijauramallia, jota täydentävät yliopiston erilliset ohjeet urapolkumalleista.

Lue lisää tenure track -urapolustamme

Haku- ja valintaprosessi

kuvituskuva
Kaikki avoimet työpaikkamme julkaistaan verkkosivuillamme. Hae sinua kiinnostavaa tehtävää jättämällä hakemuksesi sähköiseen rekrytointijärjestelmäämme. Hakuajan päätyttyä lähetämme kutsun haastatteluihin valituille sekä tiedon jatkosta karsiutuneille. Rekrytoinneissa voimme käyttää haastattelujen lisäksi myös muita arviointeja. Kun olemme tehneet valintamme rekrytoitavasta henkilöstä, kerromme päätöksestämme kärkihakijoille. Työ Tampereen yliopistossa voi alkaa, kun työsopimus on allekirjoitettu (Kuva: Linda Saukko-Rauta, Redanredan).

Rekrytoimme tehtäviimme pääsääntöisesti henkilöstösuunnitelman mukaisesti. Yliopistomme henkilöstösuunnittelu on kaikilla tasoilla luonteeltaan strategista: yliopiston arvojen ja tavoitteiden suuntaista, pitkälle tähtäävää, vastuullista ja kestävää.  

Työpaikkailmoituksemme julkaistaan ja hakemukset toimitetaan meille sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

Valintaprosessiin osallistuvat haettuun tehtävään nähden olennaiset henkilöt. Käytämme tarvittaessa valmisteluryhmää valmistelemaan tehtävän täyttämistä.

Kohtelemme hakijoitamme tasapuolisesti ja rekrytointipäätöksemme tehdään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteiden mukaisesti. Tiedotamme hakijoitamme rekrytointiprosessin aikana hakuprosessin etenemisestä tarkoituksenmukaisella tavalla.

Käytämme hakijoidemme arvoinnissa kulloinkin tarkoituksenmukaisia, tehtävän soveltuvia menetelmiä, kuten videohaastattelua, asiantuntija-arviointia, haastattelua, tutkimustyön esittelyä, opetusosaamisen arviointia tai soveltuvuusarviointia.

Henkilövalintamme perustuvat rekrytointiprosessin aikana muodostuneeseen kokonaisarvioon henkilön pätevyydestä ja soveltuvuudesta kyseiseen tehtävään.