Hyppää pääsisältöön
Naurava nuori nainen.

Avoin yliopisto

Avoin yliopisto on erinomainen mahdollisuus monenlaisiin tilanteisiin. Voit suorittaa tutkintojen osia, syventää ja päivittää osaamistasi tai opiskella omaksi iloksesi juuri niitä aiheita, joista olet kiinnostunut. Tarjonta on laajaa, maksut edullisia ja opiskelu tapahtuu vaihtelevasti joko paikan päällä tai etänä. Avoin yliopisto on tarkoitettu jokaiselle meistä ikään, koulutukseen ja elämäntilanteeseen katsomatta!

Tutustu opintoihin

Lukuvuoden 2024-2025 opintotarjonta julkaistaan kesäkuussa. Ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse avoin.tau@tuni.fi tai puhelimitse 0294 520 881, jos sinulla on kysyttävää opintoihin hakeutumisesta tai opinnoista.

Ajankohtaista

Avoimen iltamat Seinäjoella 21.8.2024

Tule tutustumaan laajaan jatkuvan oppimisen opintotarjontaan. Pääpuhujana somelääkäri Atte Virolainen: Miksi niin monet lapset ja nuoret voivat huonosti?

Voit tutustua koulutusmahdollisuuksiin ja jututtaa opintoneuvojia klo 17–18, luento-osuus alkaa salissa klo 18.

Paikka: Kampustalo, Seinäjoki-Sali, Kalevankatu 35, Seinäjoki

Aika: klo 17–20

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Tilaisuuden järjestää Jatkuvan oppimisen oppilaitosverkosto Etelä-Pohjanmaalla.

Avoimen infotilaisuus Tampereella ja verkossa 19.8.2024

Mitä tarkoittaa opiskeluoikeus? Mikä on EXAM-tentti? Mikä ihmeen Sisu ja mitä siellä teen? Infossa käydään läpi opintojen sujuvaan aloitukseen liittyviä asioita. Tilaisuudessa on varattu aikaa opiskelijoiden kysymyksille. Tervetuloa tapaamaan meitä kampuksella. Voit osallistua myös etäyhteyksin. Tilaisuuden info-osuus tallennetaan ja tallenne julkaistaan avoimen yliopiston verkkosivuilla.

Paikka: Linna K103 auditorio, Kalevantie 5 tai verkossa

Aika: 19.8.2024 klo 16.30–17.30 (Teams-linkki lisätään tähän myöhemmin)

Opintomaksut

Tampereen yliopiston avoimen yliopiston maksut muuttuvat 1.8.2024, jolloin otetaan käyttöön kolme hinnoittelukategoriaa.

  • Ensimmäiseen kategoriaan kuuluvat näyttöreittivalinnan opinnot, opiskelua tukevat opintojaksot sekä tutustumisopinnot ovat maksuttomia.
  • Toiseen kategoriaan kuuluvien perus- ja aineopintojen sekä muiden opintojen maksu on 20 euroa opintopisteeltä.
  • Kolmenteen kategoriaan kuuluvien syventävien opintojen hinta on 30 euroa opintopisteeltä.

Opintojen hintatiedon löydät opintojakson toteutuksen tai opintokokonaisuuden tiedoista. Muutosten taustalla on valtioneuvoston keväällä tekemä päätös nostaa avoimen korkeakouluopetuksen enimmäismaksua.

Mitä avoimessa yliopistossa voi opiskella?

Avoimessa yliopistossa voit opiskella Tampereen yliopiston tutkintokoulutuksiin kuuluvia opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia. Opintoja on tarjolla kaikista seitsemästä yliopiston tiedekunnasta vaihtelevasti perusopinnoista syventäviin opintoihin. Voit valita lähes 2000 toteutuksesta vuosittain sinulle sopivia opintoja yhden tai useamman opintojakson verran. Tiettyjä opintoja suorittamalla avoimen opinnot voivat myös toimia reittinäsi tutkinto-opiskelijaksi.

Tutustu opintotarjontaamme

Kuinka haen avoimeen opiskelemaan?

Avoimen yliopiston opinnot ovat avoimia kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat pääosin maksullisia (15 euroa/opintopiste).

Opintoihin haetaan avoimen yliopiston hakupalvelussa. Opiskelijavalinta tehdään pääsääntöisesti hakemusten saapumisjärjestyksen mukaisesti.

Tutustu hakuohjeisiin

Millaista avoimessa opiskelu on?

Tampereen avoimessa yliopistossa opetus on yhteistä tutkinto-opiskelijoiden opetuksen kanssa. Siksi opintoja on tarjolla vaihdellen lähiopetuksena, etäopetuksena, verkko-opintoina tai muina suoritustapoina. Mahdolliset suoritustavat löydät kunkin opintojakson toteutuksen tai opintokokonaisuuden tiedoista. Tutustu avoimessa yliopistossa opiskeluun ja opiskeluun liittyviin käytännön asioihin alta.

Tutustu Avoimen yliopiston sanastoon

Usein kysyttyjä kysymyksiä avoimessa yliopistossa opiskelusta

Opiskeluun liittyvät käytännön ohjeet Opiskelijan oppaassa

Monta reittiä tutkinto-opiskelijaksi

Tampereen yliopisto tarjoaa monenlaisia tapoja hakea tutkinto-opiskelijaksi. Saman kevään aikana voit hakea eri hauissa ja eri valintatavoilla. Voit hakea esimerkiksi yhteishaussa sekä avoimen väylän haussa, kunhan hakuedellytykset täyttyvät.
 
Avoimessa yliopistossa suoritettuja opintoja voit hyödyntää avoimen väylän haussa. Koulutuksesta riippuen voit hakea avoimen väylän haussa, jos olet suorittanut ennalta määritellyt väyläopinnot vaadituin kriteerein tai valintaperusteissa määritellyn määrän opintoja. Vaihtoehtoisesti suorittamalla näyttöreittiopinnot, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa niissä hakukohteissa, joissa se on valintatapana. Tietotekniikan koulutuksessa näyttöreitti on oma hakukohde. Tutustu mahdollisuuksiin päästä tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta tai todistusvalintaa.

Monta reittiä tutkinto-opiskelijaksi

Avoimen yliopiston väyläopinnot

Näyttöreitti valintaväylänä tutkinto-opiskelijaksi

Tietoa oppilaitoksille ja ohjaustehtävissä toimiville

Yhteystiedot

Tarvitsetko neuvoja tai ohjausta opintojen suunnitteluun tai opintoihin hakeutumiseen? Otathan rohkeasti yhteyttä sähköpostitse avoin.tau@tuni.fi tai puhelimitse 0294 520 881.