Hyppää pääsisältöön
Naurava nuori nainen.

Avoin yliopisto

Avoin yliopisto on erinomainen mahdollisuus monenlaisiin tilanteisiin. Voit suorittaa tutkintojen osia, syventää ja päivittää osaamistasi tai opiskella omaksi iloksesi juuri niitä aiheita, joista olet kiinnostunut. Tarjonta on laajaa, maksut edullisia ja opiskelu tapahtuu vaihtelevasti joko paikan päällä tai etänä. Avoin yliopisto on tarkoitettu jokaiselle meistä ikään, koulutukseen ja elämäntilanteeseen katsomatta!

Mitä avoimessa yliopistossa voi opiskella?

Avoimessa yliopistossa voit opiskella Tampereen yliopiston tutkintokoulutuksiin kuuluvia opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia. Opintoja on tarjolla kaikista seitsemästä yliopiston tiedekunnasta vaihtelevasti perusopinnoista syventäviin opintoihin. Voit valita lähes 2000 toteutuksesta vuosittain sinulle sopivia opintoja yhden tai useamman opintojakson verran. Tiettyjä opintoja suorittamalla avoimen opinnot voivat myös toimia reittinäsi tutkinto-opiskelijaksi.

Tutustu opintotarjontaamme

Opiskelu

Ajankohtaista: Tule opiskelemaan hallintotieteitä!

Hallintotieteiden perusopintoihin sisältyvästä HAL.KAJO.101 Johdatus kunta- ja aluejohtamiseen (5 op) -opintojaksosta järjestetään

  • lähi- ja etätoteutus 24.10.2023–12.12.2023. Voit osallistua opetukseen Tampereen yliopiston keskustakampuksella tai katsoa luentotallenteet. Hae opintojaksolle ke 4.10.2023 mennessä.
  • lähi- ja etätoteutus keväällä 2024. Voit osallistua opetukseen Tampereen yliopiston keskustakampuksella tai katsoa luentotallenteet. Tarkemmat tiedot päivitetään viimeistään marraskuussa 2023. Kevään toteutukselle ilmoittautuminen avautuu 13.11.2023.

Lisätietoa Hallintotieteiden perusopinnoista avoimessa yliopistossa

Iloiset opiskelijat pinkin seinän edustalla. Seinässä on värikkäitä pallokuvioita.

Hae avoimen yliopiston syksyn opintoihin

Etsitkö opintoja tiedonnälkään tai osaamisen kehittämiseen? Opiskele tulevaisuutta varten ja varmista unelmiesi urapolku. Tutustu opintoihin ja hae opiskelemaan avoimeen yliopistoon. Hae syksyn opintoihin 2.10. mennessä. Hakuajat kuitenkin vaihtelevat, ja jos opinnoissa on hakuajan päätyttyä tilaa, voit päästä vielä opiskelemaan. Otathan siis rohkeasti yhteyttä avoin.tau@tuni.fi. Kevään 2024 opintojen tarjonta päivittyy vielä syksyn aikana. Kevään opintoihin haku alkaa 13.11. klo 10.

Avoimen infotilaisuus

Avoimen yliopiston opiskelijoille ja opinnoista kiinnostuneille suunnattu infotilaisuus pidettiin 21.8. Tampereella ja verkossa. Infotilaisuuden tallenteelta saat lisätietoa avoimessa opiskelusta ja pääset myös tutustumaan henkilökuntaamme. Tekstitys tallenteeseen lisätään myöhemmin.

Katso infotilaisuuden tallenne

Opiskelijat keskustelevat luokkahuoneessa innostuneesti tulevista opinnoista.

Kuinka haen avoimeen opiskelemaan?

Avoimen yliopiston opinnot ovat avoimia kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat pääosin maksullisia (15 euroa/opintopiste).

Opintoihin haetaan avoimen yliopiston hakupalvelussa. Opiskelijavalinta tehdään pääsääntöisesti hakemusten saapumisjärjestyksen mukaisesti.

Tutustu hakuohjeisiin

Millaista avoimessa opiskelu on?

Tampereen avoimessa yliopistossa opetus on yhteistä tutkinto-opiskelijoiden opetuksen kanssa. Siksi opintoja on tarjolla vaihdellen lähiopetuksena, etäopetuksena, verkko-opintoina tai muina suoritustapoina. Mahdolliset suoritustavat löydät kunkin opintojakson toteutuksen tai opintokokonaisuuden tiedoista. Tutustu avoimessa yliopistossa opiskeluun ja opiskeluun liittyviin käytännön asioihin alta.

Tutustu Avoimen yliopiston sanastoon

Usein kysyttyjä kysymyksiä avoimessa yliopistossa opiskelusta

Opiskeluun liittyvät käytännön ohjeet Opiskelijan oppaassa

Monta reittiä tutkinto-opiskelijaksi

Tampereen yliopisto tarjoaa monenlaisia tapoja hakea tutkinto-opiskelijaksi. Saman kevään aikana voit hakea eri hauissa ja eri valintatavoilla. Voit hakea esimerkiksi yhteishaussa sekä avoimen väylän haussa, kunhan hakuedellytykset täyttyvät.
 
Avoimessa yliopistossa suoritettuja opintoja voit hyödyntää avoimen väylän haussa. Koulutuksesta riippuen voit hakea avoimen väylän haussa, jos olet suorittanut ennalta määritellyt väyläopinnot vaadituin kriteerein tai valintaperusteissa määritellyn määrän opintoja. Vaihtoehtoisesti suorittamalla näyttöreittiopinnot, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa niissä hakukohteissa, joissa se on valintatapana. Tietotekniikan koulutuksessa näyttöreitti on oma hakukohde. Tutustu mahdollisuuksiin päästä tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta tai todistusvalintaa.

Monta reittiä tutkinto-opiskelijaksi

Avoimen yliopiston väyläopinnot

Näyttöreitti valintaväylänä tutkinto-opiskelijaksi

Opiskelijaryhmä istuu pöydän ääressä ja keskustelee

Tietoa oppilaitoksille ja ohjaustehtävissä toimiville

Kuvituskuva: kannettava tietokone ja kahvikuppi

Yhteystiedot

Tarvitsetko neuvoja tai ohjausta opintojen suunnitteluun tai opintoihin hakeutumiseen? Otathan rohkeasti yhteyttä sähköpostitse avoin.tau@tuni.fi tai puhelimitse 0294 520 200.