Opiskelijat

Avoin yliopisto

Opiskelemalla avoimia yliopisto-opintoja voit tutustua eri aineiden opintoihin ja löytää oman alasi. Voit hyödyntää esimerkiksi välivuotta opiskelemalla tavoitteellisesti yliopisto-opintoja avoimen yliopiston kautta ja kerryttää opintopisteitä myöhempiä tutkinto-opintoja varten. Tampereen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden suorittaa opintoja laajasta yliopiston tarjonnasta. Voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja, opintokokonaisuuden tai useammankin.

Avoin yliopisto on erinomainen mahdollisuus myös sinulle, joka haluat syventää osaamistasi jossain teemassa sekä kehittää itseäsi asiantuntijana tai opiskella muuten vaan harrastusmielessä. Meillä voi opiskella tutkintojen osia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta ja perehtyä ajankohtaisiin ilmiöihin oman kiinnostuksen mukaan.

Ajankohtaista avoimen yliopiston lukuvuoden 2020-21 hausta

Haku kevään opintoihin on avoinna!

Kevään opintojen hakuajat:
18.11.-13.12.2020 (3. periodilla 1.1.-7.3.2021 alkavat opinnot)
18.11.-14.2.2021 (4. periodilla 8.3.-31.5.2021 alkavat opinnot).

Meillä on myös jatkuvassa haussa tarjolla runsaasti itsenäisesti suoritettavia opintoja.

Näin haet opintoihin

Innostaako uuden opiskelu?

Etene näin:

1. Tutustu tarjontaamme koulutushaussa.

2. Hae opiskeluoikeutta hakupalvelussa. Ohjeet löydät Näin haet opintoihin -sivulta.

3. Tee vielä Sisussa HOPS ja ilmoittaudu siihen toteutukseen, johon sinulle on myönnetty opiskeluoikeus.

4. Opiskeluun liittyviin käytäntöihin kannattaa myös tutustua heti opintojen alussa.

Tee HOPS ja ilmoittaudu Sisussa

Tampereen yliopistossa on otettu käyttöön Sisu-opintotietojärjestelmä. Sisu on opiskelijan asiointipaikka verkossa.

Avoimen yliopiston opiskelijan tulee tehdä Sisussa henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) sekä ilmoittautua niihin opintoihin, joihin hänelle on myönnetty opiskeluoikeus. Opiskeluoikeus tulee kuitenkin aina ensin hakea hakupalvelun kautta. Hakuohjeet Näin haet -sivulla.

Avoimen yliopiston opiskelijan Sisu-ohjeet

Kiinnostaako verkko-opiskelu?

Verkko-opinnot tarjoavat joustavan mahdollisuuden opiskella yliopisto-opintoja.

Avoimen yliopiston verkko-opinnot

Vinkkejä hakuun ja opintojen aloittamiseen

Koulutustarjonta

Koulutustarjontaamme voit tutustua koulutushaussa.  Opintojen tarkat toteutustiedot päivittyvät lukuvuoden kuluessa.

Vinkkejä koulutushaun käyttöön

Tarkenna hakua -valikosta voit valita alan, opintojen tason (esim. perus- tai aineopinnot) tai vaikkapa opetustavan (lähiopetus, itsenäinen opiskelu, verkko-opinnot). Koulutustyyppinä tulee olla Avoin yliopisto.

Hae koulutuksia -kentän avulla voit hakea tietoa kirjoittamalla avoimeen kenttään aiheen, esimerkiksi psykologia tai psykol. Osa koulutuksista löytyykin parhaiten hakemalla tietoja käyttämällä osaa asiasanasta, esimerkiksi matem (matematiikan opintoja). Jos olet kiinnostunut esimerkiksi siitä, mitä perus- tai aineopintoja meillä on tarjolla, voit hakea tietoa kirjoittamalla kenttään perusop tai aineop, jolloin koulutushaku tuo tiedon näistä opinnoista heti listauksen kärkeen.

Yhdellä opintojaksolla voi olla useita eri toteutuksia, joissa on eri suoritustapoja ja -ajankohtia.

Koulutushaku

Haku opintoihin

Opintoihin haetaan avoimen yliopiston hakupalvelun kautta. Hakuajat vaihtelevat hakukohteittain, mutta päähakumme ovat elokuun alussa ja marras-joulukuussa. Tarkista hakuajat koulutustarjontatiedoista. Joihinkin opintoihin voi hakeutua läpi lukuvuoden. 

Haku tapahtuu joko tietyn opintojakson toteutukseen tai useammasta opintojaksosta koostuvaan opintokokonaisuuteen. Opintojaksolla saattaa olla useita eri toteutuksia: opiskelu samassa lähiopetusryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa tai esimerkiksi mahdollisuus opiskella itsenäisesti tenttimällä tai kirjoittamalla esseitä. Osa opinnoista on tarjolla verkko-opintoina.

Koulutushaussa kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja valita sen pohjalta hakupalvelussa itselle sopivin vaihtoehto. Tarkemmat ohjeet hakemisesta Näin haet opintoihin -sivulla.

Näin haet opintoihin

Opiskelukäytännöt

Kaikki opiskelua koskevat ohjeet löydät Opiskelijan oppaasta.

Uuden opiskelijan kannattaa tutustua erityisen huolella Uuden opiskelijan muistilistaan, johon on koottu tärkeimmät asiat opintojen aloitukseen.

Sisu-opintotietojärjestelmä on opiskelijan asiointipaikka verkossa. Avoimen yliopiston opiskelijan tulee tehdä Sisussa henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) sekä ilmoittautua niihin opintoihin, joihin on saanut haussa opiskeluoikeuden.

Opiskelijan opas

Yhteystiedot

Kysy lisää!

Sähköpostitse avoin.tau [at] tuni.fi
Puhelimitse 0294 520 200.

Tampereen yliopiston opintotoimiston yhteystiedot ja aukioloajat.